"Iwakku kuwalik, aku kudu kepiye?"

Iwak terbalik

Iki dudu pisanan sing katon iwak regane mudhun. Ora, apa sing kita ucapake ora guyon babar pisan. Luwih saka siji kesempatan, kita wis lunga ing endi wae lan wis ndeleng kewan kewan sing katon ala, nglangi (utawa nyoba) mundur. Apa tegese iki? Apa sing kudu ditindakake yen ana ing kahanan iki? Kita wedi yen ana kabar sing ora apik kanggo sampeyan.

Ing artikel iki, kita bakal menehi ngerti apa sebabe iwak kasebut terbalik lan kepiye cara ngrampungake.

Apa tegese ndeleng iwak regane mudhun?

Nglangi penyakit kandung kemih

Pokoke yen iwak kepleset tegese duwe penyakit, umume ana gandhengane karo kandung kemih. Iki, wiwitane rada serius. Sanajan ora prelu nyelehake tangan. Biasane, yen kita duwe kewan kaya iki, kita kudu ngobati kanthi cara khusus, nyoba nambani sabisa-bisa.

Ana sawetara kasus sing bisa uga ana hubungane karo masalah iki, sanajan sing sejatine yaiku supaya kita ora bakal duwe risiko banget ing saran. Ngelingi solusi sing bisa sawetara, disaranake sampeyan nelpon dokter kewan utawa kanggo spesialis sing bisa mbantu sampeyan. Mung sawetara pangaturan, sampeyan bisa nulungi kewan kasebut, sanajan sampeyan kudu cepet banget. Malah yen ndeleng sekilas bakal mbantu ngrawat iwak.

Sampeyan kudu ngerti manawa iwak bisa ngalami akeh masalah Salud, sawetara sing bisa uga serius. Yen sampeyan ngerti manawa uripe ana ing bebaya, sing paling efektif yaiku ngubungi profesional ing wektu sing paling cepet.

Nglangi penyakit kandung kemih

Mbalik iwak nglangi

Nalika sampeyan ndeleng iwak nglangi ing regane katon kaya nomer komik. Nanging, dheweke lagi lara. Penyakit iki asale saka kandung kemih lan minangka salah sawijining penyakit sing umum ditemokake ing iwak. Bisa didiagnosis kanthi gampang minangka iwak sing kena penyakit iki bakal wiwit nglangi mundur. Weteng bakal dipasang. Konsekuensi renang kaya iki asring yaiku dheweke bakal terus nyerang kabeh perkara sing nyebrang dalane amarga dheweke ora duwe kapasitas sing padha kanggo apa-apa utawa keseimbangane sing padha.

Ing kasus kasebut, kita kudu ngerti manawa paling becik golek spesialis kasebut supaya bisa ngobati sing paling cepet. Nanging, kita bakal ndeleng sawetara aspek penting saka penyakit iki kanggo mbantu iwak sabisa-bisa. Kita kudu ngerti manawa Nguyuh yaiku organ membran sing bentuke kaya kanthong isi gas. Organ iki tanggung jawab iwak sing duwe keseimbangan sing apik lan bisa ngambang ing banyu tanpa tekan permukaan. Kanggo ngganti ambane, iwak ngiseni utawa ngosongake kandung kemih kanthi gas.

Penyakit sing bakal diandharake iwak iki umume amarga saka kahanan banyu akuarium sing saya nguciwakake. Yen kita ora tetep ngurus kahanan suhu, reresik, pH, tingkat oksigenlsp. saka akuarium iwak bisa ngalami penyakit iki. Kanthi jumlah sing luwih sithik, bisa uga amarga ana masalah bawaan. Lan ana sawetara iwak sing duwe kecenderungan genetik kanggo nandhang penyakit iki ing kandung kemih.

Akibat saka iwak regane mudhun

Penyakit iki kena virus liwat virus sing nyebabake pembengkakan lan penebalan jaringan sing ngubengi kandung kemih. Amarga ana virus iki, iwak ora bisa nggawe gas mlebu utawa metu liwat kandung kemih iki. Amarga iku, tetep ngambang tanpa bisa njaga posisi asline. Sing luwih gedhe ing kandhungan kandung kemih, iwak ora stabil.

Ana sawetara iwak sing miturut morfologine luwih rentan kena penyakit iki. Iwak sing paling asring nandhang penyakit iki yaiku iwak kanthi bentuk balon. Yen kita ndeteksi iwak kanggo nggawe aku nglangi umur kandung kemih, sing pertama sing kudu ditindakake yaiku nyiyapake akuarium sing kapisah minangka karantina. Ing kene kita kudu nyelehake wektu lara supaya ora nginfeksi sisa liyane.

Yen wis ngisolasi iwak sing lara, kita kudu lunga menyang toko khusus lan tuku perawatan khusus kanggo kalorone akuarium utama uga akuarium karantina. Kita uga kudu mbenerake variabel akuarium utama sing dadi penyebab kontraksi penyakit. Kaya sing wis kasebut sadurunge, kualitas banyu bisa uga wis diowahi, tingkat, jumlah oksigen dibubarake, ing phlsp. Tingkat kasebut kudu diterusake diterusake uga dianalisis fungsi sing pas kanggo kabeh aksesoris akuarium kayata pusat lan termometer.

Yen iwak wis mari kabeh, kita bakal bali menyang akuarium utama.

Tugas pencegahan

Akuarium karantina

Sadurunge ngobati penyakit lan kudu menyang toko khusus kanggo nggabungake perawatan sing apik, luwih becik nyegah penyakit kasebut. Iwak umume ora mbutuhake kerja utawa perhatian. Nanging, akuarium sing kudu dijaga terus-terusan. Yen banyu wis imbang karo tingkat sing disetel lan suhu sing pas kanggo jinis iwak sing diduweni, ora bakal ana masalah.

Saben nyawiji iwak anyar utawa tanduran anyar, kita kudu nggunakake karantina nalika sawetara sadurunge ditambahake menyang akuarium utama yen sadurunge duwe penyakit kandung kemih iki. Periode karantina kudu antara 14 lan 21 dina nganti kita weruh yen iwak wis pulih maneh.

Rekomendasi liyane sing bakal asring ditindakake yaiku nyingkiri kontraksi penyakit iki yaiku supaya lembab panganan garing sadurunge dilebokake ing akuarium. Ditemokake manawa panganan garing nyebabake iwak ngalangi usus lan bisa uga kaya penyakit iki.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan kedadeyan nalika sampeyan ndeleng cara liyane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   domenika moya ngandika

    hello aku duwe iwak umum lan biasa, nanging dheweke nglangi ing sisih liya lan aku ora ngerti apa sing kedadeyan, tulung

  2.   Jet ngandika

    Aku adol pulpen, apa komentarku mbantu sampeyan? yen ora, bukak cepet-cepet karo komentator sing apik.

  3.   A ngandika

    Tanggal 27 November aku tuku iwak mas loro
    Siji, sing putih karo oranye, nglangi ing sisih lan malah flips rampung. Nduweni sirip sing luwih cilik.

    Aku duwe wong-wong mau kanggo 8 dina nanging oranye mung tetep tanpa obah sawetara kaping nanging ora normal.

    Aku ora ngerti yen tangki iwakku lara banget utawa wis lara