Ganggang ijo

Ganggang ijo

Ing artikel sadurunge, kita waca kanthi jero ing ganggang abang. Dina iki, kita nggawa artikel liyane sing gegandhengan. Ing kasus iki, kita bakal ngomong babagan ganggang ijo. Ciri khas yaiku duwe klorofil kalorone ao lan b. Kasunyatan iki nyebabake alga ijo duwe warna iki. Ana luwih saka 7.000 spesies alga ijo ing saindenging jagad. Dheweke disebar ing antarane segara laut, banyu tawa utawa daratan, sanajan mayoritas yaiku banyu tawa.

Apa sampeyan pengin ngerti kanthi jero kabeh ciri lan cara urip ganggang ijo? Maca terus lan sampeyan bakal sinau kabeh 🙂

Karakteristik utama

Karakteristik ganggang ijo

Ganggang ijo, kaya kabeh organisme sing duwe klorofil, sDheweke bisa ngasilake energi kanggo urip saka fotosintesis. Komponen sing dibutuhake kanggo urip yaiku sinar srengenge. Kaya sing bisa dibayangake, alga laut duwe kasunyatan iki luwih rumit, amarga radiasi surya mudhun kanthi jero.

Polusi banyu nyuda jumlah sinar srengenge sing mlebu ing ekosistem laut, mula, ganggang ijo ora bisa fotosintesis lan mati. Jinis alga iki bisa urip ing meh kabeh ekosistem amarga duwe kapasitas gedhe kanggo urip. Kasunyatan manawa mung 10% kabeh alga ijo ing jagad iki ana gandhengane karo kemampuan kanggo fotosintesis lan kebutuhan sinar matahari kanthi pirang-pirang jam.

Nalika metu ing segara, kita bisa nemokake macem-macem jinis alga ijo. Nalika mudhun kanthi jero, katon kurang sithik nalika suryo srengenge surup. Sanajan kita bisa nemokake sawetara ganggang sing digantung ing banyu utawa ganggang kanthi ukuran mikroskopik, umume umume ana ing dhasar jubin segara.

Reproduksi alga bisa uga seksual lan aseksual. Nalika nganalisa, kita bisa mbedakake batang, godhong lan oyot kaya ing tanduran sing luwih dhuwur.

Reproduksi ganggang ijo

Reproduksi ganggang ijo

Kaya sing wis kasebut sadurunge, ganggang bisa ngasilake aseksual liwat fragmentasi lan seksual kanthi macem-macem cara. Kita bakal nganalisa masing-masing:

  • Hologamy: yaiku jinis reproduksi sing mung diamati ing ganggang unisel. Reproduksi kalebu ing kasunyatan manawa kabeh alga dhewe tumindak minangka gamete lan sekring karo gamet liyane.
  • Konjugasi: iku kalebu jinis reproduksi sing mung ana ing alga sing kalebu jinis filamen. Ing kana, sawetara alga tumindak kaya lanang lan liyane kayata wanita. Kanthi cara iki, dheweke bisa nggabung filamen lan nggawe tabung serikat sing liwat konten reproduksi. Yen proses rampung, zygospore dibentuk minangka asil. Iki minangka spora sing tetep laten nganti kondhisi lingkungan cocog kanggo germinasi sing dadi filamen anyar.
  • Planogamy: Iki minangka jinis reproduksi tumindak gamet seluler. Kaloro gamet kasebut ngemot flagella sing ngidini dheweke bisa obah lan ngganggu.
  • Oogamy: Iki padha karo sing sadurunge, nanging wektu iki kita nemokake manawa gamete wanita ora bisa digunakake. Amarga ora duwe flagela, mula ora bisa obah lan mbutuhake reproduksi eksternal.

Ganggang filamen

Ganggang ijo segara

Ganggang filamen dadi minat umum, amarga akeh sing digunakake ing akuarium. Dheweke duwe klorofil a lan b lan macem-macem jinis pigmen kayata carotenes lan xanthophylls. Umumé ditemokake ing wilayah banyu tawar, sanajan bisa uga dideleng ing wilayah segara. Iki nggawe tanduran serbaguna kanggo digunakake ing akuarium.

Dheweke diarani alga filamen amarga duwe sel sing bentuke kaya filamen kaya rambut kompak. Ing sawetara akuarium ana tatanan jinis alga ijo filamen sing ora enak banget (padha karo suket ing kebon) lan sing diarani Cladophora. Sampeyan bisa gampang ngerti amarga katon kaya klompok filamen ijo peteng lan tuwuh ing substrat utawa tanduran liyane ing sakiwa tengene.

Ganggang filamen butuh akeh cahya lan nutrisi kanggo tuwuh kanthi apik. Dheweke butuh akeh nitrat lan fosfat sing ana ing banyu. Yen sampeyan pengin njamin kahanan sing apik lan tuwuh ganggang ijo ing akuarium, priksa manawa mineral kasebut duwe mineral sing akeh.

Ganggang iki uga bisa dadi hama yen ana akeh nutrisi. Bisa ngrusak perairan kanthi proses sing dikenal minangka eutrofikasi banyu. Iki minangka tuwuh sing gedhe banget amarga kakehan nutrisi ing banyu sing nyebabake nyuda jumlah cahya sing tekan sisih ngisor amarga kakehan ganggang. Nalika dheweke mati, mula bakal bosok lan nggawe lingkungan putrid. Iki diarani eutrofikasi banyu.

Panyebab kenapa katon ing akuarium

Ganggang ijo ing akuarium

Sampeyan bisa uga duwe kolam lan wiwit sedina nganti ganggang ijo sabanjure bakal saya akeh. Kahanan kasebut amarga beda sebab. Salah siji sing utama yaiku ora seimbang antara jumlah nitrat lan fosfat ing banyu. Umume, biasane ana nitrat luwih akeh tinimbang fosfat. Ora duwe nilai sing tepat nggawe ganggang iki tuwuh ing akuarium. Kanggo ngindhari kahanan iki, kita kudu ngontrol level tetanduran sing dipasang ing kolam.

Masalah liyane sing nyebabake tuwuh ganggang ijo sing ora dikarepake yaiku saringan sithik utawa beban biologiskanggo. Kahanan kasebut kedadeyan nalika Filter-filter kasebut dheweke ora duwe kekuwatan kanggo njaga banyu ing kahanan sing apik. Bisa uga amarga akuarium ora duwe kekuwatan cukup kanggo nyaring banyu sing akeh utawa volume sing gedhe banget utawa amarga wis clog / rusak. Kanggo nggatekake aspek iki, kita mung kudu golek kekuwatan sing dibutuhake. Sampeyan kudu ngerti yen masang filter ing banyu, tenaga dikurangi 40%. Mula, kudu tuku saringan sing nduweni daya sing luwih dhuwur.

Yen akuarium duwe suryo srengenge langsung utawa, kosok baline, ora ana cahya sing bisa uga tuwuh. Cahya cahya sing mlebu kudu diukur kanthi bener lan adil lan prelu.

Muga-muga tips kasebut bisa mbantu sampeyan sinau babagan ganggang ijo.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.