Iwak Goblin

iwak goblin

Dina iki kita bakal ngrembug babagan iwak sing cukup penasaran karo ciri-cirine sing pantes dideleng kanggo ngurmati kabeh kualitase. Awak sing aneh lan penampilan khas nggawe dheweke istimewa. Babagan babagan iwak goblin. Iki kalebu kulawarga Opisthoproctidae lan jeneng ilmiah kasebut Mikropostoma mikropinna. Mesthine yen sampeyan ngerti luwih akeh babagan dheweke, sampeyan bakal kaget karo ciri lan cara urip.

Apa sampeyan pengin ngrampungake kabeh rahasia iwak goblin? Ing artikel iki, kita nuduhake kabeh, mula coba diwaca.

Karakteristik utama

Karakteristik iwak goblin

Uga dikenal kanthi jeneng iwak endhas amarga bentuke sing khas. Sirah bentuke kaya kubah transparan amarga diisi karo cairan transparan. Yen sampeyan ndeleng kanthi cetha, sampeyan bisa ndeleng kabeh bagean internal. Yaiku, kita bisa ndeleng mripat, otak lan kabeh ujung saraf sing nggawe sirah. Awak liyane isih umum kanggo iwak liyane.

Iki digawe saka jinis sisik sing cukup dawa lan bentuk V. Babagan warnane, werno abu-abu magenta kanthi buntut sing uga transparan minangka endhas. Nanging, saka buntut kita ora bisa ndeleng organ internal amarga ora transparan, nanging luwih tembus. Kaya-kaya kita kepengin ndeleng liwat gelas sing wis suwe ana ing sangisore banyu lan bisa ditemokake ing pinggir pantai.

Cangkeme cukup cilik kaya biasane mangan mangsa sing luwih cilik. Proses evolusi durung ngembangake cangkeme luwih gedhe amarga ora butuh. Sirip dada ing sisih ngisor ing sisih. Dheweke cukup dawa lan rata lan matur nuwun amarga dheweke bisa ngaso kanthi suwe. Kemampuan iki digunakake kanggo nyolong mangsane kanthi siluman sadurunge mangan. Sawise ndeteksi panganan sing ana ing sacedhake, dheweke cepet-cepet nyedhot kanthi cepet nggunakake sirip dada.

Sanajan transparan, ora ateges endhas kasebut kena predatore. Kosok baline, ing endhas kasebut duwe tameng sing ngidini nahan racun sing diwenehake ubur-ubur. Iki amarga dadi panganan lan nggawe tameng iki kanggo nglindhungi awake dhewe.

Mripat sing unik

mripat unik saka iwak goblin

Beda karo iwak liyane sing nglangi ing segara, iwak goblin ora duwe kandung kemih. Iki ngidini sampeyan nglangi nganti luwih jero tanpa rusak amarga tekanan banyu. Kita nemokake iwak udakara udakara 15 cm, sanajan sawetara spesimen sing dawane nganti 20 cm ditemokake.

Sekilas, wong bisa bingung nalika ndeleng sirahe, amarga katon rong bolongan ireng. Nanging, iki ora ngono. Babagan organ olfactory sing bisa nyekel posisi lan jarak mangsane.

Mripat iku pancen narik kawigaten ora kaya iwak liyane. Lan padha karo rong tabung ijo sing dilebokake ing njero tengkorak, sing transparan, ngidini sampeyan nggambarake apa sing ana ing sekitar sampeyan kanthi kualitas total. Ora mung mripat sing unik lan istimewa, nanging bisa mindhah kabeh organ tubular ing sembarang arah. Kanthi cara iki, iwak goblin ora duwe bintik-bintik sing mati nalika nganalisis wilayah sing lagi nglangi. Iki minangka fungsi kanggo nyerang mangsane lan kanggo mbela awake dhewe saka predator.

Iwak liyane sing duwe tubular ora duwe pemandangan sing amba amarga tengkorak ora transparan. Kasunyatan penasaran babagan spesies iki yaiku Sampeyan bisa ndeleng telung dimensi ing papan sing sampeyan lebokake.

Tingkah laku, habitat lan distribusi iwak goblin

habitat iwak goblin

Iwak iki mung asring dhewekan. Dheweke ora aktif banget, nanging ing posisi sing padha biasane saben dina ngenteni mangsane bisa ilang. Kasunyatan ora obah menehi katrampilan supaya ora dingerteni supaya ora bisa narik kawigaten mangsane lan ngenteni wektu sing tepat kanggo nyerang. Nalika dheweke ngadeg ing banyu, awake awake horisontal, nanging mripate katon mandeng. Iki ngidini sampeyan duwe tampilan sing luwih jembar babagan apa sing ana ing sampeyan lan siyap-siyap nggayuh predator sampeyan.

Area distribusi cukup jembar. Kita bisa nemokake ing panggonan saka Samodra Pasifik, saliyane Atlantik lan India. Wilayah sing kurang ditemokake yaiku Laut Bering, Baja California, Amerika Serikat lan Meksiko.

Habitat alami ing wilayah sing luwih jero amarga ora ana kandung kemih. Omah sing paling stabil ditemokake ing zona mesopelagis udakara 200 nganti 1000 meter. Yen panganan akeh, kita bisa nemokake ing jerone 600 meter umume. Iki nduweni kemiripan lan asring nuduhake habitat karo iwak gulung. Karakteristik sing padha digunakake yaiku kemampuan mbentuk awak supaya bisa adaptasi karo perubahan tekanan banyu ing saubenge.

Reproduksi lan dipakani saka Mikropostoma mikropinna

reproduksi lan panganan iwak goblin

Saka reproduksi kasebut ora ana akeh informasi. Sing dingerteni yaiku reproduksi padha karo iwak bedah. Ora duwe dimorphism seksual, mula angel banget mbedakake pria karo wanita. Reproduksi yaiku oviparous lan pembuahan dipercaya bisa ditindakake kanthi cara nyebar. Yaiku, sing wadon endhog lan sing lanang pupuk karo sperma.

Endhog ditutupi karo tetes minyak sing bisa ngambang ing sangisore tutup nganti netes. Sawise lair, dheweke banjur pindhah menyang banyu sing luwih jero.

Babagan panganan, sampeyan durung ngerti apa sing sampeyan mangan. Nanging bisa dingerteni panganan utamane yaiku ubur-ubur kang dilindhungi lan iwak cilik, miturut cangkeme.

Muga-muga informasi iki bisa dingerteni babagan iwak goblin.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Hugo ngandika

    Hola
    Iwak goblin wis keren banget.???