Iwak babi laut

iwak landak

Karakteristik utama iwak iki diarani landek laut utawa iwak porcupine yaiku nggawa eri akeh banget kanggo pertahanan awake dhewe. Mula padha banget karo iwak puffer. Spines sing mung wulu nalika iwak lagi bahaya.

Sing kalebu kulawarga Diodontidae, yaiku saiki ing kabeh segara tropis lan sawetara spesies sanajan ing segara sedang. Dheweke luwih gedhe tinimbang iwak puffer. Wiwit ing macem-macem spesies, dawane tekan 90 cm.


Ikan landak kaya iwak puffer ora duwe sirip panggul dadi luwih angel yen dheweke ngontrol gerakane. Lan kaya ngene, nalika diancam lan diserang, ukurane ana telu. Dheweke nindakake kanthi ngombe banyu, sajrone wektu kasebut meh ora bisa renang utawa alon banget. Duri ditempelake nganti tekan semono uga ngancam ngancam.

Iwak teritorial

El prilaku agresif ing akuarium angel banget dikembangake. Amarga landhes segara bakal kena risiko predator nyata. Nanging, kudu dipikirake nalika milih iwak sing bisa urip bareng tanpa ana masalah. Amarga yen duri nambah, nulungi zat beracun sing bisa mbebayani ekosistem laut.

Gumantung ing untu wujud cucuk sing penting banget nalika dipangan. Iki nggawe gampang kanggo ngilangi cangkang invertebrata sing dipakani. Amarga iku, spesies kasebut pancen ora kompatibel karo jinis invertebrata seluler sing asipat hias. Mula dekorasi akuarium kudu digawe saka rock live utawa invertebrata palsu.

De karakter srawung bisa adaptasi kanthi apik karo tawanan lan dheweke malah nuduhake jinis apresiasi marang sing duwe. Nanging, tandha bisa ditampilake karo spesies liyane sing padha, kayata iwak puffer utawa iwak kothak. Uga ora intoleransi saka sawijining wilayah karo iwak asam liyane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.