Hexamite ing iwak diskus

hexamite
La hexamite  Babagan babagan protozzo sing mengaruhi khusus iwak diskus. Hexamite njupuk kauntungan saka kasunyatan manawa iwak kurang pertahanan kanggo nyebabake penyakit. Dipercaya yen tuwuh ing akuarium kanthi kualitas banyu luwih murah.

Kita ngerti manawa iwak diskus kena penyakit iki nalika kita ngerti yen dheweke meh ora mangan, lan duwe warna luwih peteng tinimbang biasane. Bangkune lurus, keputih lan dawa banget. Kajaba iku, minangka iwak sing aktif banget, grapyak lan penasaran, gampang dideteksi yen ana kedadeyan.


Hexamite, ing tahap sing luwih maju, katon lesi khas bolongan ing endhas iwak. Pisanan minangka lesi punctate, ngasilake depigmentasi kulit, lan mengko, ngembang lan ngasilake lesi kawah. Kabeh mau bisa kena infeksi liya saka bakteri lan jamur.

El Iwak diskus malah bisa mati yen ora ditambani wektu. Penyebab pungkasan yaiku infeksi mikroba sekunder, yaiku penyakit oportunistik sing diasilake dening patogen sing kalebu bagean saka flora mikroba iwak kasebut.

Perawatan

Yen kita ngelingi manawa ngrawat iwak kanggo penyakit apa wae, bakal angel nalika menehi perawatan. Kabeh utawa paling kudu lebokna ing banyu akuarium. Yen kita nganggep penyakit hexamite, sabenere ora mandheg mangan, mula angel ditelan perawatan liwat panganan.

Kaya umume bakteri lan penyakit Babagan pisanan yaiku nambah suhu akuarium. Ora luwih saka 34 derajat. Kita bakal maju kanthi progresif lan ora ndadak. Mangkono iwak diskus bisa nambah sistem kekebalan awak. Akeh kasus sing ngobati awake dhewe.

Yen penyakit iki maju banget lan butuh perawatan, mula bakal ana wenehi Tinidazole. Iki minangka tablet sing bakal dicampur karo panganan ing bubur. Yen iwak ora mangan perawatan, kudu langsung ditindakake ing banyu.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.