Iwak banyu tawa paling gedhe ing saindenging jagad

Iwak lele

Tanpa mangu-mangu, fauna sing manggoni planet kita pancen apik banget. Ana akeh spesies sing kudu diwenehi perhatian khusus. Bagean kasebut ditemokake ing ekosistem akuatik sing mbentuk samodra, segara, tlaga, kali. Ing pungkasan, sing kasusun saka banyu seger, urip sawetara iwak paling gedhe sing ana.

Lan sanajan kita wis biasa ndeleng iwak banyu tawa kanthi ukuran cilik saben dinane, kudu dielingake manawa ana akeh spesies kewan ramah kasebut kanthi dimensi luwih gedhe.

Ing artikel iki, kita bakal nemokake sapa iwak sing duwe pakurmatan dadi iwak banyu tawar paling gedhe ing saindenging jagad, uga ciri khas, wilayah sing dipanggoni lan liya-liyane.

Piraiba

Piraiba

La Piraiba, utawa uga dikenal minangka lele lele, urip ing banyu anget ing Amerika Selatan tengah lan sisih lor, luwih khusus ing banyu sing adus cekungan kali Amazon, Orinoco lan Guayanas.

Ing Piraibas, kita duwe nganti pitung spesies. Sejatine, iwak iku iwak gedhe banget. Diperkirakan bisa entuk nganti dawane 3,5 meter lan bobote cedhak 200 kilogram.

Dheweke minangka predator sing nyenengake, amarga dheweke mangan iwak liyane, ula, lan uga kethek, manuk, lan liya-liyane, sing dikepung amarga tutuk sing apik nganti 40 sentimeter. Keunikan liyane yaiku dheweke bisa ngetokake swara sing padha karo gremengan.

Ing bidang mancing, iwak iki luwih regane regane.

Sturgeon

Sturgeon

Papan ing dhaptar iki dikuwasani dening mitos Sturgeon, makhluk sing kabeh wong seneng iwak lan mancing bakal akrab banget.

Ora ana sangsi manawa iku iwak penasaran ing kabeh babagan. Kira-kira luwih saka 250 yuta wis urip ing planet iki, mula wis nolak proses evolusi kanthi stois.

Kanggo macem-macem spesies Stefgeon bisa ditemokake ing sistem kali gedhe sing ana ing belahan langit sisih lor. Uga menehi predilection tartamtu kanggo Segara Ireng lan Kaspia, nanging ing rong wilayah kasebut luwih jarang. Sawetara uga ditemokake ing Spanyol, utamane ing kali sing akeh banget kayata Guadalquivir.

Ing kahanan normal, ukuran bahan bakar dawane 3.5 meter dawane, bareng bobote 350 kilogram. Nanging, kaya biasane kedadeyan, ana kasus sing ora bisa uwal saka aturan umum, lan miturut struktur kasebut ora bakal kurang. Spesimen paling gedhe sing durung tau dideleng, dawane udakara 6 meter lan bobote luwih saka 800 kilogram, kewan nyata!

Arapaima

Arapaima

Arapaima, umume diarani Paiche utawa Pirarucú, minangka salah sawijining iwak kali paling gedhe sing dingerteni, bisa uga ana ing mburine bordon Belgia.

Iki nduweni keinginan khusus kanggo banyu seger tropis, mula Amazon, Madre de Dios, lan kali Beni dadi omahé.. Kajaba iku, kanthi tumindak manungsa, wilayah kasebut uga ngrebut wilayah kali ing Thailand lan Malaysia.

Awakmu ngalah Dawane 3 meter, lan bobote udakara 250 kilogram. Minangka penasaran, kudu diarani yen urip ing banyu sing kurang oksigen, kudu munggah ing wektu tartamtu kanggo ngonsumsi oksigen saka udara atmosfer. Iki bisa ditindakake amarga kandung kemih ora ana gandhengane karo iwak sing wis biasa daksawang, amarga polatane kaya paru-paru manungsa.

Iki panganan kanggo iwak liyane lan kewan cilik sing bisa utawa tiba ing banyu kali, kita ngomong babagan manuk, reptil, amfibi, mamalia cilik, lsp. Kanggo iki, mbantu rahang sing kuat kalebu pirang-pirang larik untu.

Prilaku liyane sing uga narik kawigaten ing iwak iki yaiku nalika nandur endhog, nggawe susuh ing wilayah sing wedhi, lan bisa ngukur sethithik luwih saka setengah meter lan ambane udakara 20 sentimeter.

Spesies iwak iki wis diancam banget dening manungsa wiwit jaman biyen ana mancing gedhe kanggo ilat. Lidah balung sing duwe kekuwatan obat digunakake kanggo nglawan infeksi usus.

Saiki, Arapaimas terus dicekel lan malah dikepung kanggo dagang daging sing enak.

Pari pari

Manta ray-raksasa

Beda karo apa sing bisa dibayangake wiwitane, pari utawa pari ora mung spesies iwak laut sing ketat, nanging uga adaptasi urip ing banyu seger. Raksasa Manta Ray minangka conto sing jelas sing dakkandhani, lan kasunyatane minangka salah sawijining iwak kali paling gedhe sing ana ing saindenging Bumi.

Asia Tenggara, lan sing luwih khusus kali Chao, Phraya lan Mekong, wis dadi omah favorit..

Sekilas, sosok dheweke lagi meksa. Wis ditemokake individu dawa nganti 7 meter, bobote luwih saka siji ton. Jembar kewan kasebut uga apik banget, wiwit sing biasane yaiku antara 2 meter babagan Kualitas kasebut ngidini dadi paling gedhe saka kabeh spesies sinar lan manta sinar sing ana.

Beda karo sedulur sing paling cedhak sing uga bisa urip ing banyu sing seger utawa kosok baline ing segara lan segara, ora diwenehi pariwara racun sing kuwat banget sing diwedeni dening sapa wae sing wani nyebrang dalane.

Panganane ora beda-beda. Dheweke duwe kabiasaan mangan karnivora, lan iwak balung lan krustasea ditemokake minangka panganan sing disenengi.

Nanging, nelayan massal lan polusi sing ora ana enteke sing ditrapake dening ekosistem akuatik ateges populasi sing wis saya suda lan saiki jumlah spesimene langka.

Iki mung sawetara iwak gedhe lan gedhe sing urip ing banyu tawar. Klompok iki bisa gabung karo jeneng kayata lele, raksasa piranha, lele, lsp..


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.