Iwak kampak

Iwak kampak

Ana sawetara iwak sing padha karo kewan liyane kayata iwak baya utawa Roosterfish, nanging uga ana iwak liyane sing padha karo obyek tartamtu kayata sawfish lan protagonis artikel iki: ing iwak kapak. Wis duwe weteng sing saya gedhe kanthi cara nggawe kapak. Ana akeh wong sing entuk akuarium lan aku dadi modis.

Ing artikel iki, kita bakal mulang babagan iwak kapak.

Karakteristik utama

Karakteristik iwak kapak

Iwak iwak tawar kalebu kulawarga Gasteropelecidae. Iki minangka iwak saka Amerika Selatan lan Amerika Tengah. Kanggo wong sing seneng iwak, spesies iki sampurna. Nduweni awak jero sing bentuke kaya kapak. Biasane iwak cilik sing bakal duwe dawane udakara 6,5 ​​cm maksimal lan umure umure umure antara 2 lan 5 taun.

Dheweke minangka iwak sing cukup aktif yen ing sekolah paling ora ana iwak 8 utawa luwih. Iki minangka spesies sing cukup penasaran lan dipindhah sing dadi misuwur ing antarane para penjaga iwak. Werna putih kanthi tampilan perak. Dheweke duwe garis ireng horisontal sing nyebrang kabeh awak. Cangkeme ana ing sisih ndhuwur endhas, mula duwe kemampuan kanggo mangan ing lumahing.

Iki minangka spesies sing asring bingung karo iwak kapak liyane kanthi varietas liyane. Iwak kapak sing umum yaiku perkara sing angel dirawat, nanging dadi tantangan kanggo sing luwih berpengalaman.

Habitat alami ana ing Amerika Selatan ing Brasil lan ing wilayah sing ditemokake anak-anak kali sisih kidul kidul. Biasane dipanggoni ing wilayah sing duwe lepen sing luwih cilik nanging kanthi kepadatan vegetasi dhuwur.

Tanduran sing akeh banget dadi favorit dheweke amarga bisa ndhelik ing antarane lan rumangsa dijaga. Sampeyan biasane nggunakake paling wektu kanggo. Dheweke mung bakal ninggalake wilayah sing paling akeh nalika ngrasakake kaancam utawa pakan. Kadhang kala bisa uga katon metu saka banyu kanggo mburu serangga sing mabur.

Panganan

Ikan kapak ing habitat alami

Dheweke minangka kewan karnivora. Tutuk kasebut ana ing sisih ndhuwur awake lan dienggo dipangan ing lumahing. Dheweke biasane ora mangan panganan sing wis tiba ing ngisor ilen, amarga dheweke nganggep yen ana ing kahanan sing ala. Biasane panganan kanggo panganan sing tiba ing permukaan utawa spesies iwak liyane sing nglangi utawa cedhak permukaan.

Panganan sing dioyak yaiku panganan sing paling dhuwur, ora nate nyuda level kanggo ngrebut mangsa. Yen ditemokake ing alam liar, bisa nyekel lalat cuka, larva nyamuk, lan panganan sing ana ing lumahing banyu.

Yen pengin ing akuarium, kudu dielingi manawa mung mangan panganan sing luwih unggul lan ora bakal bisa urip mung karo panganan serpihan.

Sampeyan kudu nyedhiyakake panganan sing imbang adhedhasar kabeh jinis panganan. Contone, larva nyamuk lan lalat buah, uga sawetara cacing getih utawa udang brine bisa dadi sumber protein sehat. Mesthi wae ora prelu dipakani saben dina.

Diet kudu beda-beda ora mung ing nutrisi, nanging uga panganan sing urip lan sing wis mati. Aja mung nggawe kesalahan menehi timbangan.

Tumindake iwak kapak

Tumindake iwak kapak

Yen pengin duwe akuarium komunitas karo spesies iwak liyane, kudu dielingi yen bakal dadi iwak sing cukup isin lan gemeter. Iki sebabe sing nggawe dheweke kudu diselehake karo iwak pasif liyane kaya dheweke. Macem-macem iwak sing luwih agresif ora disaranake. Ing kasus ekstrim kudu nggawe dheweke urip bebarengan, Kita kudu nyelehake sekolah paling ora 8 utawa luwih iwak iwak kapak.

Yen dilebokake ing sekolah, dheweke bakal luwih cepet adaptasi urip ing kurungan. Uga, kaya sing wis kasebut sadurunge, dheweke bakal dadi iwak sing luwih aktif, yen umure luwih dawa. Iwak paling apik sing diiringi yaiku tetra, corydoras lan loricars.

Yaiku iwak nokturnal sing seneng ucul saka banyu. Ana kalane bisa dideleng tanpa gerakan ing sangisore lumahing banyu akuarium. Iki minangka adaptasi sing asale saka habitat alami ing endi diselehake supaya bisa mlumpat lan "mabur" liwat udhara supaya bisa mburu sawetara serangga sing mabur.

Perawatan sing diperlokake

Ngurus iwak kapak

Dheweke dadi spesies sing misuwur banget ing jagad akuarium amarga perawatane gampang banget. Dheweke minangka kewan sing yen wis aklimatisasi, bakal tetep sehat. Banyu kasebut kudu dijaga tetep resik lan sistem akuarium kudu ditutup. Ora preduli ukuran akuarium, kudu dijaga lan diresiki asring. Babagan sing paling normal yaiku bahan organik sing ana ing akuarium terurai lan wiwit ngontaminasi lingkungan.

Luwih sensitif banget marang jinis kahanan iki. Sampeyan uga kudu nganggep atose banyu. Banyu kasebut kudu diowahi kanthi rutin kanggo njaga kahanan sing apik. Paling ora 25-50% banyu akuarium kudu diganti saben rong minggu. Mula, proses aklimatisasi luwih positif.

Iwak kasebut cukup iwak tahan penyakit anggere tangki ukurane antara 15 lan 20 galon. Yen sampeyan dekorasi akuarium kanthi tanduran ngambang lan akeh tanduran akuarium dheweke bakal ngucapke matur nuwun. Iki amarga ing habitat alami duwe kahanan kasebut lan dheweke mung kudu nggawe maneh.

Disaranake tank kasebut ditutup kanthi hermetically supaya iwak ora tiba yen ucul saka insting. Kahanan banyu kudu entheng lan asam supaya bisa subur. Filtrasi gambut disaranake. Babagan substrat lan pencahayaan, bisa normal nganti moderat. Suhu kudu antara 22 lan 27 derajat kanthi pH antara 6 utawa 7,5.

Muga-muga tips iki mbantu sampeyan seneng iwak kapak.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.