Banyu apa sing digunakake ing akuarium

jinis banyu akuarium

Nalika duwe akuarium, yaiku banyu adhem utawa banyu panas, elemen utama sing bakal ana yaiku banyu amarga kita kudu ngisi akuarium, gumantung karo liter sing ana, kanthi banyu. Ana akeh wong sing ora ngerti banyu apa sing bakal digunakake ing akuarium. Nanging, banyu asring dadi salah sawijining sebab utama kenapa iwak mati lan bisa uga amarga banyu sing digunakake. Biasane, masarakat nggunakake banyu keran kanggo ngisi akuarium lan, yen wis kebak, kita lebokake iwak nanging banyu ngemot klorin lan klorine mbebayani kanggo iwak sing nyebabake penyakit lan uga kewan-kewan sing mati.

Mula, ing artikel iki, kita bakal nerangake banyu sing kudu digunakake ing akuarium.

Apa sing bisa ditindakake?

banyu apa sing bakal digunakake ing akuarium kanggo iwak

Ngadhepi masalah iki ana rong solusi, loro-lorone bener kanggo aku amarga aku wis nyoba. Kapisan yaiku nggunakake produk sing bisa ditemokake ing toko pet. Iki minangka produk sing dibuwang menyang banyu kanggo ngilangi, sajrone sawetara menit, klorin sing ana lan nggawe cocog kanggo urip iwak. Produk iki regane larang banget lan tahan suwe banget.

Solusi liyane sing kudu ditindakake yaiku yaiku njupuk banyu paling ora 24-48 jam sadurunge ngganti banyu utawa ngisi akuarium. Yen sampeyan ngombe banyu nganti pirang-pirang jam, klorin saya nguap lan banyune wis apik kanggo iwak. Masalahe ing kene yaiku sampeyan duwe akuarium sing akeh liter lan sampeyan ora pengin duwe ember lan ember banyu sing ngenteni supaya bisa ngisi akuarium.

Sawetara sing ditindakake yaiku tuku banyu mineral, uga solusi, nanging biasane larang regane (tikelake jumlah liter sing dibutuhake kanthi rega banyu).

Rong solusi pertama yaiku solusi sing bisa digunakake kanggo akuarium gedhe lan solusi sing kurang kanggo ngelu.

Banyu apa sing bakal digunakake ing akuarium: jinis

pangopènan akuarium

Kaya sing wis dingerteni, ana macem-macem sumber banyu kanggo nyuplai fasilitas lan nggawe iwak kita sehat. Antarane jinis banyu sing ana ing ngisor iki.

Banyu tunyuk

Biasane sing paling cocog lan umum sing digunakake kanggo akuarium toko. Iki amarga gampang entuk lan ora duwe bakteri lan organisme sing bisa mbebayani tumrap urip iwak kita. Masalah karo banyu keran yaiku sawetara ciri sing kudu didandani sadurunge. Wiwit banyu keran ditrapake kanggo konsumsi manungsa, duweni karakteristik lan zat sing nyegah organisme patogen. Iki diilangi kanthi anané bahan disinfektan. Ing kasus iki, kita nemokake klorin. Klorin iki nyegah macem-macem bakteri saka tuwuh ing banyu lan bisa diombe.

Bahan-bahan liyane sing bisa nggawa banyu keran yaiku kloramin, fluorida utawa ozon. Nanging, iki ora ngalangi nggunakake banyu keran. Lan yaiku kanggo ngilangi klorine saka banyu keran, kita mung kudu guncang banyu sithik nganti 24 jam. Klorin mung bakal nguap. Kita uga bisa mbusak ozon kanthi nyaring banyu liwat saringan karbon aktif. Cara liya yaiku gunakake produk kaya sodium thiosulfate kanggo netralake klorin. Iki rampung yen kita kudu nggunakake banyu kanthi cepet.

Bahan liyane sing luwih mbebayani sing bisa nggawa banyu keran lan mbebayani kanggo iwak yaiku tembaga. Biasane asale saka pipa lan banyu bakal larut yen isih anyar. Yen pipa anyar lan beku kanggo ngadeg nalika ing njero, tembaga kasebut larut ing banyu. Kanggo mbusak tembaga sampeyan bisa nggunakake saringan karbon aktif utawa supaya banyu mili saka pipa sajrone sak menit sadurunge nggunakake banyu kanggo akuarium.

Sawetara produk kayata flocculants kadhangkala digunakake ing perairan kutha. Iki digunakake kanggo entuk banyu bening lan bisa dicopot nganggo karbon aktif.

Banyu sumur

Banyu sing diekstrak saka sumur kasebut uga duwe mupangat sing murah banget. Kita bisa milih lan jinis banyu iki miturut panggunaan sing bakal diwenehake. Kauntungan saka banyu iki yaiku ora duwe klorin utawa bahan disinfektan liyane sing kudu dicopot. Dheweke uga ora biasane ngemot organisme sing patogenik kanggo iwak. Saliyane, kekurangane yaiku bisa ngemot zat sing kudu ngerti cara ngukur lan ngilangi gumantung saka ambane banyu sing ngekstrak.

Banyu iki asring ngemot gas larut sing akeh banget. Ing antarane gas kasebut ditemokake karbon dioksida lan nitrogen. Kanggo mbusak gas sing larut iki mung goyangake banyu sawetara jam. Masalah liyane sing bisa ditemokake banyu sumur yaiku kakehan zat besi larut. Kita mung bisa nyopot wesi iki kanthi nggawa banyu ing banyu.

Salah sawijining ciri kenapa banyu sumur ora disaranake banget yaiku kurang oksigen. Yen kita duwe iwak, sing ideal yaiku banyu duwe proporsi oksigen sing apik. Luwih becik goyangake banyu kanthi sithik sajrone sawetara jam sadurunge digunakake. Kita uga kudu duwe un oksigenator Diinstal ing akuarium kanggo mbantu oksigenator banyu.

Banyu apa sing digunakake ing akuarium: liyane

Banyu apa sing digunakake ing akuarium

Ana banyu liyane sing, sanajan ora disaranake, bisa digunakake tanpa masalah. Kita mung kudu ngerti paramèter lan ciri sing cocog kanggo ngatasi kebutuhan akuarium. Banyu udan sing dadi salah sijine. Kita bisa nyimpen banyu udan kanggo digunakake nalika nunggu udan sawetara. Iki ditindakake amarga kita bisa entuk banyu tanpa bahan saka atmosfer amarga sadurunge wis nyepetake. Sampeyan uga kudu ngenteni atap lan talang sing bakal diresiki.

Banyu udan duwe ciri khas alus banget. Yaiku, padha karo banyu osmosis utawa banyu demineralisasi. Sing paling becik yaiku nggunakake saringan karbon aktif kanggo mesthekake yen banyu duwe kualitas sing apik.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan banyu sing bakal digunakake ing akuarium.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Emiliano ngandika

    Ing artikel iki, meh ora pentinge Chloramines lan kudu ati-ati banget.