Ahli Bedah Kuning


Salah sawijining iwak sing paling apik lan dikarepake dening para penyayang iwak lan akuarium yaiku ahli bedah kuning, uga dikenal minangka Z. flavescens.

Kewan cilik sing ayu iki, pendhudhuk ing Samodra Pasifik, khusus saka kapuloan hawaiian, Ryukyu lan Marina, ditondoi kanthi warna kuning sing cerah lan seragam ing awak.

Umume ngenggoni wilayah sing luwih asor saka terumbu karang lan bisa ditemokake nglangi ing jerone 3 nganti 4 meter lan nganti 40 meter.

Awak cukup dawa karo cangkeme menonjol sing katon luwih ayu. Ahli bedah kuning uga duwe dhasar sirip caudal ing tulang punggung sing bisa ditarik sing bisa uga ora nuwuhake kekarepane kewan kasebut.

Jinis iwak iki bisa ngukur nganti 25 sentimeter ing habitat asmane, nalika ing panangkaran mung udakara 18 sentimeter.

Sanajan jinis iwak iki gampang adaptasi kanthi gampang lan bener nalika urip ing panangkaran, iku penting kita kudu ngetrapake sawetara sarat dhasar supaya bisa urip kanthi tentrem lan tentrem ing akuarium.

Babagan sing kudu dipikirake yaiku ukuran akuarium sing bakal ana, amarga iwak cilik iki mbutuhake akeh papan kanggo nglangi lan ngungsi ing wayah wengi, mula disaranake sampeyan duwe akuarium paling ora 200 liter banyu segara, kanthi akeh tanduran, watu lan barang sing bisa mbantu sampeyan ndhelik.

Kanthi cara sing padha, sampeyan kudu eling yen iwak iki kalebu teritorial lan rada agresif, mula bisa ngrusak kewan saka spesies sing padha. Disaranake sampeyan mbiasakake supaya diiringi iwak liyane, mula aku menehi saran supaya bisa nggawa 5 iwak maneh.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Marianiux ngandika

    Pitakon sing aku jelasake yaiku iwak banyu asin? : - \