Obat penyembuhan kanggo iwak jamur

iwak nganggo jamur

Nalika duwe akuarium komunitas salah sawijining masalah kesehatan utama sing asring nyebabake iwak yaiku jamur. Jamur iki biasane nyerang iwak yen karantina durung ditindakake sadurunge ngenalake wong anyar menyang akuarium. Dheweke uga bisa katon amarga ana kesalahan ing pangopènan lan ngatur akuarium. Mula, Obat penyembuhan kanggo iwak jamur iku solusi sing cukup efektif. Yen sampeyan wis ngerteni gejala penyakit ing iwak kayata bintik-bintik utawa filamen putih, bisa uga kita duwe jamur.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan obat kuratif kanggo iwak jamur.

Napa jamur katon

iwak lara

Jamur duwe peran dhasar ing kabeh ekosistem. Fungsi utamane yaiku panganan bahan organik sing mati ing akuarium. Bahan sing mati iki bisa dadi sisa panganan, rereget lan sawetara jaringan kulit saka iwak. Fungsi iki apik supaya bisa ngilangi residu rereget kanthi alami. Nanging, yen ana paningkatan jumlah bahan organik amarga ora peduli ing perawatan akuarium, populasi jamur bakal nambah.

Yen populasi jamur nambah, iwak kita bisa kena infeksi. Sawise jamur tekan jaringan iwak, mula tuwuh kanthi cepet mung siji utawa rong dina. Nalika semana kita bisa ndeleng gejala sing bisa dideleng pisanan. Spora jamur terus ngasilake ing lingkungan kanggo nyebar ing sisa akuarium. Iki carane bisa mengaruhi iwak liyane.

Ing antarane jinis jamur utama sing ditemokake ing iwak, ing ngisor iki:

  • Genus Saprolegnia lan Achlya: iku paling umum ing antarane iwak akuarium. Iki cenderung kanggo mangan bahan organik sing wis mati, endhog lan iwak parasit liyane sing lemes. Lapisan Cottony bisa dideleng ing awake iwak sing kena infeksi. Iki minangka salah sawijining gejala utama.
  • Branchiomyces: iki kalebu jinis jamur liyane sing biasane mengaruhi iwak. Umume nyerang insang iwak lan kerusakan sing disebabake utamane serius. Kanthi kena pengaruh insang, bisa nyebabake keracunan karbon dioksida. Iki nyebabake kegagalan organ sing penting. Angka pati cukup dhuwur.
  • Ichthyosporidium hoferi: Sanajan ora umum, pengaruhe pancen gedhe banget. Iwak bisa dideleng ngeculake spora liwat kotoran. Kanthi cara iki, dheweke bisa kontaminasi kabeh akuarium lan iwak liyane. Dheweke luwih akeh mengaruhi carp lan cichlids. Ora ana perawatan sing dingerteni kanggo ngilangi.

Obat penyembuhan kanggo iwak jamur

Obat obat kanggo iwak karo jamur ing omah

Iwak bisa uga amarga kerusakan ekosistem utawa amarga diserang jamur bisa nyebabake kesehatan. Nanging kita ora kudu nglirwakake dheweke menyang piranti dhewe amarga mesthi ana obat sing ngobati jamur.

Salah sawijining obat sing paling efektif kanggo jamur yaiku siram uyah. Uyah, luwih coarse, lan padha kanggo masak jamur kanthi persentase asil sing apik.

Yen kita ngerteni manawa iwak utawa spesimené ngalami jamur, kita njupuk wadhah gedhe lan nambah rong sendhok uyah udakara rong liter banyu, proporsi uyah sing cocog yaiku yen dirasakake ora duwe rasa asin sing kuwat banget, mengko Kita nyekel iwak ing jaring lan dicelupake nalika ing wadhah nganggo uyah. Bak mandi uyah iki kudu dibaleni saben dinane nganti jamur wis ilang lan iwak nglangi tanpa masalah.

Ijo malachite digunakake kanggo kasus jamur. Iki minangka solusi banyu sing ijo kanthi rasio 1/15.000, lan iwak bakal dilebokake 10 nganti 30 detik. Yen adus ora bisa digunakake, saben kaping 2 utawa 3 dina bakal diulangi, tanpa lali yen suhu adus kudu padha karo akuarium.

Nalika ndeleng prekara utawa formasi aneh ing timbangan utawa sirip iwak, obat kuratif yaiku hidrogen peroksida. Rasio kasebut 175 cc saben 10 liter banyu. Jedhing kudu suwene 10-15 menit.

Sanajan nganggo natrium klorida utawa uyah umum, iki kudu digunakake kanggo nyegah, utamane ing akuarium sing ngemot molusisi, kanthi proporsi 2 sendok teh saben 4 liter banyu, sing ora ngrusak tanduran utawa kewan.

Nyegah jamur

Obat penyembuhan kanggo iwak jamur

Salah sawijining obat pangobatan paling apik kanggo iwak jamur yaiku nyegah. Yen ora kedadeyan, ora bakal bisa nambani. Sabanjure, kita bakal nuduhake sawetara tips umum supaya akuarium ora kena infeksi kaya jamur:

  • Kita kudu ngerti kabeh persyaratane saben jinis spesies sing bakal kita lebokake menyang akuarium. Saben jinis iwak butuh macem-macem jinis panganan, peralatan, banyu, suhu, pH.
  • Coba ngatasi akuarium kanthi ati-ati supaya ora cilaka lan stres ing iwak.
  • Saben sampeyan ngenalake individu sing anyar, mula bakal entuk karantina. Karantina iki kudu suwene udakara 3-6 minggu kanggo mesthekake sampeyan ora bisa nginfeksi wong liya.
  • Kita kudu nyedhiyakake iwak kanthi katenangan lan papan ndhelik kanggo para pendatang anyar. Kanthi cara iki, kita bakal mbantu supaya ora stres.
  • Ing akuarium sing dipisahake karo karantina, sampeyan kudu luwih akeh banyu saben liter tinimbang akuarium pungkasan. Aja nganti ngemot liter banyu luwih sithik tinimbang sing dibutuhake.
  • Kita bakal ngindhari nggunakake panganan urip sing asale saka lingkungan sing ora bisa dikendhaleni. Aku bakal mesthi ujar manawa kita ndeleng pusat khusus supaya bisa entuk panganan urip kanthi aman.
  • Kita ora bakal nyelehake rong celengan sing beda.
  • Sing paling apik yaiku disinfeksi akuarium kanthi curiga yen ana infeksi jamur.
  • Sampeyan uga luwih apik kanggo ngresiki peralatan nalika nggunakake.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan cara ngobati iwak jamur.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Andre ngandika

    Aku nindakake bab hidrogen peroksida karo iwak lan mati> :(