Iwak mas

Iwak mas

Nalika kepengin kepengin entuk macem-macem iwak kanggo ditambahake ing akuarium, aneka jinis kethek sing kasedhiya sadurunge kita, sing ukuran, warna, lan liya-liyane. Nanging, ing macem-macem macem-macem, ana siji iwak sing misuwur ing ndhuwur sisane amarga karakteristik sing nggawe dheweke populer. Kita ngomong babagan Kémah, siji saka iwak banyu adhem paling umum

Karakteristik iwak mas

Ikan Mas Umum (Siprus carpio) asale saka bawana Eropa lan Asia. Iki minangka salah sawijining iwak banyu tawar luwih tahan lan luwih adaptasi karo papan sing sampeyanenggoniMula, dheweke bisa ngalahake kanthi praktis ing saben pojok planet iki lan entuk "hak istimewa" kanggo mlebu dhaptar 100 spesies alien invasif paling mbebayani ing donya miturut Uni Internasional kanggo Konservasi Alam.

Biasane, spesimen diwasa tekan dawa sing beda-beda antarane 60 lan 90 sentimeter, lan bobot sing ana ing sekitar 9 kilogram.

Sampeyan ngerti suwene umure iwak tendha gedhe? Diperkirakan sawetara spesimen, yen seneng kahanan tartamtu sajrone urip, bisa tekan 1.2 meter lan bobote 40 kg, lan umure luwih saka 60 taun, meh ora ana apa-apa! Dheweke uga bakal urip ing banyu sing stagnan lan rada payu anggere ana ing kisaran suhu antara 17 lan 24 C.

Iwak iwak mas

Dheweke utamane omnivora, lan panganan kalebu tanduran banyu, serangga, krustasea cilik, lsp. Musim breeding diwiwiti ing musim semi, lan kedadeyan ing banyu sing cethek lan kandhel.

Badhak wadon njaluk santai Endhog 300.000 sing, gumantung saka suhu banyu, bisa netes sawise 3-4 dina.

Kaloro lanang lan wadon wis diwasa ing umur 4 taun. Sanajan priori, ora duwe warna sing apik banget, ing China lan, sing luwih khusus ing Jepang, dheweke ngasilake peternakan tawanan kanggo nggawe macem-macem jinis utawa jinis warna sing cerah lan jelas, ukurane luwih cilik, sing diarani Koi.

Iwak Kois

Iwak Koi

Koi, ora beda karo spesies adhine liyane sing sukses saka sektor perburuan lan mancing, dadi misuwur dadi ingon-ingon. Minangka rasa penasaran, Koi ing basa Jepang tegese "tresna" utawa "tresno", lan anakan kewan iki tuwuh saya gedhe ing wiwitan abad kaping XNUMX, nalika kolam koi Jepang ing endi iwak mas warna-warni ngasilake kaendahan dadi misuwur banget. . Pancen kolam iki nyebar menyang macem-macem negara ing sanjabane wilayah Asia, lan uga figur kasebut peternak karp profesional.

Kepiye cara ngurus Kois utawa Carp kita?

Kaya sing kasebut ing ndhuwur, Kois wis dadi keunggulan iwak domestik domestik. Dadi, sing paling disaranake kanggo kabeh wong sing miwiti hobi sing apik iki lan sing pengin nyoba spesies sing ora mbutuhake perawatan, katon apik lan warna, lan iki minangka jaminan sukses ing akuarium lan kolam.

Iwak mas utawa Kois duwe predileksi bagean tengah utawa ngisor saka papan sing ana, mesthi munggah menyang permukaan supaya bisa dipakani. Dheweke bisa urip ing klompok cilik, kanthi total 6-7 wong. Mesthi wae, kudu dielingake manawa kadang bisa wujud watak kasar, apamaneh spesies sing luwih cilik. Kahanan kasebut ditrapake ing akuarium cilik lan padhet iki, ing endi gampang dielingi kepiye iwak kasebut duwe masalah agresif. Mula, ora disaranake diselehake ing tangki iwak cilik, kayata sing khas bunder, utawa ing akuarium sing manggon bebarengan karo spesimen sing akeh. Iki uga bakal nggawe pembangunan sampeyan paling apik. Spasi penting banget kanggo iwak iki, mula disaranake akuarium padha karo utawa luwih saka 90 liter banyu.

Suhu banyune ora dadi masalah gedhe, amarga kita wis ngerti yen kewan iki cocog banget karo kahanan iklim. Sanajan, diwenehi pilihan, tarub cilik kasebut padha ngidinke kadhemen luwih apik, anggere moderat, tinimbang panas, amarga suhu sing dhuwur bisa nyebabake kekurangan oksigen ing banyu sing, kanthi logis, bakal nyebabake para penyewa. Ana kasus ing kolam sing kewan cilik kasebut tahan nganti nganti dadi salju.

