Hiu putih

Hiu putih

Umume wong wedi karo hiu putih sanajan dheweke ora gampang nyerang. Spesialis hiu ujar manawa daging kita ora enak banget. Bukti kasebut yaiku yen renang iwak hiu mung sapisan lan ora mbaleni maneh. Gigit kasebut yaiku ngicipi daging sing mengko ora dirasakake amarga ora disenengi. Dikira yen hiu duwe indra sing saya dhuwur banget, sanajan bisa nggawe manungsa bingung karo kewan liyane sing kalebu panganan kaya segel.

Ing artikel iki, kita bakal nganalisis hiu putih sing gedhe banget. Kita bakal nyinaoni biologi, distribusi, panganan lan cara urip. Apa sampeyan pengin ngerti kabeh babagan kewan sing misuwur ing jagad iki?

Karakteristik utama

Ukuran lan kulit

Karakteristik utama

Untunge, kanggo wong-wong sing diserang kewan iki, umume ora nyatane nyuda. Nalika cokotan hiu dadi pendarahan sing angel diendheg, mula nalika mbebayani banget, nganti bisa nyebabake pati. Ing kasus kasebut, sing ana ing sekitar korban kudu cepet-cepet maju. Getih sing metu ing banyu bisa dadi daya tarik hiu liyane.

Lan hiu dianggep predator ing segara. Saiki ana ing sebagian besar samodra ing jagad. Dheweke asring diarani "Hiu Putih Gedhe" amarga ora mandheg tuwuh sajrone urip. Kewan sing umure luwih tuwa, ukurane bakal gedhe. Wanita luwih gedhe tinimbang pria. Wong diwasa bisa ngukur dawa antara 4 nganti 5 meter lan bobote antara 680 nganti 1100 kilo. Dimensi kasebut ndadekake bebaya dimangsa.

Untu sing kuat amba lan segitiga lan digunakake kanggo nyuwek mangsa lan mangan daging. Thanks kanggo wong-wong mau bisa tetep tetep nganti dheweke diiris. Nalika untu rontog utawa pisah, untu bakal diganti, amarga untune isih loro nganti telung larik.

Kulité atos lan diwangun saka sisik sing bentuké landhep. Timbangan iki diarani dentikel dermal.

Sistem saraf lan mambu

Sistem saraf hiu putih

Minangka kanggo sistem saraf, akut kasebut akut banget, nganti bisa ndeleng getaran ing banyu sawetara meter. Thanks kanggo level persepsi iki, dheweke bisa nuntun awake dhewe liwat getaran menyang mangsa sing diwiwiti lan mburu.

Rasa mambu uga wis berkembang. Minangka karnivora sing apik, bisa nyedhot pirang-pirang tetes getih saka jarak miles ing jarak banyu ing saubenge. Nalika ana getih, agresi saka hiu saya akeh.

Kasunyatan kasebut diarani hiu putih amarga kasunyatane spesimen sing durung umum ditemokake, nanging kalebu albino.

Range lan habitat

Habitat lan area distribusi

Kewan iki duwe distribusi sing cukup jembar. Dheweke bisa urip ing banyu sing adhem lan tropis. Metabolisme sing dikembangake ngidini dheweke tetep anget ing banyu, sanajan ora tahan suhu ekstrem.

Habitat hiu putih gedhe ing perairan cethek lan cedhak pesisir. Ing kene akeh spesies kelautan konsentrat. Mula, kabeh mangsa kasebut dadi panganan kanggo hiu. Istiméwa, sawetara hiu ditemokake ing jerone 1875 meter.

Sawetara wilayah lan wilayah sing dununge iwak iki: perairan Teluk Meksiko, Florida lan Amerika Serikat sisih wétan, Kuba, Hawaii, Australia, Selandia Baru, Jepang, Afrika Selatan, Inggris lan Kapuloan Cape Verde lan Kepulauan Canary.

Diet hiu putih

Panganan

Nalika kewan iki luwih enom, umume ngemut cumi-cumi, sinar lan hiu liyane sing luwih cilik. Nalika tuwuh lan diwasa, dheweke bisa mangan segel, lumba-lumba, singa laut, segel gajah, penyu lan uga bangkai paus.

Teknik sing digunakake kanggo mburu mangsa yaiku babagan "stalking." Dheweke ndhelikake ing sangisore mangsane kanggo nglangi kanthi vertikal lan kaget tanpa bisa menehi reaksi lan mbela awake dhewe. Amarga cokotan hiu putih sing gedhe, mangsane mati amarga ilang getih utawa bosok. Appendages vital kayata sirip uga bisa rusak.

Reproduksi

Reproduksi

Hiu putih lanang wis diwasa seksual udakara 10 taun. Kosok baline wanita antara 12 nganti 18 taun. Iki sebabe wanita dadi luwih gedhe. Amarga diwasa seksual mengko, dheweke luwih akeh nggunakake awak kanggo tuwuh.

Nalika lagi mangsa kawin, dheweke agresif banget. Sing lanang wiwit nyakot wanita nalika copulasi nganti ngrusak. Semono uga penyu (link). Mula, umume ndeleng wanita sing duwe bekas lara ing sirip. Dheweke ngasilake ing banyu sedheng nalika musim semi-musim panas.

Spesies iki ovoviviparous, amarga endhog, sing biasane ana loro nganti sepuluh, isih ana ing uterus suwene 12 wulan nganti pungkasane nyoto. Sanajan durung mesthi ditrapake, kasus kanibalisme intrauterin bisa uga kedadeyan, amarga bocah sing ora kuwat bisa dadi panganan kanggo sing luwih gedhe.

Nalika lair lagi dawane luwih saka siji meter lan adoh saka ibu. Ing pirang-pirang kasus, ibu ngonsumsi anak-anake. Iki ora tumindak minangka ibu ing awake dhewe, amarga ora nglindhungi utawa ora ngatasi dheweke. Wiwit lair, dheweke pancen mandhiri.

Umur umure antara 15 nganti 30 taun.

Wong lan hiu putih

Wong lan hiu putih

Iwak iki wedi banget karo manungsa, amarga wis nyerang wong sing praktek surfing, nyilem, kayak utawa nglangi. Udakara 311 wong wis diserang ing saindenging jagad.

Sanajan wong siji ora bisa nglawan hiu putih sing gedhe, mancing olahraga saya akeh. Wong liya mburu dheweke, kanthi alesan manawa mbebayani tumrap wong sing lagi siraman, sing mengaruhi pariwisata ing negara-negara tartamtu.

Lan sampeyan, apa sampeyan mikir manawa hiu putih minangka ancaman gedhe tumrap manungsa?


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.