Asale iwak tropis saka endi?

iwak tropis

Paling akeh iwak tropis sing khas lan kondhang akuarium asale saka pusat ekspor, lan luwih khusus saka peternakan Asia kayata Singapura. Iwak populer kayata diskus lan skalar, pembersih ngisor lan pamangan ganggang, lan liya-liyane. Sanajan uga minangka eksportir iwak sing ora ngasilake nalika panangkaran, kayata iwak badut, lan macem-macem iwak banyu asin.

Iwak kayata kafio lan koi, ikan mas khas, uga dadi pusat produksi salah sawijining iwak sing paling populer: neon tetra, asale saka Hong Kong. Saka Thailand, ana iwak sing kondhang kaya, Siam gelut, lan saka Bangkok kita bisa nyorot reproduksi iwak sing regane larang regane dadi tawanan.


Sanajan kudu diarani sawetara negara Asia dikenal ing nindakake klon warna kalebu pewarnaan buatan saka macem-macem spesies. Saka Sri Lanka kita bisa nyorot iwak skalar lan macem-macem turunan iwak guppy.

Saka Florida, salah sawijining spesies sing paling misuwur lan paling dikepengini ngasilake kaya saiki disk, utawa skalar, oscar, sawetara kulawarga iwak saka wong-wong Afrika, sing uga kanggo hobi duwe kompetisi penting ing antarane peternak lan aquarist sing tujuane kanggo ngontrol luwih apik lan ngarahake pilihan spesies.

Eropa dudu salah sawijining eksportir gedhe, amarga iklim ora cocog kanggo reproduksi spesies tropis, sanajan saka Polandia, Slowakia, spesies Rusia direproduksi ing kurungan, kayata disk lan skalar uga spesies Afrika sing asring direproduksi kanthi teknik hormonal.

Amarga alasan iki, bisa diarani 90% iwak sing ditemokake ing pasar lan tekan akuarium asale saka peternakan tawanan. Iki yaiku kauntungan gedhe kanggo hobi akuarium, wiwit, iwak iki bisa ditemokake sajrone taun kanthi rega sing luwih terjangkau lan kanthi kesulitan adaptasi sing kurang.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.