Ikan Diskusi Palsu Air Tawar

disk palsu
Watake iwak disk palsu utawa Heros severus Yaiku jinis banyu legi kanthi watak alus. Amarga iku, sampeyan bisa urip bebarengan karo spesies sing padha ukurane ing akuarium. Spesies kayata Discos, iwak Oscar lan skalar ukuran cekap. Ing lanang biasane umume luwih gedhe lan sirip luwih dawa tinimbang wanita.

Wujude dibunderake nanging mengko dikompres. Mula diarani disk palsu, amarga mirip banget karo spesies iki. Werna kasebut beda-beda gumantung ing antarane warna sing beda-beda wiwit ijo nganti coklat lan saka warna abang nganti emas. Uga duwe seri garis vertikal. Iki saya kuat gumantung karo swasana iwak.


Pangopènan ing akuarium

Kanggo njaga disk palsu ing akuarium, sampeyan butuh disk gedhe. Ora kurang saka 200 liter. Banyune kudu cukup alus lan rada asam. Sanajan uga adaptasi karo banyu netral lan uyah larut sing akeh. Suhu kudu osilasi antara 26 lan 28º. Ukurane nganti 20 sentimeter.

Iki kalebu spesies omnivora. Mula, polahe kudu digawe sayuran. Bisa diiris lan panganan sing wis garing. Lan bisa dirampungake karo panganan urip utawa beku. Sanajan pola makan ora ana masalah sing paling gedhe.

Reproduksi

El heros severus utawa disco palsu bisa anakan ing tawanan. Minangka aturan umum, pasangan sing stabil dibentuk. Nanging, sing angel yaiku nggawe pasangan amarga ora kabeh pria lan wanita padha kompatibel.

Sawise persiyapan kanggo mbikak, ing papan sing rata. Iki bisa tekan 400 endhog sing netes udakara 48 jam. Larva sawise penetasan disimpen dening pasangan ing bolongan sing digali cedhak watu sing dipilih kanggo dilebokake.

Kaya iwak diskus, gorengan dijaga wong tuwane suwene rong nganti telung minggu. Lan sawise telung utawa patang dina, dheweke wis bisa mangan panganan bubuk.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.