Fungsi keong ing akuarium

Fungsi keong ing akuarium

Kita asring ngelingi manawa ing akuarium ana keong, dina iki bakal dakcritakake apa sing dadi peranane.

Masalah karo keong yaiku nalika dadi invasi manawa tanduran dipangan ngasilake ketimpangan gegayutan karo level nitrogen, mula perlu kanggo njaga banyu lan menehi oksigen kanggo iwak. Tanduran kudu dilindhungi amarga nawakake cahya sing bener. Untunge, masalah keong gampang ditanggulangi.

Sadurunge ngilangi, kudu dielingi manawa akeh keong ora mbebayani akuarium, apa maneh, malah bisa migunani nalika njaga supaya tetep kondhang. Mula, luwih dhisik, kita kudu mbedakake keong sing ala karo sing apik.

Salah sawijining pandhuan sing bakal mbantu kita yaiku ngawasi deteriorasi bertahap akuariumYen kita nganggep manawa jumlah moluska akeh, kita kudu ngilangi amarga bakal ana wabah.

Titik utamane yaiku ngerti yen keong mateni tanduran utawa ngrusak godhonge. Kita kudu nggoleki amarga sajrone wektu sing cendhak, dheweke bisa mangan godhong kabeh kanggo dipangan.

Karakteristik liyane sing bisa diamati yaiku cangkang, yaiku rong jinis keong sing ora disaranake lan sing kudu diilangi. Salah sijine yaiku keong ireng kanthi cangkang oval, sing jenenge ilmiah Lymnea stagnalisGampang diakoni dening para penggemar hobi, mesthine minangka salah sawijining keong sing paling mbebayani nalika lagi mangan tetanduran. Ukuran rata-rata yaiku 9 milimeter.

Siji liyane sing kudu dikendhaleni yaiku sing duwe cangkang bentuk spiral, bisa dibingungake karo cangkang, dikenal minangka keong Malaysia utawa keong trompete. Yen ora ana akeh sing nguntungake amarga ngilangi ganggang lan panganan liyane, masalahe nalika ditampilake kanthi bentuk gedhe. Dawane bisa nganti 2 sentimeter.

Informasi luwih lengkap - Keong


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.