Iwak loach sing berwajah jaran

ing iwak loach pasuryan jaran, uga dikenal minangka botia caracaballo utawa iwak gedhang, yaiku iwak banyu tawa, saka kali lan utamane tlaga kanthi banyu kaya kristal lan oksigen, kalebu kali gedhe sing kuwat. Umume, iwak jinis iki, nalika musim banjir, pindhah menyang kebon sing ditanduri kayata sawah. Amarga alasan kasebut, dheweke bisa ditemokake ing Asia Tenggara, kayata ing negara kayata India, Myanmar, Thailand, Malaysia, Indonesia, Vietnam, lan liya-liyane.

Iwak loach sing berwajah jaran duwe bentuk sing mirip banget karo iwak sing ana ing genus Botia, kanthi awak dawa banget lan lancip, kanthi endhas lan barel sing padha uga khas kulawarga. Mripate mapane dhuwur banget, mula biasane bingung karo iwak loach sing irung dawa. Nanging, irung loach berwajah jaran luwih mlengkung, luwih cepet renang lan ora agresif.

Yen kita pengin nduwe iwak iki ing akuarium Ing omah, sampeyan kudu eling yen banyu kudu ana ing suhu sing antara 25 nganti 28 derajat Celcius, kudu alus lan rada asam utawa netral. Akuarium kudu duwe landasan sing alus banget, supaya ora ana watu kanthi ujung sing landhep, landhep utawa abrasif.

Minangka kanggo menehi panganan kewan cilik, elinga yen kewan kasebut bakal menehi panganan apa wae sing tekan ngisor, sanajan seneng larva, cacing, lan krustasea cilik, mula bakal panganan utamane panganan sing bisa digali saka landasan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.