Sang Ambulia

ambulia kanggo dekorasi akuarium

Kanggo dekorasi lan nggawe habitat iwak kita bisa nggunakake tanduran gawean lan alami. Mula, dina iki kita bakal ngomong babagan tanduran sing diarani genus Limnophyla ambulans (Limnophyla sessiliflora).

Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan perawatan lan sarana tanduran iki ing akuarium?

Karakteristik Ambulia

évolusi ambulia

Umume, kabeh wong sing duwe akuarium lan nggunakake tanduran urip kanggo dekorasi katon kanggo tanduran genus iki. Sebab amarga katon, warna ijo sing kuat lan gampang, uga ing budidaya lan perawatan. Sang Ambulia minangka salah sawijining tanduran sing paling apik saka jinis iki kanggo tampilan lan warna sing kuat.

Asale saka Asia Tenggara lan urip ing wilayah sing banyune mung sithik utawa ora ana arus. Dununge ana ing wilayah tengah lan dangkal saka permukaan banyu. Sing ana ing sacedhake lumahing minangka alangan kanggo tanduran liya sing luwih cedhak karo fotosintesis, amarga ngrebut area permukaan sing cukup amba.

Thanks kanggo warna lan bentuk godhonge, entuk popularitas cukup karo kabeh aquarists. Nduwe bagean vegetatif sing dibentuk dening batang udakara udakara patang utawa limang milimeter sing dipérang dadi pirang-pirang internode kurang luwih siji sentimeter. Godhong metu saka saben wong, strukture kalebu saraf pusat lan diubengi jaringan godhong. Godhonge diselehake kaya wit palem. Yaiku, sawetara ekstensi lagi digawe. Motret tambahan anyar bisa muncul saka saben internode, lan ing wektu sing cendhak, bisa dadi batang anyar maneh.

Salah sawijining wilayah sing paling apik ing tanduran ditemokake ing sisih ndhuwur batang. Yaiku endhas khas godhong anyar sing tuwuh tanpa wates. Akar ditemokake ing sisih paling ngisor batang lan biasane kontak karo substrat. Dheweke putih. Tanduran iki nduwe ciri khas yaiku oyot bisa metu saka internode sing ana ing jarak sing luwih dhuwur saka lemah.

Tanduran kabeh duwe warna ijo sing padhang lan padhang, lan yen kahanan cahya optimal, bakal menehi warna sing padha karo warna zamrud. Babagan dhuwure, bisa diarani batang kasebut dawa nganti setengah meter, biasane, sanajan dawane bisa tekan sak meter. Dadi supaya tanduran iki tetep sehat, kita butuh akuarium gedhe.

Syarat lan perawatan

gagang embulia

Tanduran iki ora nuntut banget nalika budidaya lan perawatan. Yen ditanam kanthi bener, bisa tuwuh nganti rong inci saben minggu. Dheweke uga adaptasi kanthi apik kanggo macem-macem jinis banyu lan cahya. Cukup kanthi menehi perhatian, kita bakal bisa menehi semangat lan kebak warna.

Kaya sing wis kasebut sadurunge, yen ukuran tanduran bisa nggayuh lan laju tuwuh, mula kudu dijaga ing akuarium. kanthi dhuwure kurang luwih 50 cm utawa luwih. Yen sampeyan duwe akuarium sing luwih cilik, sampeyan kudu luwih prune pruning. Syarat sing kudu sampeyan lakoni yaiku substrat sing kasusun saka gandum medium lan sugih mineral (utamane zat besi, sing bisa ngasilake warna ijo). Pari-parian sing sampeyan lebokake ing landasan ora kudu kompak banget, amarga oyot Ambulia rapuh banget. Sanalika rada ringkih, mula bakal bosok.

Minangka jumlah cahya sing dibutuhake, umume antara 0,7 lan 1,5 watt saben liter banyu. Yen kurang saka jumlah kasebut, tanduran ora bakal bisa tuwuh lan yen kosok baline luwih dhuwur, pungkasane bakal kobong amarga jenuh. Lampu sing paling apik supaya bisa tuwuh kanthi apik lan njaga warna ijo tuwa yaiku cahya putih monokromatik.

Babagan pH sing dibutuhake supaya tanduran bisa urip kanthi becik, kudu ana antarane 6 lan 8,5, atose ana ing antarane 5 lan 30 ° dGH. Suhu ing banyu kudu antara 22 lan 30 ° CSanajan tanduran kasebut bisa ngidinke sawetara owah-owahan suhu sing tiba-tiba tanpa masalah. Wutah paling optimal sing bisa dialami tanduran yaiku antara 24 lan 27 ° C. Yen banyu ing ndhuwur suhu iki, bakal tuwuh luwih alon lan yen ing ngisor padha. Batas kaslametané tanduran antara 20 nganti 30 ° C.

Disaranake banget kanggo pupuk tanduran iki seminggu sepisan kanthi pupuk cair khusus kanggo tanduran banyu. Sampeyan uga kudu mbayar sewulan kanthi kompos cair ing pil sing dikubur ing jejere batang.

Amarga batang iki rapuh banget, mula kudu disimpen ing papan sing saiki banyune sedheng utawa entek. Difusi CO2 ing banyu mbantu tuwuh.

Tanduran iki cocog kanggo dekorasi kolam ruangan, ora mung akuarium. Ing lingkungan eksternal kasebut, dheweke bisa ngidinke tanpa masalah langsung sinar srengenge saben dina lan aliran banyu sing ngalami fluktuasi hawa awan lan wengi. Iku mokal simpen ing panggonan sing suhu sekitar mudhun ngisor 20 ° C.

Kaluwihan saka Ambulia

Tanduran iki cocog banget kanggo akuarium tropis lan sedang. Loro saka dekorasi, bisa ngoksigasi banyu, amarga ngeterake akeh nitrat saka banyu kanthi tuwuh kanthi cepet.

Ora trep yen diwenehi iwak iwak hérbivora amarga rapuh. Akuarium sing luwih sehat yaiku iwak sing ana ovoviviparous kayata guppy lan piring.

Syarat kanggo nambah lan rega

ambulia minangka tanduran hias

Tanduran iki kudu dilebokake ing sisih mburi akuarium. Amarga tanduran gedhe, sampeyan bisa nyelehake sing luwih cilik sing mbutuhake sithik cahya. Yen sampeyan ngerteni manawa bisa ngrugekake tuwuhing tanduran liya amarga dhuwur, mula prune luwih asring dipotong.

Tanduran iki bisa ngasilake kanthi potongan, motong endhas batang udakara 10 cm saka tanduran lan ngubur potongan kasebut ing landasan. Ing telung utawa patang dina bakal oyot lan tanduran anyar bakal tuwuh. Pancen gampang dicopot godhong saka sisih gagang sing bakal dikubur kanggo mbantu tuwuhing oyot lan supaya ora ana gunane ing potong.

Dheweke uga bisa disebar nganggo wiji, sanajan duwe wiji, kudu paling ora ana tanduran sawetara sentimeter saka banyu. Wiji kasebut bisa dijupuk saka woh sing wis mateng banjur dikubur langsung ing landasan akuarium. Bedane wiji lan potong yaiku sing pertama mung bisa digawe ing musim panas lan yen tanduran ana ing njaba. Nglereni kabeh taun.

Sampeyan bisa nemokake Ambulia kanggo rega sing ana antarane 3 lan 10 euro. Yen wis duwe, sampeyan bisa ngasilake nganggo potongan.

Kanthi informasi kasebut, muga-muga sampeyan bisa nikmati Ambulia kanthi bener.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.