Perlon kanggo akuarium

Akuarium kanthi banyu sing rada reged

Perlon kanggo akuarium minangka bahan sing bisa digunakake minangka saringan, kanthi akeh mupangate, lan bisa mbantu banget banyu ing akuarium sampeyan dadi ahli manawa sampeyan ahli utawa yen nembe nggunakake minnow pertama.

Ing artikel iki, kita bakal ngomong babagan apa materi sing apik banget iki, apa kaluwihane, kepiye cara digunakake, sepira kerepe kudu diganti… Lan liya-liyane. Gabungke artikel iki karo sing liyane saringan eksternal kanggo akuarium kanggo ngenalake sampeyan babagan penyaringan akuarium sing apik!

Apa perlon

Greyhound yaiku a serat sintetis, padha banget karo katun, sing digunakake kanggo nggunakake amarga saka nyaring luar biasa. Sanajan bisa digunakake kanggo kabeh jinis saringan, panggunaan kasebut misuwur banget minangka filter akuarium.

Kain perlon, kaya sing wis diandharake, sintetis kudu ngalami perawatan kanggo entuk tekstur lan sifat sing nggawe meh padha karo katun. Iki digawe saka telung filamen nilon sing beda (serat tekstil, industri lan bahan baku). Biasane didol ing bungkus (kaya paket katun khas ing alat sepindah), sanajan ing sawetara panggonan sampeyan uga bisa nemokake kanthi akeh.

Kaluwihan greyhound ing akuarium

Tutup iwak

Asu akuarium duwe akeh kaluwihan kanggo njaga akuarium tetep resik lan iwak sing seneng. Contone:

  • Punika a bahan elastis banget, sing cocog karo kabutuhan sampeyan (sanajan ati-ati supaya ora kakehan banget utawa bakal ilang sifat penyaringan)
  • Dheweke njupuk care saring partikel sing luwih cilik sing bisa lolos menyang sistem penyaringan liyane.
  • Posisi tahan suwe lan ora butuh perawatan sing tetep.
  • Ora ngremehake uga ora ngeculake serat (kaya kain organik liyane).
  • Iku ngresiki kanthi cara sing gampang banget.
  • Es murah banget.

Cara nyelehake perlon ing filter

Latar mburi akuarium kanthi patung

The perlon ora biasa dadi tongkat garing ing filter lan iku mung, nanging biasane diiringi bahan liyane, spons foamex, sing tanggung jawab nyaring partikel paling kenthel.

Sing paling penting yaiku, nalika masang filtrat, lebokake spons foamex luwih dhisik. Materi iki minangka sing pertama sing kudu nembus banyu kotor sing asale saka akuarium, amarga yen dipasang kanthi sebalik, kabeh partikel bakal nyoba liwat liwat perlon ing wektu sing padha, sing bakal "nyandhet" lan nyebabake banyu ora rebut. bocor, sing, ing ndhuwur iku, bisa ngowahi ekosistem sing urip iwak sampeyan.

Ringkesan: TENTU nyelehake spons foamex sadurunge perlon.

Sepira kerepe aku kudu ngganti filter perlon?

Gumantung saka selera lan iwak, sampeyan kudu ngganti gilthead luwih utawa kurang.

Kayane ora ana konsensus nalika arep milih ganti filter perlon. Sawetara ahli negesake manawa kudu diganti saben rong minggu, lan sing liya wisuh wis cukup ... sanajan Kayane sing paling normal yaiku ngumbah (ing ngisor iki bakal dikandhani) nganti rusak lan mandheg nyaring kanthi apik, banjur ya bakal wayahe nyelehake perlon anyar ing akuarium.

Kaping pirang-pirang Pangowahan iki bakal gumantung karo akuarium, sepira kerepe ngresiki spons liyane lan perawatan karo greyhound: pangowahan bisa sawetara minggu, nganti pirang-pirang wulan nganti setaun.

Apa greyhound bisa dicuci ing akuarium?

Perlon ngidini supaya banyu tetep resik

Sampeyan bisa, lan nyatane disaranake banget amarga kanthi cara kasebut ora prelu diganti saben loro dadi telu. Siji-sijine sing kudu dielingi yaiku sampeyan ora bisa ngumbah greyhound (utawa, spons foamex) nganggo banyu keran, amarga iki bakal ora ngimbangi keseimbangan biologis banyu ing tank. Luwih becik sampeyan nggunakake banyu akuarium dhewe kanggo mbilas lan ngilangi kabeh rereget sing dikumpulake.

