Akuarium siphoner

Siphoning kalebu ngresiki sisih ngisor akuarium kanthi ngumbah

Siphoner akuarium minangka alat dhasar liyane sing bisa nindakake pangopènan akuarium kita lan supaya tetep resik lan iwak kita bakal sehat lan sehat. Kanthi siphoner, kita bakal ngilangi rereget sing wis klempakan ing sisih ngisor lan kita bakal njupuk kauntungan kanggo nganyari banyu ing akuarium.

Ing artikel iki, kita bakal ngomong babagan apa apa siphoner, saka macem-macem jinis sing bisa ditemokake, cara nyedhot akuarium lan kita malah bakal mulang sampeyan babagan cara nggawe siphon krasan dhewe. Kajaba iku, disaranake uga supaya maca artikel liyane iki banyu apa sing bakal digunakake ing akuarium yen sampeyan kaping pisanan siphoning.

Apa sing diarani akuarium siphon

Siphoner akuarium, uga dikenal minangka siphon, minangka alat sing migunani banget sing ngidini kita ninggalake sisih ngisor akuarium minangka jet emas, amarga nyerep rereget sing wis nglumpukake ing kerikil ing sisih ngisor.

Sanajan ana sawetara jinis siphoner (kaya sing bakal dibahas ing bagean mengko), kabeh padha bisa digunakake, amarga padha kaya jenis pembersih vakum sing ngombe banyu, bebarengan karo rereget sing akumulasi, kanggo ditinggalake ing wadhah sing kapisah. Gumantung saka jinise, gaya nyedhot ditindakake kanthi listrik utawa manual, contone, amarga piranti nyedhot sing ngidini banyu kotor bisa mlebu ing wadhah sing kapisah lan liwat siphon amarga gravitasi.

Apa gunane siphoning akuarium?

Siphoning iku penting supaya iwak sampeyan sehat

Tujuane kanggo ngombe akuarium ora liya yaiku resiki, copot turahan turah iwak lan iwak sing nglumpukake ing sisih ngisor akuarium. Nanging, kanthi mbalek maneh, siphon uga ngidini kita:

  • Mupangatake ganti banyu akuarium (lan ganti sing reged nganggo sing resik)
  • Aja banyu ijo (amarga alga sing bisa lair saka reregetan, sing siphon tanggung jawab ngilangi)
  • Nyegah iwak sampeyan supaya ora lara amarga duwe banyu reged banget

Jinis siphoner kanggo akuarium

Latar mburi kebak tanduran lan warna

Ana rong jinis utama siphoner kanggo akuarium, listrik lan manual, sanajan ing antarane ana sawetara ciri khas sing menarik, sing bisa diadaptasi karo kabutuhan sampeyan.

Cilik

Sithok cilik iku cocog kanggo akuarium sing luwih cilik. Sanajan ana listrik, dadi cilik uga gampang banget lan mung kalebu lonceng utawa tabung kaku, lumantar banyu reged, tabung alus lan tombol mburi utawa tombol sing kudu kita pencet supaya bisa kanggo nyedhot Banyu.

Listrik

Tanpa mangu-mangu sing paling efisien, duwe operasi sing padha karo siphoner cilik (tutuk kaku sing dilebokake banyu, tabung alus sing dibukak lan tombol kanggo nyedhot, uga motor cilik, nanging beda-beda manawa luwih kuwat. Sawetara malah nganggo bentuk bedhil utawa kalebu tas jinis vakum kanggo nyimpen rereget. Sing paling apik babagan sipton iki yaiku, sanajan regane luwih larang tinimbang sing manual, ngidini kita tekan ing papan sing paling adoh saka akuarium tanpa usaha.

Pungkasan, ing jero siphon listrik sampeyan bakal nemokake kanthi listrik (yaiku dipasang ing arus) utawa batere.

Mung nyedhot rereget

Jinis siphon akuarium liyane sing bisa ditemokake ing toko yaiku nyedhot rereget nanging ora banyu. Piranti kasebut padha persis karo liyane, kanthi bedane duwe filter sing bisa ditrapake rereget kanggo disimpen ing kanthong utawa tangki, nanging banyu sing wis luwih resik, diwiwiti maneh ing akuarium. Nanging, iki dudu model sing paling disaranake ing jangka panjang, amarga sih siphon yaiku ngidini kita mateni manuk loro kanthi watu siji, ngresiki dhasar akuarium lan ngganti banyu kanthi gampang.

Ngarep

Iwak sensitif banget karo perubahan, mula ora bisa ngilangi kabeh banyu sekaligus

Ana akeh kemungkinan kanggo nggawe siphon krasan dhewe, nanging ing kene kita bakal nuduhake model sing luwih murah lan luwih gampang. Sampeyan mung butuh selang tabung lan botol plastik!

