Balea azul

Perigos da balea azul

A natureza pode sorprendernos dun xeito incrible. O tamaño dos animais pode ser excesivo. Isto ocorre co mamífero principal deste artigo, o balea azul. É un animal capaz de medir ata 108 pés de longo e pesar arredor de 190 toneladas. Vive nos mares e nos océanos. Son considerados os animais máis grandes do mundo e o seu modo de vida é moi característico.

Afonda connosco nun artigo onde podes atopar as características, o modo de vida, a alimentación e a reprodución da balea azul.

características clave

Características da balea azul

É o animal máis grande. Tamén é a maior de todas as baleas. Unha das súas principais características é que, aínda que teñen unha lonxitude enorme, tamén son igualmente delgadas. É así como permite que o teu corpo se distribúa de xeito uniforme. Se o seu peso estaba mal distribuído, tería dificultades para nadar. Grazas a esta boa distribución do peso e á delgadez que presenta, pode moverse rapidamente na auga.

A balea azul ten aletas moi longas para poder mover todo o seu corpo. Polo tanto, son capaces de moverse a gran velocidade na auga a pesar do seu gran tamaño. Normalmente, alcanzan unha velocidade de 12 millas por hora. Pero se a situación o require, poderá nadar ata 30 quilómetros por hora.

No seu comportamento atopamos grupos que teñen características diferentes. En xeral, adoitan ser animais solitarios, xa que necesitan un gran espazo vital para desenvolverse e vivir. Non obstante, en numerosas ocasións, atopámonos cun par de baleas que nadan e conviven. Non é común atopar máis de dúas baleas. Na maioría das veces vemos dúas baleas xuntas serán a nai e o seu bebé.

Só podemos ver varias baleas xuntas cando a zona ten boa comida. Isto fai que estean xuntos máis tempo e poidan vivir en comunidade. Como xa sabemos, a balea azul é un mamífero, polo que non ten branquias, senón pulmóns. É capaz de reter o aire e permanecer na auga durante menos de 20 minutos. Unha vez pasado este tempo, terás que aflorar para recuperar o alento. Isto convérteo nun animal moi demandado para o avistamento. Non adoitan vivir en profundidades, xa que precisan saír a respirar. É perfecto para avistamentos desde barcos.

Alimentación e distribución da balea azul

Balea azul

Introduce grandes cantidades de krill e outras formas de vida máis pequenas na súa dieta. A súa comida favorita son as lura e comen máis cando abundan. Poden comer ata 8.000 quilos de comida cada día sempre que poden.

Alimentar unha cría de balea é un traballo bastante completo para a nai, xa que é capaz de consumir entre 100 e 150 litros de leite ao día.

Como hai tantas subespecies de baleas azuis, é normal que se confunda con outros tipos de baleas se non es moi especialista nela. Normalmente, o rango polo que se estende abarca os océanos Atlántico e Pacífico. Algunhas persoas identificaron a este animal no océano Índico, aínda que xa dixen que poden ser erros.

Debido á acción humana, o alcance deste mamífero caeu drasticamente. Tanto os hábitats naturais como as condicións dos océanos en xeral diminuíron. Os mares están moi contaminados e as baleas sofren as consecuencias. Anteriormente distribuíanse case polos océanos do mundo.

Reprodución e conservación

Observación de baleas azuis

Estes animais teñen unha longa tempada de reprodución. A diferenza doutros peixes que teñen unha idade menor, comeza a balea azul a época de cría desde finais do outono e permanece ata o inverno. Non hai moita información sobre o proceso de atopar parella, polo que non podemos describir ben cal é o proceso de cortexo das parellas ou se se envían sinais para chamarse. Este é probablemente o método que poden usar.

As femias maduran cando chegan aos 10 anos. Os machos son algo máis tarde e necesitan 12 anos para madurar. A femia poderá ter crías cada dous ou tres anos. Aínda que se diga que son bebés ou becerros, unha balea recentemente nada pode medir perfectamente 23 metros de longo e pesar ata 3 toneladas. Non é algo que, precisamente, podemos chamar pequeno.

Debido aos impactos dos humanos e ao lento ciclo de reprodución, o estado de conservación das baleas é prexudicial. A mediados dos anos sesenta, as poboacións de baleas comezaron a diminuír drasticamente. Hoxe, só hai uns 12.000 individuos. Algúns especialistas pensan que pode haber máis de 12.000 ocultos no resto de todos os océanos. Isto pódese deducir porque houbo algúns avistamentos preto da rexión do Ártico.

Acción humana

Alimentación da balea azul

As baleas eran animais moi comúns na antigüidade. O problema que teñen é que, tendo unha vida tan longa (a súa esperanza de vida é próxima aos 80 anos), o seu ciclo é moi longo. Para poder reproducirse necesitan entre 10 e 12 anos de madurez e a femia só pode ter crías cada dous ou tres anos. Isto ralentiza a súa reprodución. Non obstante, os impactos ambientais nos mares e océanos aumentan a diario. Estes animais son cada vez máis vulnerables e pouco se pode facer ao respecto.

Aínda así, hai moitos esforzos para conservar estes animais. Dado que os seres humanos teñen un interese especial neles, isto custoulles un prezo elevado. O número de baleas azuis cazadas foi tan grande que en 1966 houbo que prohibir a súa captura. Aínda que neste momento está prohibida a súa caza, co escaso número de exemplares foi difícil recuperalos.

A pesar de ser animais incribles e coñecidos, están sendo devastados pola acción humana. Outra proba de que estamos a destruír todo o que nos rodea. Espero que a balea poida recuperar e mellorar as poboacións co paso do tempo. Temos que estar preocupados pola importancia destes animais.


O contido do artigo adhírese aos nosos principios de ética editorial. Para informar dun erro faga clic en aquí.

Sexa o primeiro en opinar sobre

Deixa o teu comentario

Enderezo de correo electrónico non será publicado.

*

*

  1. Responsable dos datos: Miguel Ángel Gatón
  2. Finalidade dos datos: controlar SPAM, xestión de comentarios.
  3. Lexitimación: o seu consentimento
  4. Comunicación dos datos: os datos non serán comunicados a terceiros salvo obrigación legal.
  5. Almacenamento de datos: base de datos aloxada por Occentus Networks (UE)
  6. Dereitos: en calquera momento pode limitar, recuperar e eliminar a súa información.