Corydoras

corydoras luwih resik

Apa sampeyan ngerti iwak Corydoras? Kanggo hobi apa wae sing diwiwiti karo akuarium pertamane, penting banget yen dheweke ngerti sawetara spesies utama sing kudu dikenalake kanggo ngrampungake fungsi kayata ngresiki dana utawa ngresiki gelas.

Spesies sing tanggung jawab ngresiki dhasar akuarium lan sing bakal dibahas saiki yaiku Corydora. Tembung kasebut Corydoras asale saka basa Yunani kory ('helm') lan dora ('kulit'). Iki bisa dibenerake kanthi ora ana timbangan lan anané tameng balung ing awak. Spesies iki biasane dipikolehi kanthi saran saka saudagar sing adol akuarium lan ngandhani yen ana iwak sing tanggung jawab ngresiki ngisor akuarium lan ngresiki gelas. Apa sampeyan pengin ngerti kabeh babagan iwak iki?

Klasifikasi lan distribusi geografis

corydoras dudu komplong sampah

Nang kulawarga Callichthydae rong kulawarga kalebu urip bebarengan: Callichthyinae y Coridoradinae. Ing antarane ana sawetara Genre, sing paling misuwur yaiku: Aspidoras, Brochis, Callichthys, Corydoras, Dianema lan Hoplosternum.

Corydoras uga duwe luwih saka 115 spesies klasifikasi lan 30 jinis liyane sing ora diklasifikasikake. Spesies kasebut kalebu ing wilayah Amerika Selatan lan wilayah Neotropis. Dheweke tekan La Plata (Argentina) menyang sisih lor ekstrem Venezuela ing cekungan Kali Orinoco.

Ana spesies corydoras sing ngembangake kapasitas gedhe kanggo adaptasi karo lingkungan, luwih adhem lan luwih anget, lan meh kabeh garis lintang ing Amerika Selatan. Contone, ing corydora aeneus iki disebar dening meh kabeh garis lintang ing Amerika Selatan.

Umume, dheweke urip ing banyu sing resik, kanthi arus alon-alon lan luwih becik ing dhasar pasir, ing endi gaweyane golek panganan difasilitasi. Minangka kanggo sawetara suhu sing tahan, jembaré cukup amba. Sawetara spesies tahan tahan 16 ° C lan liyane nganti 28 ° C.

Latar mburi resik iwak

latar mburi resik

Nalika sampeyan tuku iwak sing resik ing sisih ngisor, kita bisa uga lali ngresiki tangki iwak kita. Yaiku kesalahan pertama. Iwak reresik ngisor ora resik kaya kudune, amarga wis entek saingan karo iwak liyane dening timbangan sing ngambang ing lumahing.

Sing apik babagan iwak iki yaiku yen sisa wektu sing lagi ditindakake ing kana, dheweke aduk karo dagu ing lantai akuarium kanggo golek panganan. Iki mbantu ngresiki sisih ngisor, nanging kewan iki ora mangan 'uwuh' iwak liyane uga dudu tukang nglumpukake sampah. Cukup, kasunyatan yen golek panganan nggawe ngresiki sisih ngisor akuarium lan tetep stabil.

Adaptasi lan salinitas

corydora mangan saka sisih ngisor akuarium

Akeh corydoras nuduhake pratandha evolusi dhewe lan adaptasi karo lingkungan sing dipanggoni. Mekanisme sing mbantu sampeyan urip. Contone, spesies sing manggoni ngisor pasir duwe wilayah dorsal sing pola karo macem-macem jinis. Iki nggawe, dideleng saka ndhuwur, dheweke bisa bingung karo latar mburi lan ora bisa dicekel predator. Sing manggon ing kasur peteng utawa sepi duwe coklat utawa punggung amarga padha. Variasi kromatik ing awake dhewe uga amarga adaptasi karo lingkungan.

Minangka jinis banyu sing disenengi corydora, kita nemokake banyu sing legi lan asin. Luwih umum nemokake corydoras ing banyu seger kayata laguna. Sanajan ing pirang-pirang panggonan, ujar manawa corydoras ora ngidinke uyah, iku ora mesthi bener. Mung sawetara spesies sing asale saka banyu tropis ing Amazon sing luwih ora nyaman yen ana uyah ing banyu. Nanging, uyah iki dudu sebab sing nyebabake matine iwak, adoh banget.

Pakulinan

albino corydora

Wis biasa ing ngisor, corydoras minangka perenang sing ora apik. Wujud fisik menehi respons kanggo pakulinan sing biasa digunakake: pindhah ing sisih ngisor kali golek panganan lan papan ndhelik sing apik saka predator.