  • Pisanan, entuk elemen sing nggawe siphon: sepotong tabung transparan, ora kandel utawa kaku banget. Sampeyan bisa entuk ing toko khusus, kayata ing toko hardware. Sampeyan uga kudu botol banyu utawa soda cilik (udakara 250 ml ora apa-apa).
  • Cut tabung kanggo ngukur. Ora kudu dawa banget utawa cendhak banget. Kanggo ngukur, disaranake nyelehake ember (ing endi banyu kotor bakal rampung) ing sisih ndhuwur akuarium sing luwih ngisor. Banjur lebokake tabung ing akuarium: langkah sing sampurna yaiku sampeyan bisa nyelehake ing lantai akuarium lan nyopot supaya bisa tekan ember tanpa masalah.
  • Cut botol. Gumantung saka ukuran akuarium, sampeyan bisa ngethok luwih dhuwur utawa ngisor (contone, ing sisih tengah yen akuarium gedhe, utawa ing sangisore label yen akuarium luwih cilik).
  • Nyekel tutup botol lan tindikan supaya sampeyan bisa nyelehake tabung plastik, nanging isih tetep. Iki minangka langkah sing paling rumit, amarga plastik tutup luwih kaku tinimbang liyane lan angel ditusuk, mula kudu ati-ati.
  • Lebokake tabung liwat bolongan ing tutup lan gunakake kanggo kalung botol kasebut. Wis siyap!

Supaya bisa digunakake, nyelehake bagean botol siphon ing sisih ngisor akuarium. Copot kabeh gelembung. Wis siyap ember sing bakal dituju banyu reged. Sabanjure, nyedhot ujung tabung gratis nganti gaya gravitasi nyebabake banyu tiba ing ember (ati-ati yen ngombe banyu sing reged, babar pisan ora sehat, uga ora enak banget).

Pungkasan, gunakake siphon sing digunakake, ati-ati banget supaya ora mbusak luwih saka 30% banyu ing akuarium nalika ngresiki, amarga iwakmu bisa lara.

Cara nggunakake siphon ing akuarium

Tangki iwak kanthi watu sing resik banget

Panganggone siphon, nyatane cukup gampang, nanging kita kudu ngati-ati supaya ora mbebayani karo habitat iwak kita.

  • Kaping pisanan, nyiyapake alat sing sampeyan butuhake: siphoner ing lan, yen ana model sing butuh, a ember utawa mangkok. Iki kudu diselehake ing dhuwur sing luwih murah tinimbang akuarium kanggo nindakake gravitasi.
  • Miwiti vakum ing sisih ngisor kanthi tliti. Luwih becik miwiti ing endi rereget paling akeh. Sampeyan uga kudu nyoba ora ngangkat kerikil ing lemah utawa nggali apa wae, utawa habitat iwak sampeyan bisa kena pengaruh.
  • Sampeyan uga penting, kaya sing wis dakkandhakake, aja njupuk banyu luwih akeh tinimbang tagihan. Maksimum 30%, amarga persentase sing luwih dhuwur bisa mengaruhi iwak sampeyan. Sawise rampung nyenyot, sampeyan kudu ngganti banyu reged karo banyu sing resik, nanging elinga yen iki kudu dianggep padha karo banyu sing isih ana ing akuarium lan suhu sing padha.
  • Pungkasane, sanajan gumantung banget karo ukuran akuarium, proses siphoning kudu ditindakake kanthi periodik. Paling ora sepisan sewulan, lan nganti seminggu sepisan yen prelu.

Cara nyedhot akuarium sing ditandur

Akuarium sing ditandur alus banget

Akuarium sing ditandur duwe bagean kapisah kanggo nggunakake siphon akuarium, wiwit dheweke pancen alus banget. Supaya ora njupuk habitat iwak sadurunge sampeyan, disaranake kaya ing ngisor iki:

  • Pilih a siphoner listrik, nanging ora kuwat, lan kanthi lawang sing luwih cilik. Yen ora, sampeyan bisa vakum kanthi angel banget lan nggali tanduran, sing ora bisa dilalekake.
  • Nalika miwiti ngisep, ati-ati banget kanggo aja nganti oyot oyot utawa ngrusak tanduran. Yen sampeyan duwe siphon kanthi inlet sing luwih cilik, kaya sing wis dakkandhakake, sampeyan bakal bisa ngontrol langkah iki kanthi luwih apik.
  • Fokus utamane ing wilayah sing tumpukan lebu lan kotoran iwak.
  • Pungkasan, tanduran sing paling alus kanggo diupon yaiku tanduran sing ana ing lemah. Nindakake kanthi alon-alon banget supaya ora digali.

Endi sing tuku siphon akuarium

Ana akeh panggonan sing bisa tuku siphonerYa, dheweke cenderung khusus (aja nganti bisa nemokake ing toko kelontong ing kutha sampeyan). Sing paling umum yaiku:

  • Amazon, raja toko, pancen duwe kabeh model sing wis ana. Apa gampang, manual, listrik, batere, luwih utawa kurang kuat… Disaranake sampeyan, minangka tambahan karo katrangan produk, sampeyan priksa komentar kanggo ndeleng kepiye bisa diadaptasi karo kabutuhan adhedhasar pengalamane wong liya.
  • En toko pet khususKaya Kiwoko, sampeyan uga bakal nemokake sawetara model. Sanajan bisa uga ora duwe macem-macem kaya Amazon lan luwih larang ing sawetara kasus, sing paling apik ing toko kasebut yaiku sampeyan bisa langsung nemoni pitakon karo pakar, ana sing paling disaranake nalika miwiti jagad iwak sing nyenengake.

Siphon akuarium minangka alat dhasar kanggo ngresiki akuarium lan nggawe iwak, rebound, luwih sehat lan luwih bahagia. Muga-muga sampeyan wis mbantu sampeyan ngerti cara kerjane lan nggawe sampeyan gampang milih siphon sing cocog karo sampeyan lan akuarium. Kandhani, apa sampeyan wis nggunakake alat iki? Kepiye carane? Apa sampeyan menehi saran model tartamtu?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.