Minangka kanggo panganan, wis diandharake yen dheweke omnivora (luwih cedhak karo karnivora), mula aja edan. Kanthi pakan berbentuk serpihan sing ditemokake ing panyiapan apa wae khusus kanggo kewan, cukup. Nanging yen pengin supaya seneng panganan sing luwih sugih lan beda-beda, kita bisa menehi panganan sawetara panganan urip kaya larva serangga cilik sing digunakake kanggo mancing. Kajaba iku, sawetara suplemen sayuran ora nate lara, malah nyedhiyakake sayuran alami, ing kono kita bakal ngamati kepiye cara gigitan cilik. Sampeyan kudu ngerti yen ing musim salju, Kois lan iwak mas cilik diwiwiti lemes, ing endi kegiyatane saya suwe saya suda, sing nyebabake penurunan metabolisme lan, akibate, napsu kewan kasebut. Yen kita ngamati manawa menehi panganan, dheweke ora ngonsumsi panganan utawa mung sethithik, luwih becik ora negesake, luwih kuwatir, amarga kakehan mangan bisa nyebabake akibat fatal.

Masalah liyane sing penting banget yaiku nyaring banyu. Nyaring ing akuarium utawa kolam kita kudu rampung kanthi cara eksternal. Yen iwak kita ana ing akuarium cilik tanpa filter, kita kudu owah-owahan banyu sing asring, amarga spesies iki ngasilake sampah sing akeh banget nyuda kualitas oksigen sing disimpen ing banyu. Disaranake sampeyan totohan karo filter eksternal kaya ngene.

Varietas lan spesies iwak Carp

kudung

Ing pasar, kita ditawakake macem-macem jinis iwak ikan mas kanggo akuarium kita. Sanajan spesies kasebut padha, nanging akeh spesies iwak Kémah sing warna lan bentuk biasane beda banget. Dikenal minangka "Komet Amerika" Iki minangka macem-macem variasi sing nyebar amarga ora mbutuhake perawatan sing paling sithik. Siripane ora dawa lan awake luwih tipis. Dheweke ditututi dening "Ryukin" o "Buntut kudung", sing duwe sirip sing cukup dawa lan awake plump. Mirip banget karo sing terakhir yaiku "Ndonga" lan "Kepala Singa", sanajan spesies kasebut duwe papillae cephalic sing khas banget. Telung wong kasebut, kaya sing dikandhakake, paling umum, nanging akeh wong sing duwe kaendahan gedhe bisa ditambahake.

Artikel sing gegandhengan:
Legenda iwak Koi

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

19 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Liz sifuentes ngandika

    Aku duwe tarub loro kaya jeruk ing gambar pertama, mung ora oranye, iku perak, masalahe salah siji katon abang lan aku ora ngerti sebabe, yen ana penyakit utawa panganan, tendha liyane warnane salaka padha

    1.    DIEGO ngandika

      Hai Liz.
      Sejatine, spesies iki yaiku iwak mas, dudu karp, umume padha, nanging bedane beda banget. Contone, sok dong mirsani yen karp meh ora ketombe lan ora ana warna,. Saliyane, carpin ya lan uga spesies kanthi macem-macem warna lan malah duwe loro buntut, iku khas China. nyatane dheweke diangkat kanggo konsumsi manungsa.
      Iwak mas uga beda, nanging beda ... nanging aku bakal nyoba mangsuli pitakon sampeyan.
      Sampeyan kudu eling yen kabeh iwak sing dikepengini kudu cukup oksigen ing njero banyu, sampeyan kudu nyoba ngoksidasi banyu kanthi sarana listrik (piranti).
      Kadhangkala bisa uga panganan sing durung lengkap.
      Banyu keran iku ala amarga kakehan jeruk lan klorin.
      Saran: ganti kolam lan coba ganti panganan, aku uga menehi saran supaya takon karo spesialis lan aja sapa sing ujar ngerti.

  2.   DIEGO ngandika

    KARPON umum yaiku salah sawijining kewan sing bisa uga ana sawetara wong sing duwe kesempatan kanggo ndeleng ing ukuran njaba. Aku KANGGO IKI KANG ANWAL sing tekan wis tekan SIZES sing angel dipercaya.

    1.    Annette alvarez ngandika

      Halo, aku minangka cat banyu kanthi judhul, aku pitutur marang kowe manawa golfhis utawa iwak emas, yaiku buntut komet utawa nyebar, salib genetik. Sampeyan bisa tuku spesimen kanthi ciri lan warna tartamtu, kanggo sunting wektu bisa ngowahi morfologi lan warna uga amarga warna kasebut dipikolehi dening wong tuwa lan leluhur. Kaya dene nalika ndedonga, ana metamorfosis sing tuwuh dadi gedhe banget lan bisa ngalangi penglihatan. Ing kasus iki, intervensi bedah kudu ditindakake lan surplus dicopot. Aku wis nindakake sawetara kursus nalika anaesthesia lan rampung ing meja metu banyu kanthi pancegahan. Ing kabeh mau aku pancen sukses. Aku uga bisa ngalami kista ing sawetara bagean awak sing luwih alus kanggo dirampungake kanthi resiko. Muga-muga review iki bisa digunakake kanggo sampeyan. Aku saka Uruguay, ana pitakonan apa wae sing dilayani. Salam Annette

  3.   DIEGO ngandika

    Dadi, aja lali yen suhu banyu kudu sithik lan kolam luwih gedhe lan komponen sing cocog sajrone umure dawa.
    Salam sejahtera.

