Caridina japonica

Caridina japonica

Dina iki kita ora bakal ngomong babagan iwak dhewe, nanging bakal ngomong babagan spesies sing paling terkenal lan terkenal. Babagan babagan Caridina japonica. Iki kalebu spesies udang banyu tawar sing dikarepake lan misuwur amarga asile hias lan mupangate kanggo ngontrol ganggang filamen. Iki kalebu kulawarga Atyidae lan asale saka Jepang.

Apa sampeyan pengin ngerti kabeh ciri, cara urip lan sebab kenapa dikarepake? Sampeyan mung kudu terus maca 🙂

Karakteristik utama

Karakteristik utama caridina japonica

Spesies udang banyu tawar iki bisa ditemokake ing banyu cethek ing kolam lan laguna. Dheweke bisa urip ing lingkungan sing nyenengake, nanging uga ngidinke salinitas sing luwih dhuwur. Habitat alami ana ing wilayah Yamato, sanajan sawetara populasi bisa ditemokake ing lokasi Cora lan Taiwan.

Amarga misuwur banget ing taman banyu Takashi Amano amarga sifat lanskap, mula digunakake ing akuarium saya nyebar. Umume diarani Amano udang utawa udang.

Ngomong morfologi, kita bisa ujar manawa awak mirip karo udang liyane laut lan banyu tawar. Nduwe cephalothorax kanthi garis putih sing ana pucuke ing buntute. Iki bisa uga minangka bagean sing paling khas saka udang. Ing bagean endhas, kita nemokake kabeh organ sing penting kanggo kaslametan kewan kasebut. Ing wilayah iki, kita nemokake patang sikil supaya bisa obah.

Balung nampa jeneng exoskeleton lan ing ngisor iki kita nemokake weteng lan otot. Ing papan iki dheweke duwe jinis rok sing digunakake kanggo renang. Buntuté duwé titik-titik ireng lan putih sing khas lan arupa Pleopods. Unsur-unsur kasebut digunakake kanggo ngowahi arah kanthi tiba-tiba nalika nglangi lan dioyak karo predator.

La Caridina japonica nduweni mayoritas awak transparan. Werna bisa beda-beda minangka akibat saka jinis diet. Bedane antarane pria lan wanita ana ing bintik-bintik sing nghias. Nalika wanita duwe bintik-bintik kanthi longitudinal, para pria padha nyebar tanpa urutan sing jelas.

Kabutuhan lan lingkungan sampeyan

Caridina japonica ing akuarium

Yen ngomong babagan ukurane, kita bisa ujar manawa wis gedhe ukuran udakara 6 sentimeter ing wanita lan mung lanang 3 cm. Iki ndadekake dheweke beda karo spesies Caridina liyane. Contone, ing spesies kasebut Caridina cantonensis, spesimene ukurane nganti 9 cm. Asale kewan iki saka China lan bintik-bintik sing umume luwih cilik.

Salah sawijining faktor sing kudu dipikirake kanggo njaga Caridina japonica yaiku fase panganan ing akuarium. Dheweke ora kudu diwenehi panganan akeh banget, luwih becik, kudu ditindakake kanthi alon. Kajaba iku, penting banget kanggo menehi panganan kanthi mateni lampu kanggo nyuda stres ing kewan iki.

Biasane dheweke ora kewan sing agresif mula bisa dijaga klompok cilik. Kanthi cara iki, kita bakal nggawe dheweke ora duwe rasa isin maneh. Yen kita stres banget lan ora ngatasi rasa isin, mula ora bakal bisa ndeleng dheweke. Dheweke minangka kewan sing kerja ing wayah wengi, sanajan cahya ora kuwat, dheweke uga bakal aktif awan.

Panganan

Caridina japonica mangan ganggang filamen

Suplemen sayuran duwe peran utama ing panganan. Iki minangka alga filamen lan dudu alga ireng utawa sikat sing khas. Umume sabar karo tanduran liya yen ora duwe panganan. Dheweke uga ditemokake lagi mangan ing Riccia. Yen wis luwe, bisa mangan apa wae sing bisa ditemokake. Malah wis katon mangan kewan sing mati lan larva iwak.

Ing akuarium, panganan kasebut kudu efektifitas minangka pengontrol ganggang filamen.

Salah sawijining aspek paling penting sing kudu dipikirake yen mutusake spesies iki yaiku pentinge milih kanca akuarium sing apik. Udang iki dudu kanca sing apik kanggo iwak gedhe sing duwe watak agresif. Yen kita sijine, ora bakal ragu-ragu mangan panganan kasebut.

Reproduksi saka Caridina japonica

Caridina japonica care

Minangka kanggo reproduksi, bisa ditangkep kanthi sampurna. Kita kudu ati-ati banget supaya wanita kasebut ana ing akuarium liyane sadurunge endhog netes. Yen ora, sisa iwak ing tank kasebut bakal duwe panganan sing akeh protein. Dheweke wis diwasa seksual sawise umur 5 wulan. Bisa dideteksi yen wanita lagi ngandut yen weteng dadi peteng. Iki minangka sinyal sing ngandhani yen endhog wiwit bentuke.

Gumantung saka suhu banyu, penetasan saka Endhog njupuk rata-rata 4 nganti 6 minggu. Udang diwasa bisa urip kanthi sampurna ing banyu seger. Nanging, larva mbutuhake wiwitan banyu laut kanggo pangembangane. Proporsi uyah sing ideal yaiku 30 gram kanggo saben liter banyu. Yen wis tekan ukuran luwih saka limang milimeter, dheweke kudu siyap pindhah menyang banyu seger. Kanggo nindakake iki, banyu ditambahake sithik demi sithik kanggo nyuda uyah. Larva aja nganti ditransfer kanthi tiba-tiba saka uyah menyang banyu seger.

Panganan saka penetasan Caridina japonica adhedhasar plankton langsung utawa komersial. Dheweke uga bisa diwenehi udang brine utawa cypclop eeze nauplii. Yen wis gedhe ing ndhuwur 1,5 sentimeter, bisa dilebokake ing akuarium umum karo kanca-kancane. Yen penting iwak liyane ora gedhe utawa pungkasane dipangan.

Umur umure wis cedhak 3 taun sanajan umume ora ngluwihi loro ing kurungan.

Kaya sing sampeyan ngerteni, Caridina japonica minangka udang sing dituntut banget kanggo kabeh wong sing seneng akuarium. Ora mung amarga fungsi kontrol alga sing filament, nanging amarga nambah kaendahan sing beda ing akuarium sing dununge. Lan sampeyan, apa sampeyan nate mikir duwe salah sawijine?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.