Pleco saka Kalimantan

borneo pleco

Iwak kasebut borneo pleco iku spesies sing dikenal minangka nyedhot ganggang kanthi cangkir sedhot dobel lan salah sawijining spesimen sing paling populer. Awak iki remuk lan duwe cangkeme ing sisih ngisor. Iki minangka iwak banyu adhem lan tahan banget.

Asli saka Asia Wétan, dheweke duwe kemampuan kanggo ngowahi warna gumantung karo arus banyu sing bisa diadaptasi karo latar mburi. Dheweke biasane saka coklat-coklat nganti coklat enom kanthi bintik-bintik sing ora teratur kabeh peteng awak. Lan uga ngganti warna gumantung saka landasan, swasana, panganan, suhu, lan kualitas banyu.


Pleco Borneo butuh akuarium sing gedhe, minimal 80 liter, amarga iku iwak sing dawane ngluwihi 6 cm lan butuh papan kanggo ndhelikake lan pindhah kanthi gampang lan ora ana masalah ruang uga sampeyan butuh arus supaya bisa urip kanthi kualitas urip sing cukup.

pleco saka Borneo-

Babagan polah tingkahe iku iwak sing tentremSanajan dheweke duwe masalah wilayah karo wong liya saka spesies sing padha, ana kebutuhan ruang kanggo menehi tandha saben jinis kasebut. Biasane, dheweke ora mbutuhake perawatan sing tliti, amarga kualitas banyu, sing kudu dioksigasi kanthi resik, saring lan sithik nitrat.

Dene pangananipun; Dheweke minangka iwak sing omnivora, dheweke bakal mangan apa wae sing bisa tiba ing sisih ngisor akuarium, uga alga, larva serangga beku. Sampeyan kudu ati-ati nalika menehi panganan amarga biasane ora kompetitif karo sisa iwak lan sampeyan duwe resiko ora bisa golek panganan utawa ora aktif nganti mati amarga keluwen.

Su reproduksi yaiku oviparous, tegese, yaiku lanang sing bakal nggawe susuh ing endi sing wadon, sawise ndhelikake endhog bakal ditandur ing antarane 10 nganti 15 dina. Kanggo ngirit, sampeyan kudu menehi bolongan ing akuarium bebarengan karo panganan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.