Sampeyan kudu ngerti babagan anemon segara

Sea anemone

Dina iki kita lelungan menyang segara lan segara kanggo njlentrehake kanthi lengkap salah sawijining kewan segara invertebrata sing paling penasaran. Gegandhengan karo ubur-ubur lan ing klasifikasi pinggiran sing padha, sing kita gunakake anemon. Nanging belongs kanggo kelas Anthozoa akèhe ekosistem karo karang. Beda karo ubur-ubur umume, anemon mung duwe tataran polip lan kewan dhewekan. Jeneng ilmiah yaiku Aktuaria.

Apa sampeyan pengin ngerti kabeh biologi lan cara urip spesies iki? Sampeyan mung kudu terus maca 🙂

Karakteristik lan deskripsi anemon

Actinia

Kewan invertebrata kasebut dheweke duwe simetri radial lan awake bentuke silinder. Lagi umume anchored menyang landasan ngisor wedhi ing segara. Uga bisa ditemokake ing watu utawa uga cangkang kewan invertebrata. Padha sing ditempelake ing lumahing thanks kanggo struktur dikenal minangka disk pedal.

Salah curiosities khusus saka kewan iki sing mung nduweni bolongan exchange siji karo medium. Yaiku, kaya cangkem kita nalika mangan lan ngombe bebarengan. Iki bisa uga muni reged dicokot, nanging kewan iki wis slamet kaya iki ing salawas-lawase. Disebut disk oral lan ana ing sisih ndhuwur. Diubengi karo serangkaian tentakel sing disusun ing sadawane cincin konsentrik.

Beda karo akeh kewan, anemon ora duwe organ khusus kanggo nindakake macem-macem fungsi. Sanajan iki, bagean tengah awak duwe growong gastrovaskular sing, sanajan dudu organ, umume fungsi nutrisi dikembangake. Sampeyan bisa bilih piyambakipun ing pangisian daya saka napas lan dipakani.

Minangka sistem saraf, cukup primitif lan ora duwe komponen sentralisasi. Tanggung jawab kanggo nglumpukake informasi babagan sawetara stimulus fisik-kimia ing lingkungan lan njaga homeostasis.

Racun saka cokotan

Iwak badut ing antarane anemon

Kaya jellyfish fellow sawijining, anemone wis stinging sel dikenal minangka cnidocytes. sel sing ditemokaké biasane ing bagean ing tentacles. Ana kewan saka pojok iki sing duwe wong disusun awak. Sel ndarbeni iki poisonous thanks daya kanggo neurotoksin sing bisa nglumpuhake kewan liyane kanthi tutul sing gampang.

Mekanisme iki minangka upaya kanggo mbela awake dhewe saka predator sing bisa uga bisa mbantu mburu. Amarga racun iki, dheweke bisa nglumpuhake mangsane supaya bisa cepet ngombe.

Habitat lan area distribusi

Anemon laut

Amarga anemon minangka kewan invertebrata primitif wis dicocogake kanggo akeh lingkungan. Laut kasebut bisa ditemokake ing meh kabeh segara lan samodra ing jagad iki. Sanajan sampeyan menyang wilayah sing lintang paling ngisor lan suhune sithik, sampeyan bakal nemokake anemon. Nanging, konsentrasi paling dhuwur diamati ing papan sing luwih anget lan iklim tropis.

Minangka kanggo papan dununge, mesthi bisa ditemokake ing dhasar segara, amarga iku organisme bentik. Papan sing paling nguntungake gumantung ing saben spesies. Sawetara bisa urip ing wilayah sing luwih jero lan sing liya ora. Ragam habitat iki cocog karo proses adaptasi karo jumlah kedadeyan surya surya.

Nalika adapts anemone kanggo lingkungan, iku anchors dhewe kanggo landasan lan urip ana. Umume padha ora perlu akeh syarat supaya urip. Akeh wong manggon bebarengan karo anthozoans liyane kayata karang. Habitate minangka terumbu karang. Loro-lorone menang saka hubungan kasebut, mula minangka simbolisme mutualisme.

Salah sawijining conto sing paling jelas kanggo ngerti jinis hubungan kasebut yaiku nganalisis anemone iwak badut. Iwak iki wis mekar kanthi cara sing kebal banget marang neurotoksin anemon. Iwak iki bisa nglindhungi awake dhewe saka predator liyane kanthi ndhelik ing antarane tentakel lan nggunakake racun. Ing tangan liyane, ing tumindak iwak tansah tentacles anemone lan disk lisan resik ing wae.

Hubungan simbiosis liyane ditetepake karo alga fotosintetik sing ngasilake oksigen lan bahan organik sing bakal dikonsumsi kewan kasebut, dene alga nggunakake metabolit limbah sing diasilake kewan kasebut.

Panganan

Wilayah distribusi

Paling diet iki adhedhasar nyekel mangsane urip liwat tentakel. Ing meh kabeh kasus, kalebu kewan cilik kayata moluska, iwak bayi lan uga cnidarians liyane.

Iku thanks menyang tentacles sing padha bisa introduce pangan menyang tutuk lan pass menyang growong gastrovascular. Pencernaan njupuk Panggonan ing situs iki.

Reproduksi

Reproduksi saka anemon

Reproduksi sing bisa dadi loro seksual lan asèksual. Reproduksi seksual bisa dening budding utawa penggabungan binar. Iki babagan mbagi awak sampeyan. Ing sawetara spesies, proses sing diarani pedal laceration bisa ditindakake. Iki kedadeyan ing bagean cakram pedal sing pirang-pirang fragmen dipisahake, sing ndadekake individu anyar.

Saliyane, reproduksi seksual gumantung karo spesies tartamtu. Kita bisa nemokake laguna sing duwe jinis kelamin liyane lan liyane sing kalebu hermaphrodite. Ing kaloro kasus kasebut proses diwiwiti liwat lanang. Padha sing gedhe-gedhe sing secrete sperma kanggo lingkungan ngendi lagi. Iki bakal nimbulaké sel reproduksi tuwuh saka bagéyan wadon supaya stimulus. Iku banjur nalika ovules sing dirilis kanggo njaba lan pembuahan external ana.

Asile, larva bibit kui bisa duwe kemampuan nglangi. Nanging, lagi nglampahi pinten-pinten dinten gesang free, iku ends munggah mbenakake ing landasan lan ngembangaké Polyp sing bakal menehi munggah menyang anemone anyar. Thanks kanggo dina iki kang wis free, sawijining wilayah saka distribusi bisa nambah. Gumantung saka arus lan wilayah sing bisa ditetepake kanthi sukses.

Kewan kasebut dadi populer banget minangka barang-barang hiasan ing akuarium. Amarga iku, panangkepan anemon tanpa pamrih wis nambah lan panggolekan ing spesies ing bebaya punah. Iki ditindakake amarga cocog kanggo tank sing duwe clownfish.

Kanthi informasi kasebut, sampeyan bakal bisa sinau luwih lengkap babagan kewan ing dasar laut iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.