Iwak Starfish

lintang segara

Iwak Starfish dheweke minangka echinodermia sing ora duwe mobilitas lan isih bisa dadi makhluk urip. Dheweke cukup aneh lan manggon ing samodra. Biasane kanggo ngobrol babagan macem-macem jinis iwak, artikel iki cukup istimewa lan penasaran. Kewan iki padha lan ana gandhengane karo landhepan segara lan asam laut. bolu. Jeneng ilmiah yaiku Asteroidea lan kita bisa nemokake macem-macem spesies sing bakal kita tingali ing saindenging jabatan kasebut.

Apa sampeyan pengin sinau babagan starfish? Terus maca amarga artikel iki dimuat karo informasi terkenal 🙂

Karakteristik utama

karakteristik iwak laut

Iwak laut iku beda karo spesies liyane kayata iwak sing wis biasa diajak nganggo pirang-pirang cara.  Sing pertama yaiku ora butuh insang kanggo ambegan. Dheweke duwe bolongan sing nggawe pertukaran gas kanggo ngenalake oksigen sing larut ing banyu menyang awak sampeyan.

Ora kaya kewan liyane, umure umure dawa, bisa bertahan nganti 35 taun yen kondhisi luwih apik. Gumantung saka kondisi lan spesies kasebut, kalebu kewan sing bobote nganti 5 kg. Kulité ditusuk lan digawe saka lapisan komposisi kalsium karbonat sing cukup tahan. Thanks kanggo lapisan iki, dheweke ora bisa dingerteni lan bisa dilindhungi saka predator.

Starfish duwé 5 anggota awak ing sakiwa tengen awak tengah sing bentuké kaya disk. Kewan kasebut nduweni simetri radial limang titik. Sawetara spesies sing nambah jumlah anggota awak bisa duwe nganti 40 tangan.

Sanajan ora bisa dipindhah amarga lapisan kalsium karbonat ora diidini, bisa pindhah saka sak papan menyang papan liya. Ana spesies sing, sanajan ora duwe gerakan sing jelas, nanging padha bisa mindhah sawetara perangan awak. Kanggo mindhah, dheweke nyusup ing lemah amarga ora bisa nglangi. Lengen ditutupi organ sing padha karo klem lan cangkir nyedhot sing digunakake kanggo ngusir hawa kanthi propulsi lan bisa mindhah alon-alon ing dhasar segara.

Ing pucuk lengen, dheweke duwe sensor sing mbantu nemokake, ngerteni jumlah cahya sing ana lan iki carane bisa nemokake panganan sing dibutuhake.

Jinis iwak laut

Starfish kalebu ewonan spesies kanthi ciri khas sing beda-beda. Dheweke disebar ing saindenging jagad. Sing paling misuwur amarga akeh lan nyebar ing media yaiku lintang-lintang klasik 5 bersenjata. Kaya sing wis kasebut sadurunge, iki ora mesthi kedadeyane. Sampeyan bisa nemokake spesimen spesies echinodermia liyane nganti 40 genggaman.

Saiki kita bakal ndeleng sawetara spesies sing paling misuwur.

Brisingide

Brisingide

Iku starfish sing digawe saka antarane 6 lan 16 tangan. Starfish jinis iki kalebu enem kulawarga lan 16 genera lintang segara, sing padha karo sandhangan.

Forcipulatide

Forcipulatide

Jinis iki kasusun saka 400 spesies sing disebar ing 6 kulawarga 70 genahe. Karakteristik utamane yaiku nduwe pedicel pedicellar sing katon ing lumahing awak.

Notomiotida

Notomiotida

Jinis lintang iki udakara udakara 70 spesies sing ana ing udakara 12 genahe. Lengan iki luwih fleksibel tinimbang sing paling akeh starfish. Gerakan iki amarga kasunyatan manawa dheweke duwe pita otot ing sadhuwure permukaan internal sing ngidini dheweke bisa obah lan mbantu gerakane bareng karo kecepatan angin ing ndhuwur.

kerudung

kerudung

Starfish iki nduwe awak sing cukup kuat sing duwe disk gedhe ing tengah awak lan depresi cilik. Ana luwih saka 300 spesies velatida ing 25 genera lan 5 kulawarga.

Valvatide

Valvatide

Dheweke paling misuwur ing saindenging jagad. Ana 700 spesies kanthi total 170 genera lan 14 kulawarga. Dheweke paling misuwur amarga duwe 5 gaman.

Habitat lan panganan

cara urip starfish

Starfish manggon ing meh kabeh habitat segara. Dheweke gampang kena kontaminasi nalika nyelehake banyu langsung ing awak sampeyan kanggo nyaring oksigen sing larut. Mangkono, yen banyu kena kontaminasi mati mabuk lan klelep.

Ing segara lan segara, kéwan iki dadi bagean saka biomassa saiki. Dheweke uga duwe peran penting ing dhasar segara lan komunitas sing ngenggoni. Papan dununge sing bisa ditemokake yaiku segara, pesisir rockier, kasur rumput laut, terumbu karang, suket laut, kolam pasang surut lan ngisor pasir nganti 9.000 meter peteng ing endi sawetara iwak abyssal urip.

Minangka kanggo panganan, panganan starfish biasane mangan ing moluska kayata sawetara kerang, keong lan kerang. Kanggo menehi panganan, dheweke duwe sawetara bentuk sing asale evolusi lan adaptasi. Sawise iwak laut wis nancepake awake ing mangsane sing pengin ditelan, mula banjur tuwuh wetenge metu kanthi njupuk cangkeme. Weteng ngasilake enzim sing bisa ngrusak mangsane nganti entek. Iki mbantu panganan langsung menyang weteng lan bisa nyerna kanthi gampang lan lengkap. Organisme sing luwih cilik gampang dimangerteni iwak laut.

Beda karo dheweke, predator utama echinodermia iki minangka hiu kaya hiu Putih o hiu bantheng, pari pari, liyane starfish luwih gedhe, lan sawetara spesies iwak.

Gaya urip

starfish mlaku

Kanggo mbela awake dhewe saka predator, dheweke nggunakake sawetara mekanisme pertahanan kayata kulit lan eri sing angel, sing liyane duwe warna sing cerah katon beracun lan bisa nyamar ing antarane tanduran lan karang utawa kelangan lengen supaya tetep urip.

Kewan iki dheweke ora sosialNanging, dheweke urip sepi sajrone umure. Ing sawetara wektu, dheweke bisa ditemokake bareng karo wong liya nalika panganan wis akeh.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan starfish.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.