Iwak banyu adhem

Akuarium karo iwak banyu adhem

Apa sampeyan mikir duwe kewan nanging ora duwe akeh wektu kanggo ngurus? Dadi aku nyaranake sampeyan tuku akuarium lan iwak banyu adhem. Iki ora beda karo sing urip ing iklim tropis, dheweke ora butuh termostat; mung yen banyune resik lan, mesthine diwenehi panganan kaping pirang-pirang dina.

Sanajan ora ana akeh spesies sing kasedhiya, sejatine ana cukup kanggo nyiyapake akuarium sing paling menarik. Ngerti ing ciri utama iwak banyu adhem lan perawatan sing dibutuhake urip pirang-pirang taun.

Apa sing diarani iwak banyu adhem?

banyu adhem

Iwak banyu adhem iku Dheweke urip ing segara kanthi suhu rata-rata antara 16 lan 24ºC.. Awak kasebut dibunderaké, kanthi sirip siji utawa kaping pindho, sing bisa kurang luwih gumantung karo spesies iwak.

Yen ngomong babagan penglihatan, biasane ora apik, nanging mula ora masalah amarga irunge lan jenggot ing cangkeme bisa nuntun awake dhewe lan ndeteksi ana kewan liyane sing saya cedhak.

Umume, dheweke minangka kewan sing tenang sing nglangi alon-alon. Amarga iki, Dheweke bisa nulungi sampeyan kanthi santai.

Apa sing dibutuhake?

Supaya sehat iwak banyu adhem, penting banget supaya kita menehi perawatan dhasar marang dheweke, yaiku:

  • Panganan: Penting banget kanggo menehi panganan sing berkualitas, sing bakal ditemokake ing toko produk kewan. Sampeyan kudu menehi panganan miturut ukurane, supaya sing cilik utawa medium diwenehi granul, lan pelet paling gedhe. Frekuensi bakal 2 nganti 3 kaping dina, lan mesthi jumlah sing bisa dipangan sajrone detik.
  • Pangopènan: Disaranake banget supaya dijaga ing kolam kaca utawa akuarium, kanthi banyu sing pH antara 6,5 ​​lan 7,5. Papan dununge kudu diresiki kanthi rapi antara siji lan kaping pindho saben minggu, iwak kasebut ing mangkuk utawa cekungan sing ana banyu nganti omahe ora kena disentuh.

Jinis iwak banyu adhem

Saiki sampeyan wis ngerti kaya apa lan carane ngurus awake dhewe, saiki wayahe ngerti babagan apa jinis iwak banyu adhem iku sing paling umum ing akuarium.

Barbel jambon

Iwak iwak mas

Iki minangka salah sawijining iwak sing paling asring ditemokake ing toko hewan peliharaan. Jeneng ilmiah yaiku Puntius konchonius, lan asli saka Afghanistan, Pakistan, India, Nepal, Bangladesh, lan Burma. Yaiku tahan banget, suhu pendukung antara 17 lan 25 derajat Celcius. Sawise diwasa, dawane 14cm.

Tiyang emas

Iwak bermata gelembung

Iwak Mas, sing jenenge ilmiah yaiku Carassius auratusSanajan wis dikenal kanthi jeneng carpín utawa iwak abang, iki kalebu salah sawijining sing paling populer. Asale saka China, lan amarga ukurane - udakara 15cm nalika diwasa- cocok banget kanggo akuarium beda ukuran. Ana macem-macem jinis, kayata Bubble Eyes utawa Lion Head, nanging kanthi salah siji saka sampeyan, sampeyan bisa nikmati hobi iki tanpa kuwatir.

Koi karp

Koi Carp

Koi Carp, utawa Siprus carpio Ing basa ilmiah, iki minangka salah sawijining iwak sing paling disenengi. Iki uga asli saka China, sanajan manggon ing kabeh segara, kajaba segara sing adhem ing kutub. Iki minangka sedulur saka karp, lan sampeyan kudu ngerti bisa nganti 70cm yen akuarium akeh.

Artikel sing gegandhengan:
Tenda lan macem-macem

Coridora marmer

Steerbal Corydoras

Mrica coridora utawa mrica coridora, kanthi ilmiah dikenal kanthi jeneng Corydoras paleatus, minangka salah sawijining sing paling disaranake kanggo pamula, amarga ngidinke macem-macem kualitas banyu. Iki asale saka wilayah subtropis ing Amerika Selatan, khusus dununge ing kali Argentina, Bolivia, Brasil, Paraguay lan Uruguay. Mundhak dadi 14cm.

gambusia

gambusia

Iwak iki, saka genus Gambusia, tahan banget, saengga bisa urip ing banyu sing anget lan adhem. Kali kasebut asale saka kali ing saindenging jagad, kalebu Eropa, Asia lan Afrika. Dheweke bisa disimpen ing akuarium cilik utawa medium, amarga wis gedhe nganti 14cm, nanging kita kudu ngerti yen iwak iki karnivora, lan bisa mangan gorengan saka spesies iwak liyane.

Sun perch

Perch Sun

Iki minangka salah sawijining iwak sing misuwur kanthi warna sing apik, nanging uga adaptasi, ndhukung saka 4ºC nganti 22ºC. Jeneng ilmiah yaiku Lepomis gibbosus, lan asale saka Amerika Utara, sanajan saiki, utamane amarga pitulung saka manungsa, uga ditemokake ing Afrika lan Eropa. Minangka kewan karnivora, mula Disaranake ora disedhiyakake karo spesies iwak liyane, mula aja nganti bali menyang kahanan alas. Lanang diwasa bisa tuwuh maksimal 20cm.

Nganti saiki kita spesial babagan iwak banyu adhem. Muga-muga sampeyan wis mbantu sampeyan milih penyewa anyar. Apa sampeyan ngerti iwak banyu adhem ukuran cilik?

Seneng karo perusahaan sampeyan 🙂


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Blanca ngandika

    Umume iwak sing ana ing kana ora bisa urip ing banyu adhem, lan iwak emas dudu jinis iwak nanging genus. Yaiku, aku menehi saran supaya wong sing nulis kiriman kasebut luwih ngerti sadurunge amarga bisa nyebabake akeh wong salah. Salam.

  2.   Guido Obregon C. ngandika

    Matur suwun Miss Monica. Pameran sing apik banget lan nguntungake.

  3.   Luis ngandika

    Sinar srengenge apik banget, nanging aku ora nyaranake ing akuarium. Ing mangsa berkembang, nalika lanang nggawe susuh, dheweke mateni kabeh gerakane, kalebu spesies utawa spesies liyane. Mungkasi, dheweke meh mangan apa wae saka tangan sampeyan, saka pengalaman sing ora dakkandhani

  4.   Mar ngandika

    Saka segara?