Akuarium Nano

akuarium nano

Ing jagad akuarium ana macem-macem jinis akuarium sing selaras karo kabeh jinis panjaluk lan spesies. Salah sijine yaiku akuarium nano. Kaya jenenge, akuarium cilik sing nduweni ciri khas sing khas.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan akuarium nano, ciri khas lan sing paling apik adhedhasar rega lan kualitase.

Akuarium nano paling apik

Apa akuarium nano?

Akuarium cilik, akuarium nano utawa akuarium mini minangka cara paling apik kanggo mlebu ing akuarium. Ukurane nggawe akuarium sing ideal kanggo pamula, nanging uga minangka pilihan sing apik kanggo para penggemar hobi sing pengin nggawe akuarium cilik ing endi wae, lan ora bisa amarga ana papan. Salah sawijining kaluwihan akuarium nano yaiku bisa diselehake ing pojok omah, dadi kamar turu, rak buku utawa mejo.

Sampeyan angel menehi saran akuarium, amarga ora dingerteni babagan cara nggunakake, iwak apa sing dikarepake, yen pengin nyelehake tanduran, dekorasi tanduran alami utawa gawean, lsp. Apa sing bisa dingerteni kanthi yakin yaiku yen sithik banget, cocok kanggo ngurus iwak cilik lan nggawa sepele alam menyang omah kita. Perawatan iwak lan pengamatane kalem banget lan gampang ditindakake.

Iwak apa sing bakal dilebokake ing akuarium nano

iwak akuarium nano

  • Betta Splendens: Kanthi akuarium nano karo kapasitas 30 liter, betta bisa urip kanthi sampurna. Iwak iki butuh akuarium kanthi tanduran lan papan ndhelik sing cukup amarga ing kana turu. Kajaba iku, dheweke luwih seneng banyu sing tenang, mula luwih becik yen arus kasebut meh ora bisa ditemokake. Dianjurake supaya ora mung siji iwak jinis iki amarga asring stres.
  • Darius Darius: Iki minangka iwak cilik sing asale saka India. Dawane maksimal 3 cm, sing cocog kanggo akuarium nano. Lanang duwe warna abang lan biru, dene wanita abu-abu. Uga, dheweke ora aktif banget, yaiku, dheweke ora seneng nglangi. Titik positif banget sing nggawe iwak sing cocog kanggo akuarium cilik. Dario Dario bisa disimpen ing suhu kamar lan mangan panganan urip sithik.
  • Ikan Puffer Kerdil: Iwak puffer kerdil minangka iwak liyane sing bisa urip kanthi sampurna ing akuarium nano. Iki minangka iwak puffer banyu tawar sing lengkap. Ukurane udakara 3 cm. Ora mbutuhake asupan uyah lan panganan didhasarake ing bekicot utawa panganan liya sing beku lan beku, kayata udang.
  • Killi Badut: Yaiku iwak saka Afrika sing bisa tuwuh udakara 4 cm. Dheweke narik banget amarga pola garis ireng lan putih. Yaiku iwak sing ana ing cedhak lumahing banyu lan cenderung mlumpat. Mula, becike ditandur ngambang. Spesies iki uga butuh ruangan kanggo nglangi, mula akuarium nano sing dawa iku ideal.

Nano akuarium kanggo betta

iwak betta kudu manggon ing papan sing banyune resik

ing iwak betta biasane didol ing toko pet lan sampeyan bisa nggunakake akuarium nano. Nanging, dheweke butuh papan sing cukup kanggo renang. Sanajan dheweke seneng akuarium sing gedhe, kadang papan kita diwatesi dadi akuarium sing luwih cilik bisa nggawe trik. Aturan umum jempol yaiku yen luwih gedhe luwih apik (apamaneh yen sampeyan arep golek iwak luwih akeh).

Iwak betta seneng olahraga lan tangki sing luwih gedhe ngidini dheweke nindakake. Aktif ora mung apik kanggo kesehatan, nanging tank sing luwih gedhe tegese kualitas banyu luwih apik, amarga tank sing luwih cilik bakal reget lan diisi karo rereged liyane. Sing luwih apik kudu paling ora 2 liter.

Ana akeh akuarium nano ing pasar, sing bisa diadaptasi kanthi sampurna karo lingkungan omah. Nalika papan ora ngidini nampung akuarium luwih saka 100 liter, akuarium cilik bisa nggawe jagad sing apik banget kanggo iwak kita. Mula, kudu luwih becik ngerti cara milih akuarium nano sing arep dipasang iwak betta kita. Sampeyan kudu nggawa filter internal sing dadi oksigenator, lampu konsumsi sing sithik lan kapasitas kanggo mindhah luwih saka 100 liter saben jam.

