CO2 kanggo akuarium

Tanduran ing jero banyu abang sing spektakuler

CO2 kanggo akuarium minangka topik sing akeh remah lan mung disaranake kanggo akuarium sing paling nuntut, amarga nambahake CO2 ing akuarium, ora mung bisa nandur tanduran (luwih becik utawa luwih elek), nanging uga iwak.

Ing artikel iki, kita bakal ngomong kanthi jero babagan apa CO2 kanggo akuarium, kepiye kit, cara ngetung jumlah CO2 sing dibutuhake ... Lan uga, yen sampeyan pengin sinau babagan subyek, disaranake uga artikel iki ing CO2 krasan kanggo akuarium.

Apa sing digunakake CO2 ing akuarium

Tanduran ing jero banyu

CO2 minangka salah sawijining elemen dhasar akuarium sing ditandur, amarga tanpa tanduran sampeyan bakal mati utawa, paling ora, lara. Iki minangka unsur penting sing digunakake ing fotosintesis, sajrone CO2 digabungake karo banyu lan sinar srengenge supaya tanduran bisa tuwuh. Kanthi mbalek maneh, mbuwang oksigen, unsur dhasar liyane kanggo njamin kaslametané lan kesehatan akuarium sampeyan.

Ing lingkungan gawean kayata akuarium, kita kudu menehi gizi kanggo tanduran utawa dheweke ora bakal berkembang kanthi bener. Amarga alasan iki, CO2, sing ing tanduran alami biasane entuk lumpur lemah lan tanduran bosok liyane, dudu unsur sing akeh banget ing akuarium.

Kepiye kita ngerti yen akuarium butuh CO2? Kaya sing bakal dideleng ing ngisor iki, gumantung banget karo jumlah cahya sing ditampa akuarium: luwih akeh cahya, luwih akeh tanduran sing dibutuhake.

Kepiye kit akuarium CO2

CO2 penting banget kanggo kesehatan tanduran

Ana sawetara cara kanggo ngenalake CO2 menyang banyu akuarium. Sanajan ana sawetara cara sederhana, sing bakal dibahas mengko, sing paling efisien yaiku kit sing nambah karbon ing banyu kanthi rutin.

Isi kit

Tanpa mangu, pilihan sing paling disaranake dening akuarium yaiku kit CO2, sing ngasilake gas iki kanthi rutin, saengga bisa dikalibrasi kanthi luwih tliti babagan CO2 sing mlebu akuarium, soko sing bakal dihargai tanduran lan iwak sampeyan. Tim kasebut kalebu:

  • Botol CO2. Pancen, botol sing ana ing endi gas. Saya gedhe, saya suwe saya suwe (logis). Yen wis rampung, kudu diisi ulang, umpamane, nganggo silinder CO2. Sawetara toko uga nawakake layanan iki.
  • Pengatur Regulator bisa digunakake, miturut jenenge, ngatur tekanan botol ing endi CO2, yaiku, mudhunake supaya luwih bisa diatur.
  • Penyebar Diffuser "ngilangi" gelembung CO2 sadurunge mlebu akuarium nganti dadi kabut sing apik banget, mula luwih apik disebarake ing saindenging akuarium. Disaranake sampeyan nyelehake potongan iki ing stopkontak banyu resik saka saringan, sing bakal nyebarake CO2 ing saindenging akuarium.
  • Tabung tahan CO2. Tabung iki nyambungake regulator menyang diffuser, sanajan ora penting, asline, lan sampeyan ora bisa nggunakake salah siji, amarga sampeyan kudu yakin yen tahan CO2.
  • Solenoid. Saliyane duwe jeneng apik banget sing nuduhake judhul karo novel Mircea Cartarescu, solenoid minangka piranti sing migunani banget, amarga dheweke tanggung jawab nutup katup sing menehi CO2 nalika ora ana jam cahya maneh (ing tanduran wengi ora butuh CO2 amarga ora fotosintesis). Dheweke butuh timer supaya bisa digunakake. Kadhangkala solenoid (utawa timer) ora kalebu ing kit akuarium CO2, mula disaranake sampeyan priksa manawa kalebu kalebu yen sampeyan kepengin duwe.
  • Counter gelembung. Sanajan ora penting, sampeyan ngidini sampeyan ngontrol jumlah CO2 sing mlebu akuarium kanthi luwih efektif, amarga mung ngetung gelembung.
  • Drip checker. Botol iki, uga ora kalebu ing sawetara kit, mriksa lan nuduhake jumlah CO2 sing ana ing akuarium sampeyan. Umume duwe cairan sing ngganti warna gumantung saka konsentrasi sing kurang, bener, utawa dhuwur.

Suwene nganti botol CO2 kanggo akuarium?

Luwih becik ora duwe iwak nalika nguji level CO2

Nyatane yaiku rodo angel diomongi kanthi pasti suwene sebotol CO2 tahan, amarga bakal gumantung karo jumlah sing sampeyan lebokake ing akuarium, uga frekuensi, kapasitas ... nanging, dianggep botol sak udakara rong liter bisa tahan udakara rong nganti limang wulan.

Cara ngukur jumlah CO2 ing akuarium

Tanduran segara ayu

Nyatane yaiku Babar pisan ora gampang ngetung persentase CO2 sing dibutuhake akuariumamarga gumantung saka macem-macem faktor. Untunge, ilmu pengetahuan lan teknologi ana maneh supaya kastanye metu saka geni. Nanging, kanggo menehi ide, kita bakal ngomong babagan rong cara kasebut.

