Bedane guppy lanang lan wadon

Bedane antara iwak guppy lanang lan wadon ing akuarium

Nalika miwiti duwe akuarium lan ngenalake iwak ing njero, umume iwak guppy umume. Iki minangka salah sawijining iwak sing paling misuwur lan paling populer, utamane sing diwiwiti ing jagad iki. Nanging, akeh wong sing ragu yen pengin nggawe bedane antara iwak guppy lanang lan wadon.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh karakteristik iwak guppy lan apa bedane iwak guppy lanang lan wadon.

Iwak guppy

Identifikasi iwak guppy

Iwak iki jinis tropis lan urip ing banyu seger. Dheweke asli Amerika Selatan lan kalebu kulawarga Poeciliidae. Dheweke cukup misuwur amarga duwe warna sing apik banget. Werna-warni banget banjur diarani iwak pelangi. Ing jagad iki meh ana 300 jinis iwak iki lan meh kabeh duwe macem-macem jinis warna, ukuran lan bentuk buntut.

Umume kewan sing tentrem banget sing terus nglangi klompok saben wektu. Dheweke renang banget lan sampeyan bisa nemokake kanthi terus-terusan. Dianjurake supaya guppy ing akuarium yaiku omahake 4 wong kanggo saben 50 liter banyu. Kanthi cara iki, dheweke bisa duwe papan sing cukup kanggo nyukupi kabutuhane lan urip bareng iwak liyane.

Kita asring bisa nemokake priya sing mburu wanita supaya ngematake. Babagan sing becik supaya hubungan antarane iwak iki bisa kedadeyan kanthi alami yaiku nggawe rasio siji lanang kanggo saben 3-4 wanita. Kanthi cara iki, kita bakal njamin supaya ora stres. Yen sampeyan ndeleng manawa iwak sampeyan ndhelik terus-terusan, tegese wis lara utawa stres banget. Tekanan biasane asale saka keluwihan iwak ing akuarium utawa amarga kabutuhane dicukupi.

Bedane iwak guppy lanang lan wadon

Bedane iwak guppy lanang lan wadon

Ana bedane antarane guppy lanang lan wadon. Sepisanan lanang luwih cilik tinimbang wanita uga warna sing luwih kuat, Dheweke malah dibedakake karo wanita kanthi sirip anal, diowahi dadi organ kopulasi (gonopod).

Bedane jinise ora beda karo manungsa, amarga duwe kromosom X lan kromosom Y. Kombinasi XX ngasilake wanita, kombinasi XY nyebabake pria. Guppy diwasa kanthi seksual ing umur 3-4 wulan.

Pembuahan guppy iku internal, gonopod dilebokake menyang bukaan seksual wanita, mbukak sperma, banjur endhog tuwuh ing rongga ing rahim wanita. Lair nalika cangkang njaba endhog rusak. Gestasi rata-rata 28 dina sanajan bisa beda-beda gumantung karo akeh faktor, kayata suhu banyu, nutrisi, umur wanita lan uga stres sing dialami.

Nalika digoreng umure udakara 4-6 mm dawa, wiwit lair, dheweke wis mangan panganan sing padha sing dipangan lanang lan wadon guppy, sanajan jumlahe luwih sithik. Udakara 100 gorengan biasane lair. Elinga yen guppy mangan sing enom dhewe, mula dheweke butuh pitulung yen kita pengin bocah urip.

Kepiye cara nyimpen gorengan? Dina sadurunge lair, untai kudu dipisahake ing akuarium, kita nyelehake sawetara tanduran sing ngambang ing akuarium kanggo menehi perlindungan marang bocah-bocah nalika wis lair, ngasilake wanita menyang akuarium utama.

Bedane warna

Uga bisa ditemokake bedane antara iwak guppy lanang lan wadon kanthi warna. Kita bisa nemokake warna tanpa wates ing jinis iwak iki. Kaya sing wis kasebut ing wiwitan artikel, iwak iki diarani iwak pelangi. Sing paling normal yaiku yen kita nemokake warna sing pucet ing sisih ndhuwur iwak lan warna ing sisih mburi luwih cerah. Salah sawijining sebab kenapa Sing buntut guppy wis misuwur. Lan warna-warni lan apik banget.

Sawetara jinis bisa ditemokake kanthi tampilan logam amarga duwe iridofores. Iki minangka sel sing ora duwe warna nanging kudu duwe cahya. Iki sel sing nggawe efek iridescent iki. Sawetara pria bisa uga ukurane luwih cilik lan ora bisa diwarnai kanthi luwih murah. Badhak wadon cenderung luwih pamer. Sanajan dudu aspek bersyarat, bisa mbantu kita mbedakake jinis kelamin iwak supaya bisa duwe proporsi sing wis kasebut ing ndhuwur.

Kanggo ngindhari stres kanggo iwak, sing paling becik yaiku njaga rasio siji lanang kanggo saben 3-4 wanita. Yen ora, kita bakal nemoni masalah ing akuarium amarga stres gedhe banget ing loro-lorone. Siji tangan, wanita nampa pelecehan saka pria nalika nyoba ngesanake. Saliyane, para pria rumangsa duwe tekanan luwih gedhe kanggo saingan karo wanita sing ana ing akuarium.

Reproduksi

Ngerti bedane antara iwak guppy lanang lan wadon bisa dadi penting nalika ngasilake iwak iki ing akuarium. Sampeyan kudu ngerti yen bocah cilik wis netes ing wanita ing rahim. Kandhane umure udakara sewulan. Nalika enom lair, dheweke wis bebas kabeh lan bisa menehi panganan lan mandhiri.

Nanging, iwak liyane bisa uga bisa mangan sing enom. Mula, disaranake ngerti cara ngenali bedane antara iwak guppy lanang lan wadon kanggo ngeterake wanita menyang akuarium sing kapisah. Akuarium iki dikenal kanthi jeneng farrowing.

Kanggo perawatan kewan sing optimal, karakteristik ing ngisor iki disaranake ing akuarium:

  • Suhu akuarium udakara 18-28 derajat.
  • PH banyu kanthi nilai 7-8.
  • DGH (atose) saka 10 nganti 25 º GH.
  • Mangan 1 utawa 2 kali dina.
  • Pangowahan banyu saben minggu min. 25%.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan bedane antara iwak guppy lanang lan wadon.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.