Tanduran apa sing digunakake ing akuarium nano

tanduran kanggo akuarium nano

Mangkene katrangan cilik babagan tanduran akuatik sing cocog banget karo akuarium nano:

  • Lumut natal: Lumut iki godhong dawa bentuke kaya cabang-cabang Natal cilik. Dilabuh ing permukaan kayata kayu lan watu. Kanthi cahya sing cukup bakal mbentuk bentuk tuwuh sing kompak, kadang kanthi cabang sing rada mudhun.
  • Riccardia chamedryfolia: Godhong lumut kaya karang iki cilik banget, saengga cocog banget kanggo akuarium nano. Lumut iki tuwuh ing kayu utawa watu kanggo nggawe bantal bunder. Lumut karang tuwuh alon-alon, nanging mbutuhake luwih akeh cahya lan nutrisi tinimbang lumut liyane, uga akeh karbon dioksida kanggo tuwuh sehat.
  • Hemianthus callitrichoides "Kuba": Iki minangka salah sawijining tanduran tutup lemah akuarium sing paling cilik. Tanduran kompleks kanthi godhong ijo bunder lan ijo sing tuwuh kanthi cepet. Yen cukup cahya lan nutrisi ing kolom banyu, Kuba bakal ngasilake gelembung oksigen sing katon ing antarane godhonge.
  • Fissidens fontanusUga dikenal minangka lumut phoenix, kalebu lumut sing apik banget. Godhong alus iku cilik lan wulu. Lumut iki mbentuk bantal bunder sing bisa dipasang ing dekorasi lan landasan.
  • Mikrokimiaid micranthemum: Iki tanduran gagang, lan amarga godhonge cilik, mula cocog kanggo akuarium nano. Wangun gumpalan kandhel lan bisa digunakake ing tengah utawa ing mburi akuarium. Sampeyan mbutuhake program pambuahan lengkap, ngemot makronutrien lan mikronutrien lan karbon dioksida, supaya tanduran iki bisa tuwuh kanthi cepet lan sehat.
  • Eleocharis sp.. "Mini": Tanduran sing apik banget arupa suket. Tanduran iki nyebar liwat stolon kanthi tingkat moderat. Gagang tipis ijo enom. Dhuwure tuwuh kurang saka spesies Eleocharis liyane. Mula, tanduran iki cocog kanggo akuarium cilik.
  • Cryptocoryne parva: Iki macem-macem Cryptocoryne sing cilik banget. Godhong ijo saka tanduran iki rada lanceolate. Kaya meh kabeh Cryptocoryne liyane, tanduran iki ora pilih-pilih, nanging substrat sing cukup gizi lan cahya bakal nambah luwih apik. Cocog banget kanggo akuarium nano tengah lan latar.
  • Bucephalandra sp.: Ing taun-taun pungkasan, macem-macem jinis Bucephalandra katon luwih akeh ing hobi. Epifit sing tuwuh alon iki ora nuntut lan ukurane sithik. Wangun lan warna godhong sing beda-beda ndadekake tanduran sampurna kanggo panen. Iki bisa digunakake kanggo nambah ijo cilik ing watu utawa kayu.

Apa filter eksternal bisa dilebokake ing akuarium nano?

Ya, filter eksternal bisa dilebokake ing akuarium nano. Ana saringan kanthi kapasitas kanggo bisa nyaring banyu ing akuarium kanthi kapasitas udakara 30L. Anggere saringan migunani kanggo volume banyu kurang saka 100 L, mula cukup saka cukup.

Ukuran akuarium nano

Ing kategori nano, kita nemokake dimensi sing beda-beda wiwit 7 liter nganti 30 liter volume banyu. Ana model sing duwe dimensi menengah lan umume duwe filter internal.

Lampu pancen opsional. Umume umume duwe dimensi beda-beda antara 25-35 sentimeter dawa, ambane 15-35 sentimeter lan dhuwure 20-40 sentimeter.

Merk akuarium nano paling apik

Ana akeh merek sing cukup kompeten nalika nerangake akuarium nano, sanajan merek paling apik yaiku:

  • Akuarium Laut Mas iwak mas: Iki minangka akuarium kanthi kapasitas sithik nanging cukup efisien kanggo ngobati iwak banyu adhem. Dheweke cenderung duwe perawatan sing kurang lan daya tahan lama.
  • Bangsawan Aquarius: Aku nyedhaki dheweke sing misuwur ing jagad hobi akuarium. Biasane akuarium, cukup tahan lan digawe saka bahan berkualitas. Dheweke misuwur amarga paling asli lan lengkap lan biasane duwe model kanthi warna sing kasedhiya. Pencahayaan led biasane ditemokake ing model, sing nyebabake penghematan energi.
  • Akuarium Deluxe: iki minangka merek liyane sing misuwur ing jagad iki. Biasane duwe desain asli lan kalebu filter. Lampu kasebut duwe warna sing beda-beda gumantung saka cahya ing njaba. Biasane minangka salah sawijining pilihan sing paling apik sing bisa dituku ing akuarium nano.

Endi tuku akuarium nano sing murah

Temokake tank iwak sing apik iki bisa uga angel banget. Nanging, kita bakal menehi dhaptar papan sing bisa ditemokake akuarium nano sing murah:

  • Amazon: ing kene sampeyan bisa nemokake macem-macem produk kanthi kualitas apik lan regane larang. Kabeh model duwe jaminan lan cepet banget kanggo diangkut.
  • kiwiko: minangka salah sawijining toko khusus kanggo ingon-ingon lan kewan ingon. Ana toko fisik lan online kanggo tuku akuarium nano.
  • Greenheart: Sanajan toko khusus kanggo tanduran, dheweke uga adol akuarium lan iwak. Ing toko iki, sampeyan bisa nemokake tanduran sing paling apik kanggo nano-akuarium kanthi yakin manawa bakal dadi sing paling disaranake. Biasane regane larang lan ana toko fisik uga toko virtual.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan akuarium nano, ciri lan sing paling apik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)