Cara manual

Kaping pisanan, kita bakal mulang cara manual kanggo ngetung pinten CO2 akuarium sing dibutuhake. Elinga, kaya sing wis dakkandhakake, proporsi sing dibutuhake bakal gumantung karo sawetara faktor, contone, kapasitas akuarium, jumlah tanduran sing ditandur, banyu sing lagi diolah ...

Primero sampeyan kudu ngetung pH lan atose banyu kanggo ngerti persentase CO2 sing ana ing banyu akuarium. Kanthi cara iki sampeyan bakal ngerti apa persentase CO2 sing dibutuhake akuarium tartamtu. Sampeyan bisa nemokake tes kanggo ngetung angka kasebut ing toko khusus. Disaranake persentase CO2 antara 20-25 ml saben liter.

Banjur sampeyan kudu nambahake CO2 sing dibutuhake banyu akuarium (Yen kedadeyan kasebut kedadeyan, mesthine). Kanggo nindakake iki, ngetung yen ana udakara sepuluh gelembung CO2 saben menit kanggo saben 100 liter banyu.

Cara otomatis

Tanpa mangu-mangu, iki minangka cara sing paling nyenengake kanggo ngetung apa jumlah CO2 sing ana ing akuarium kita bener utawa ora. Kanggo iki, kita butuh panguji, jinis botol kaca (sing dipasang karo cangkir sedhot lan bentuke kaya lonceng utawa gelembung) kanthi cairan ing njero warna sing nggunakake warna kanggo nglaporake jumlah CO2 sing ana ing banyu. Biasane warna kanggo nuduhake iki mesthi padha: biru kanggo level sedheng, kuning kanggo level dhuwur, lan ijo kanggo level sing ideal.

Sawetara tes kasebut bakal njaluk sampeyan nyampur banyu akuarium dadi solusine, nalika ing wong liya ora prelu. Ing kasus apa wae, mesthi tindakake pandhuan pabrikan supaya ora wedi.

Tip

Yen luwih akeh pamindhahan banyu ing lumahing, sampeyan bakal mbutuhake CO2

Masalah CO2 ing akuarium cukup rumit, wiwit mbutuhake sabar, kit sing apik lan uga rejekine. Pramila kita wis nyiyapake dhaptar tips sing bisa dipikirake nalika mlebu ing jagad iki:

  • Aja nyelehake akeh CO2 sekaligus. Luwih becik miwiti alon-alon lan gawe tingkat karbon sampeyan kanthi sethithik, nganti tekan persentase sing dikarepake.
  • Elinga, luwih akeh obah banyu (amarga filter, contone), luwih akeh CO2 sing dibutuhake, amarga bakal pindhah adoh sadurunge banyu akuarium.
  • Mesthi wae sampeyan kudu nindakake sawetara tes karo banyu ing akuarium nganti sampeyan nemokake rasio CO2 sing ideal kanggo sing iki. Mula, disaranake sampeyan nindakake tes kasebut sadurunge durung ana iwak, mula sampeyan aja nganti mbebayani.
  • Pungkasan, yen sampeyan pengin ngirit CO2 sithik, pateni sistem sakjam sadurunge lampu mati utawa peteng, bakal cukup sisa kanggo tanduran lan ora bakal dibuang.

Apa ana sulih CO2 ing akuarium?

Tanduran tuwuh seneng kanthi tingkat CO2 sing apik

Kaya sing wis diandharake sadurunge, pilihan kit kanggo nggawe CO2 krasan paling disaranake kanggo tanduran ing akuarium, amarga iku pilihan sing rada larang lan angel, ora mesthi paling cocog kanggo kabeh wong. Minangka sulih, kita bisa nemokake cairan lan pil:

Cairan

Cara paling gampang kanggo nambah CO2 ing akuarium yaiku nindakake kanthi cara cair. Botol karo produk iki mung kalebu, jumlah karbon (sing biasane diukur nganggo tutup botol) kanthi bentuk cairan sing kudu ditambahake ing banyu akuarium saka wektu sampeyan. Nanging, iki dudu cara sing aman banget, amarga konsentrasi CO2, sanajan larut ing banyu, kadhang ora nyebar kanthi rata. Kajaba iku, ana uga sing ujar manawa wis mbebayani iwak kasebut.

Tablet

Tablet kasebut uga mbutuhake peralatan sing kapisah, amarga yen dilebokake langsung menyang akuarium, ambruk sawetara wektu wae tinimbang ora ditindakake sethithik, saengga pancen ora ana gunane kanggo tanduran lan ninggalake endhepan sing bisa tetep nalika. dina ing mburi. Nanging, ana pilihan sing luwih gampang nalika produk kasebut digawe ing banyunanging, dheweke bisa uga ora bisa ngrusak kanthi apik.

Akuarium CO2 minangka subyek rumit kanggo kit lan uga matematika sing dibutuhake kanggo nemokake rasio sing cocog lan tanduran kita tuwuh kebak kesehatan. Kandhani, apa sampeyan duwe akuarium sing ditandur? Apa sing sampeyan tindakake ing kasus kasebut? Apa sampeyan luwih seneng generator CO2 krasan utawa sampeyan luwih seneng cairan utawa pil?

Fuentes: Kebon Akuarium, Dennerle


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.