Akuarium kanggo iwak Betta

Salah sawijining iwak sing paling ayu lan apik yaiku betta nggedhekake iwak, sing uga dikenal minangka iwak gelut Siam. Iwak iki, minangka salah sawijining kewan hias sing paling apik, ora mbutuhake perawatan, dadi salah sawijining kewan kesayangan kanggo sing miwiti pamula ing akuarium. Kajaba warnane, iwak iki saka wilayah rawa ing Asia, utamane saka negara kayata China, Thailand lan Vietnam, duwe sistem pernapasan sing diadaptasi karo kahanan urip ing papan kasebut, mula bisa urip kanthi saringan oksigen sithik utawa ora. utawa pompa udara ing akuarium.

Umume, kewan-kewan cilik iki padha metu saben-saben kanggo nyedhot hawa sing kudu dienggo, lan sanajan iwak iki bisa tekan manggon ing kolam cilik Mung sawetara watu lan tanduran, sing paling apik yaiku yen sampeyan bisa entuk akuarium cukup gedhe supaya bisa pindhah lan nglangi kanthi bebas, lan tanpa kudu matesi sirkulasi nganti sawetara sentimeter kubik.

Aku menehi saran supaya tank sing sampeyan pilih duwe kewan iki ora jero banget, lan aja nganti kebak ing ndhuwur, amarga kewan bisa uwal nalika metu kanggo ambegan. Nanging, sampeyan uga bisa milih kanggo tank iwak kanthi tutup kaca kanggo nyegah kewan kasebut mlumpat lan pungkasane mati ing banyu.

Elinga yen banyu sing sampeyan isi tangki ora ngemot klorin, lan banyu kudu diowahi saben rong minggu, utawa sebagian saben minggu. Sampeyan uga penting supaya ora nggunakake jinis produk pembersih, kayata sabun utawa deterjen kanggo ngresikiamarga bisa menehi stres kanggo iwak, nggawe penyakit kasebut gampang nyebabake utawa nyebabake mati.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Fernando Antonio ngandika

    Halo, aku anyar ing kaca iki, aku duwe betta iwak sing apik, mesthi dihibur lan aku kepengin ngerti sebabe