Ganggang akuarium

ganggang ing akuarium

Alga ing akuarium minangka masalah, amarga ora mung mengaruhi tampilan akuarium, nanging yen ora dikontrol, bisa uga nyebabake kesehatan iwak lan tanduran. Sanajan ana akeh cara kanggo ngontrol ganggang, ora ana alane nggunakake agen anti ganggang kanggo akuarium kanggo mbantu kita ngrampungake tugas iki. Ana macem-macem pembunuh ganggang akuarium ing pasar, kabeh efektif banget, nanging kudu dielingi akuarium kita bisa diserang macem-macem alga. Sanajan ana sing efektif kanggo tuwuh ganggang ijo ing akuarium, lan liyane efektif kanggo sianobakteria lan sawetara algaecida spektrum sing wiyar.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani endi sing paling apik kanggo alga kanggo akuarium lan apa ciri khas.

Anti-ganggang paling apik kanggo akuarium

Tetra AlguMin 250 ml

Anti-ganggang iki kanggo akuarium Iki bisa mbantu ngilangi jinis alga kanthi cepet, supaya ora bisa muncul maneh. Yen alga wis akeh, mula kudu tumindak cepet-cepet. Produk iki nyebabake bahan kasebut dirilis kanthi cepet lan bisa cepet. Mengkono uga karo sebaran bahan ing saindenging akuarium. Thanks kanggo bentuk cair, bisa disebar kanthi cukup ing saindenging akuarium kanggo nyerang kabeh nesu. Cocog kanggo kabeh akuarium banyu tawa.

Ora ditemokake produk

Ngemot zat sing bisa nyebabake reaksi alergi. Iki mbebayani kanggo organisme akuatik lan efek kasebut tahan suwe. Disaranake sampeyan supaya maca label sadurunge digunakake kanggo mbenerake.

2,5% Glutaraldehyde Aquarium Anti-Ganggang 500 ml

Anti-ganggang kanggo akuarium iki biasane digunakake kanggo sing duwe banyu seger. Iki mbantu ngilangi meh kabeh jinis alga lan minangka sumber karbon kanggo tanduran. Wis apik kemampuan kanggo nyedhiyakake karbon sing dibutuhake tanduran supaya bisa nambah larutan nitrat. Iki amarga senyawa sing digawe anti-ganggang iki rusak lan mbantu tanduran kita nyedhot nitrat.

Ora ditemokake produk

Panganggone produk iki apik yaiku digunakake kanggo nyegah lan ngilangi ganggang, mula mula digunakake. Bisa nganggo kabeh jinis alga kalebu cladophora. Jinis alga iki kadhangkala bisa uga nganggu banget lan angel ngilangi. Iki minangka produk sing ora mbebayani kanggo iwak lan invertebrata. Mengkono uga tanduran, amarga ora mbebayani. Dosis kasebut gumantung saka konsentrasi alga sing ana ing akuarium.

JBL Algol 100 ml Kab

Iki produk sing nduweni referensi sing apik banget kanggo pangguna sing durung nggunakake. Sanajan bisa ngilangi ganggang kanthi apik, kabeh variabel sing terus berkembang kudu dikoreksi. Penting, label kasebut apik sadurunge digunakake supaya bisa digunakake kanthi bener. Bisa mbebayani sawetara organisme. Mula, kudu luwih dhisik ngerti sadurunge nggunakake. Nanging, efisiensi cukup dhuwur lan regane terjangkau banget.

Yen operasi kasebut bener, aman kanggo iwak lan mikroorganisme lan ora bakal ngasilake efek samping. Disaranake digunakake ing wayah esuk, sawise pangowahan parsial banyu paling ora 30%, nalika produk kasebut konsentrasi oksigen sing apik. Alasane yaiku kanthi ngilangi ganggang, dheweke bakal mudhun dening bakteri sing akeh nggunakake oksigen.

Exit Biru Anti-Alga Biru Gampang Urip

Iki minangka produk sing sadurunge wis kabukten khasiat dhuwur lan ngilangi ganggang kanthi cepet. Wis format cair saengga bisa disebarake ing saindenging akuarium lan tekan saben pojok. Nanging, kita kudu terus ngontrol kanthi apik kabeh variabel ing akuarium supaya panyebaran ganggang bisa mandheg kanthi permanen.

Iki minangka perawatan limang dina, ing endi 1 ml produk ditambahake kanggo saben wolung liter akuarium. Sadurunge, yen mbukak filter, kita kudu mbusak karbon aktif saka filter. Kanggo nyegah munculé alga ijo, nambah dosis seminggu pisan. Ora bahaya kanggo kabeh organisme akuarium lan ora bakal mengaruhi iwak, urang, invertebrata utawa tanduran.

Seachem Ngembang Excel

Antarane anti-ganggang kanggo akuarium uga bisa digunakake minangka a sumber karbon organik sing kasedhiya kanggo tanduran. Bisa digunakake minangka alternatif kanggo nyuntikake karbon dioksida supaya tanduran bisa nindakake fotosintesis kanthi apik. Kajaba iku, bisa ngilangi ganggang kanthi efektif. Kauntungan saka produk liyane yaiku mbantu ngenalake penengah fotosintesis supaya kesehatan tanduran akuarium luwih apik.