    1.    Horacio Paez ngandika

      Aku mabur iwak kanggo cyprinid, ana macem-macem jinis karp lan barbel, ing urip normal lan ora diwenehi lemak kanggo iwak iwak iwak iwak bisa ngatasi iwak iwak bisa nganti 30Kg. Ana 47, nanging wis lemu (amarga bisul). Ngadhepi sampeyan bisa ndeleng fotoku sawetara spesies gedhe. facebook com / flyfishingsevilla

  4.   Fabian ngandika

    Liz: tanpa nyalahake wangsulan sadurunge, bisa uga ana sawetara sebab, aku ora ngerti umure umure wis ana, nanging yen umure kurang saka 3 taun, ana prekara sing kudu dipikirake amarga normal banget, kalorone ing cilik saka iwak mas utawa koi kaya ing iwak mas ing meh kabeh jinis wiwit lair nganti udakara 3 taun, owah-owahan warna pancet normal, kaping pirang-pirang aku milih iwak cilik x warna nanging ing umume kasus ganti warna nganti mengko umur 3 taun, lan ing kasus pribadi, mayoritas cenderung njupuk warna abang utawa oranye

  5.   Fabian ngandika

    3 conto, siji kuning kanthi aketas lan punggung ireng, pungkasane saya oranye, oranye kanthi sirip ireng saiki pancen oranye, oranye kanthi garis ireng ing tengah awak, saiki meh kabeh ireng kajaba sawetara oranye sing kuwat ing endhas, 3 yaiku carassius utawa (iwak emas) saka macem-macem umum sing dadi favoritku

  6.   JULY ngandika

    HELLO, AKU Duwe IKI 1M D PANJANG X 0.40 CN D IKI LANJUT 030 D
    AKU BISA NEMUKAN IKAN KARPADA, EKANG KANGGO PUNYAKU LANKU KE KE Duwe IKI LANJUT LAN KANGGO MANGAN MAKAN Kucing

  7.   Patricio ngandika

    Halo, aku mung nggawe kolam udakara 2000 liter lan tuku 6 iwak iwak mas, nanging sajrone seminggu aku duwe dheweke mung pindhah sethithik, aku wis menehi panganan sedina sepisan karo panganan kanggo koy. Apa lumrah yen dheweke tenang banget? minangka kasunyatan ekstra ing kutha saya Santiago de Chile, ana 14 derajat saben dina lan udakara 7 derajat ing wayah wengi, kita lagi musim gugur.

  8.   facundo ngandika

    Pitakon Aku saka kutha Bahia Blanc ing sisih kidul pvcia Bs As, Argentina ... Pitakonku yaiku babagan panganan iwak mas ing musim salju, aku ngerti manawa ing negara-negara kaya Spanyol, dheweke iwak kanthi adhem banget, ing kene aku duwe dicoba lan aku durung bisa entuk ... pitakonku yaiku yen ana kemungkinan bisa mancing utawa ora bisa, matur nuwun wis

  9.   Ana Lilia ngandika

    Halo, aku duwe iwak kaya iwak kuning sing jarene emas koi lan aku pengin ngerti yen tuwuh akeh

  10.   dolly ngandika

    Kaping pirang-pirang gen ing carp ing kromosom 1?

  11.   Juan ngandika

    Aku pengin ngerti apa dheweke duwe iwak karp Chili sing didol, sing ana ing bendungan Chili

  12.   RAUL RAMOS ngandika

    Apa sing bisa kedadeyan yen aku nyelehake ing kolam renang sing wis ora digunakake, banyu wis stagnan suwene 4 taun, aku nyoba PH, lan iku sampurna, dheweke dikon nyelehake aerator, amarga ora duwe filter, kolam duwe udakara 5000 liter, kurang saka separo POOL.

  13.   Lorraine ngandika

    Sugeng enjing, aku duwe kolam sing akeh iwak mas, aku kudu ndandani kolam dadi aku kudu nyopot, aku pengin menehi saran apa jinis waduk sing kudu ditemokake nalika nindakake perbaikan kolam lan suwene wektu sing disaranake maksimum.

  14.   David bravo morale ngandika

    Halo, aku pengin ngerti apa iwak koi ngrusak jinis iwak liyane amarga iwak liyane sing berwajah singa lagi sekarat lan aku ora ngerti sebabe. Matur nuwun.

  15.   Denis ngandika

    Halo, iwak mas kudu oksigen

  16.   Denis ngandika

    Halo, iwak ikan mas butuh oksigen, iwakku nglangi akeh lan ing ndhuwur aku pengin ngerti yen butuh bisa nulungi, aku ora seneng yen kewan nandhang sangsara sanajan iwak.