Apa perlon utawa spons luwih apik?

Bolu minangka sekutu sing apik kanggo greyhound

Kanggo siji utawa liyane: asu lan spons kudu bareng, amarga yen sampeyan mung sijine siji, fungsine ora bakal bener. Mangkene, yen kita lebokake mung perlon, rereget ing banyu bakal langsung nyaring filter lan ora bakal bisa nyedhot kabeh, sing mesthi bakal pengaruh kualitas lan transparan banyu ing akuarium.

Nanging, yen kita spons mung spons, partikel sing paling kenthel bakal disaring, sing paling apik bakal terus reged banyu. Kayane kerja separo, mula kudu paling ora spons lan perlon (uga ana sing nggunakake saringan biologis kayata keramik utawa manik-manik, sing ngidini bakteri bisa ditampung lan diowahi dadi unsur sing migunani kanggo sampeyan. akuarium. Nanging iki topik liyane sing bakal kita gunakake ing acara liyane).

Bolu, kanthi cara kasebut, kudu digawe saka foamex. Iki dudu bahan sing larang banget lan bisa dicuci, kaya perlon akuarium, mula bakal suwe. Materi iki nduweni konsistensi lan porositas sing sampurna kanggo nindakake fungsi nyaring iki ing akuarium.

Lan perlon utawa katun?

Katun iku organik lan ambruk

Sanajan ing kawitan katon padha, Bahan kasebut beda banget, amarga perlon, sintetis, luwih apik, tahan suwe lan ora ambrukBeda karo katun, sing bisa nggawe banyune katon kaya rubah.

Yen kanggo apa wae Sampeyan ora bisa nemokake segawon, sampeyan bisa duwe rong solusi: Kaping pisanan, gunakake katun lan priksa filter saben dina supaya ora clogging lan rusak. Kapindho, gunakake sawetara bantalan sintetis, sing diarani wadding. Materi iki meh padha karo perlon. Sintetis, ora bakal roboh, lan sanajan ora bisa uga, sampeyan bakal bisa uwal saka papan sing sempit.

Nanging, kita negesake: luwih becik ora golek pengganti greyhound, materi sing wis regane murah banget lan ngrampungake fungsine kanthi sampurna.

Kesimpulan: gunakake greyhound ing akuarium, ya utawa ora?

Ing tank iwak cilik kasebut, sampeyan ora butuh greyhound

Perlon gampang digunakake, ora butuh perawatan sing akeh banget (sanajan gumantung karo masing-masing lan akuarium), murah lan gampang diresiki. Sampeyan mung kudu nyawiji karo spons supaya nyaring bener, lan priksa manawa dudu katun organik supaya ora clog utawa rusak.

Cekakipun, bahan iki bisa dadi sekutu sing apik kanggo njaga akuarium tetep resik dadi partikel sing paling cilik.

Nganggo tuku perlon luwih murah

Ana rong panggonan sing apik tuku gourd paling murah lan paling dhuwur kanggo akuarium sampeyan.

  • Kaping pisanan, ing Amazon Sampeyan bakal nemokake akeh merek lan macem-macem rega perlon kanggo akuarium. Gumantung saka jumlah sing sampeyan karepake (sanajan sampeyan ora prelu tuku akeh supaya bisa sukses, amarga, kaya sing wis kita ucapake, bisa diresiki lan tahan suwe), regane udakara € 3 saben 100 g. Kajaba iku, yen duwe Perdana, sampeyan bakal mulih kanthi cepet.
  • Kapindho, sampeyan bisa menyang toko khusus kéwan kaya Kiwoko. Sing apik yaiku, yen duwe versi fisik, sampeyan bisa langsung ndeleng produk lan tuku ing kana. Kelemahane yaiku, supaya ora prelu mbayar pengiriman, umume, sampeyan kudu pesen minimal. Regane mirip banget karo Amazon, udakara € 2,5 saben 100 g produk iki.

Greyhound akuarium yaiku a filter sing mbantu njaga banyu tetep bening amarga tenaga nyaring super, sanajan ora kabeh wong duwe pengalaman sing padha. Kandhani, kepiye kabarmu? Apa sampeyan mikir babagan materi iki? Kepiye cara nyaring akuarium?

Fuentes: Cat banyu, Iwak akuarium


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.