Gumantung saka apa sing dikarepake digunakake kanggo tuwuh tanduran utawa minangka anti-ganggang, tujuwane beda banget. Proporsi produk ora mung diganti, nanging uga cara panggunaan. Minangka anti-ganggang, digunakake ing wayah wengi amarga tanduran lan ganggang luwih lemah ing pungkasan periode cahya.

Apa ganggang ing akuarium

mekar alga

Alga akuarium biasane minangka tetanduran kanthi siji sing katon ing akuarium amarga ana sawetara jinis ora seimbang, umume ana gandhengane karo cahya, nitrat lan / utawa fosfat sing berlebihan. Ing kahanan ora seimbang, ganggang cepet banget nyekel akuarium.

Pancen gampang diwaspadai kapan wae supaya ora ana ketidakseimbangan sing bakal ngelu. Sing pertama kudu nggunakake tes akuarium sing tepat kanggo mriksa kualitas banyu sing rutin. Kanthi rutin, akuarium meksa kita nindakake tugas pangopènan, kayata pangowahan banyu sebagean kanggo ngilangi sawetara nitrat sing ora bisa diilangi dening sistem filtrasi akuarium: tanduran, substrat, saringan, lsp. Reresik kanthi bener uga bisa nyegah nyegah ganggang.

Napa ganggang katon ing akuarium

ganggang ing akuarium

Lumayan gampang kanggo ganggang muncul ing akuarium yen kahanane durung stabil. Biasane biasane amarga kakehan cahya ing lokasi sing ana akuarium, amarga kakehan nitrat utawa fosfat kanggo pupuk sing digunakake ing tanduran. Kabeh iki bisa dikontrol kanthi higienis sing apik lan filter sing apik.

Apa sing diarani anti-ganggang lan kepiye cara kerjane

Tetra AlguMin 250 ml

Anti-ganggang sing digunakake ing akuarium yaiku produk kimia sing bisa nyegah lan ngilangi tampilan alga, kanthi cepet nyandhang tuwuh, lan ora ngrusak warga akuarium liyane kayata tanduran, iwak, moluska lan mikroorganisme apa wae. Biasane digunakake ing format cair supaya bisa tekan kabeh sudhut akuarium lan tumindak secepat mungkin. Sawise nyebar, sing paling penting yaiku supaya tumindak lan tetep njaga kahanan sing apik ing njero tank.

Cara nggawe rumput laut krasan

Salah sawijining cara kanggo nindakake anti-ganggang krasan yaiku nggunakake jerami. Jerami noda banyu ing warna kuning kuning lan ora ngidini cahya nembus, sing luwih milih tuwuh ganggang. Kaya sing sampeyan ngerteni, iki minangka cara alami kanggo ngilangi ganggang, murah banget lan gampang.

Sampeyan kudu ati-ati nalika njupuk bahan baku, amarga sayangé sawahe kebak produk fitosinitari. Amarga lagi ngomong babagan bahan organik, sampeyan kudu ngontrol dekomposisi. Kanthi tembung liya, yen ilang, mula bakal njupuk sing luwih gampang.

Merek anti-ganggang paling apik kanggo akuarium

Jinis produk kasebut akeh ing pasar lan ana macem-macem jinis sing bisa dipilih. Ayo ngringkes sing paling anti-ganggang kanggo akuarium:

  • Seachem Excel anti-ganggang: Iki paling misuwur lan efektif ing pasar. Kajaba iku, nduweni tujuwan ganda amarga bisa digunakake minangka karbon dioksida cair lan pupuk kanggo tanduran akuarium. Sanalika, bakal dadi anti-ganggang efektif ing proporsi sing cocog. Wiwitane sampeyan kudu mbiasakake nggunakake adaptasi konsentrasi gumantung saka tujuan sing pengin digunakake.
  • Gampang urip anti-ganggang: Merek iki duwe rong produk kanggo tumindak ganggang ijo lan ganggang biru lan cyanobacteria. Mula, gumantung karo masalah sing ana ing akuarium, sampeyan bisa nggunakake siji produk liyane.
  • Alga Akuarium JBL: perusahaan iki duwe produk sing berkualitas lan larang kanggo investasi. Kabeh duwe referensi sing apik banget kanggo efektif lan ora mbebayani akuarium.

Endi sing tuku anti-ganggang sing luwih murah

akuarium anti-ganggang

  • Amazon: sampeyan bisa nemokake akeh produk anti-ganggang. Kauntungan sing diduweni Amazon saka toko liyane yaiku duwe macem-macem produk lan rega. Biasane duwe rega paling murah ing kabeh pasar.
  • Kiwok: Minangka toko hewan peliharaan nasional, sampeyan bisa nemokake toko fisik lan online. Ing kalorone sampeyan bisa nemokake macem-macem produk bermutu lan duwe kauntungan manawa ing toko fisik sampeyan bisa menehi saran dening para pekerja yen sampeyan isih anyar ing jagad akuarium.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan anti-ganggang kanggo akuarium lan cara digunakake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)