Babagan morfologi, dheweke duwe weteng sing rata, awak lan sirah sing dikompresi, lan mata kanthi posisi sing luwih dhuwur. Lambene ditata kanthi pasangan dagu bisa nglakoake dhasar kali utawa, ing kasus iki, akuarium, kanggo golek panganan.

Kekurangan cilik sing bisa ditemokake spesies iki yaiku yen sampeyan duwe sawetara ing akuarium sing padha, amarga gerakan terus-terusan sing ngasilake ing sisih ngisor kanggo nggoleki panganan, bisa nyebabake kerusuhan ing banyu akuarium. Kanggo ngindhari kahanan kaya ngono, yen kita duwe luwih saka siji corydora, kita kudu duwe saringan mekanik.

Kita kudu eling yen pakulinan corydora dadi pitulung banget, amarga kanthi aduk permukaan saringan piring, piring kasebut bakal tetep aerasi lan bebas partikel sing ngalangi sirkulasi banyu ing filter biologis.

Kaya sing wis diandharake sadurunge, iwak iki isih resik, nanging dheweke dudu pemulung utawa sampah. Dheweke mangan panganan sing tiba ing sisih ngisor, angger ora kakehan, mula tumindak kasebut dadi dhasar sing resik. Nanging iki ora ateges yen ngombe sampah liyane, sanajan bisa urip ing antarane tanpa mabuk kaya kedadeyan ing iwak liyane. Corydoras bisa urip ing lingkungan sing boros amarga sistem pernapasan sing unik. Iki ngidini dheweke njupuk udhara liwat tutuk, dilebokake ing usus lan ngusir limbah sing ambegan liwat dubur. Kanthi cara iki dheweke ora bakal mabuk.

Sanajan sampeyan biasane ndeleng dheweke ing sisih ngisor akuarium, bisa uga katon kuwalik ing permukaan, saingan karo iwak liyane nalika ana panganan sing ngambang. Nalika panganan dilebokake ing pakan terapung, corydoras bakal ngrebut sektor kasebut lan, ing posisi kuwalik, angel diganti sanajan iwak agresif utawa tradisional luwih gedhe.

Umumé

ngisor reresik iwak

Saiki ayo guneman babagan tampilan corydoras lan ciri khas. Corydoras nggawa kaendahan ing akuarium. Werna iwak kasebut ora bisa dibandhingake karo spesies liyane utawa kemampuan renang. Nanging, yen nyedhiyakake akuarium kanggo kondhisi sing cocog kanggo kebutuhan (duwe banyu resik, pH netral, dhuwure asor lan papan ndhelik sing apik) bisa dingerteni corydoras minangka iwak sing apik banget. Kajaba iku, dheweke duwe adat istiadat sing nggawe dheweke luwih alus lan lucu.

Kanggo njaga corydoras ing kondisi sing apik, sampeyan kudu nambah spesies sing kompatibel karo dheweke. Iwak iki angel banget lan kuat. Struktur fisik iku penting kanthi piring balung sing atos banget kanggo menehi perlindungan lan resistensi sing apik, sing dibantu karo sinar spiny saka sirip punggung lan pectoral, sing angel banget lan landhep.

Thanks kanggo sistem pernapasan sing wis ditemokake sadurunge, iwak iki duwe resistensi sing kuat kanggo penyakit. Nanging, dheweke bisa lara kaya iwak liyane yen katemtokake ing ngisor iki:

  • Nalika iwak diangkut kanthi jumlah akeh saka perusahaan nelayan menyang gudang grosir. Nalika kedadeyan iki, sirip bisa rusak. Kanggo ngobati, luwih becik dilebokake ing tangki iwak kanthi jumlah sithik, banyu bersih lan obat karo antiseptik. Kanthi cara iki dheweke bakal ngindhari penyakit.
  • Nalika dheweke kena polusi lingkungan sing parah. Nalika kakehan sampah organik sing ngasilake nitrite akeh banget, mula asring kena penyakit bakteri. Solusi kasebut yaiku supaya ora duwe banyu reged lan gawe anyar kanthi rutin.

Reproduksi

endhog corydora

Corydoras duwe panjaluk reproduksi utamane. Contone, corydoras paleatus dheweke duwe mutasi albino sing dikembangake pirang-pirang taun.

Spesies iki bakal cukup karo banyu resik, pH netral lan suhu 25-27 ° C. Kanthi iki, antara telu nganti enem lanang lan wadon siji utawa loro bakal bisa ngasilake nalika musim sing cocog.

Kanggo sing enom sampeyan kudu duwe akuarium khusus, kanthi ukuran 120 × 45 cm lan dhuwure 25 cm. tanpa filter latar mburi.

Kanthi informasi kasebut, sampeyan bakal bisa ngerteni luwih akeh babagan corydoras nalika entuk lan nggawa ing akuarium.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.