Cara ngatur cairan awak

Cara ngatur cairan awak

Dina iki kita pengin ngrujuk cara sing bener ngatur cairan awak ing iwak. Kanggo nindakake iki, kita kudu miwiti karo nemtokake osmosis lan membran semi-permeabel. Osmolaritas minangka akibat saka konsentrasi zat terlarut ing larutan, yaiku osmolaritas minangka akibat saka jumlah uyah sing larut ing banyu.

Membran semipermeable yaiku membran sing ngidini banyu (pelarut) nanging ora uyah sing larut. Proses osmosis yaiku nalika rong solusi sing beda konsentrasi dipisahake karo membran semi-permeabel, larutan sing ora kuwat ngalir liwat membran ngencerake larutan konsentrasi nganti kalorone duwe konsentrasi sing padha.

La kulit iwak minangka membran semi-permeabel sing ngidini transfer banyu. Ing iwak banyu uyah lan iwak banyu Dulce duwe level banyu sing padha, padha karo uyah ing awak, nanging mekanisme kasebut beda banget kanggo njaga keseimbangan cairan awak lan salinitas ing njaba.

Konsentrasi uyah ing njero iwak banyu tawar luwih kuwat tinimbang banyu ing saubenge, mula banyu kasebut diserep dening awak liwat insang lan kulit. Iwak sing urip ing banyu seger ora prelu ngombe banyu, diserep liwat kulit lan ginjel tanggung jawab njaga uyah sing dibutuhake.

Nanging, iwak banyu asin urip kanthi lingkungan sing luwih kuwat lan luwih konsentrasi tinimbang dheweke, mula dheweke tanggung jawab kanggo ngilangi banyu saka awak kanthi osmosis. Banyu ninggalake awak kanggo entuk konsentrasi sing padha karo banyu laut. Kanggo ngindhari dehidrasi, dheweke kudu ngombe banyu segara.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.