Iwak Mas Shubunkin

Ikan Mas Shubunkin

Iwak Shubunkin, terjemahan saka basa Jepang tegese abang kuat kanthi warna liyane, minangka salah sawijining jinis iwak mas sing misuwur, populer karo hobi akuarium lan iwak banyu adhem.

Shubunkin minangka iwak sing awake awake dawa lan langsing, warna calico, tegese campuran warna ireng, abang, putih lan kuning. Sanajan umume ditemokake spesimen bicolor kanthi pewarnaan abang kanthi bintik-bintik ireng lan mono-warna, kanthi warna biru sing beda, sanajan umume ora umum ditemokake.


Ana rong jinis iwak mas Shubunkin, yaiku London sing pucuk buntutane cekak lan padha karo golffish umum lan Bristol sing kothak, kanthi ujung lobus dibunderaké. Varietas Bristol dikembangake ing Inggris ing taun 1934, lan sajrone 50 taun sabanjure, kriteria evaluasi ditapis. Ing kasus apa wae, spesimen diwasa kudu tekan minimal 7.5 sentimeter lan maksimal 15 cm.

Iwak iki duwe timbangan sing apik banget lan meh transparan. Iki minangka spesimen sing duwe warna apik lan warna dhasar asale abang-abang karo warna liyane.

Ikan Mas Shubunkin minangka iwak sing kuwat banget dheweke ora butuh perawatan khususDheweke tahan banget karo variasi suhu lan kahanan banyu. Sanajan kudu dijaga ing akuarium gedhe sing dilengkapi akeh ruang bebas supaya bisa nglangi kanthi gampang amarga iwak iku aktif banget. Disaranake supaya ana ing akuarium karo kapasitas ora kurang saka akuarium kurang saka 100 liter.

Dheweke bisa urip kanthi Ph antara 6,5 nganti 7,5 lan kekerasan antara 10 lan 18º. Sampeyan malah bisa nggayuh tahan suhu ngisor 10º C, mula kita bisa nganggep cocog kanggo nyedhiyakake kolam kasebut. Sanajan iki ora ateges ora duwe perawatan minimal, mula dianjurake supaya filter.

Ngakoni jinis panganan apa wae lan cocog kanggo sing ora duwe pengalaman ngrawat iwak emas. Sampeyan ngerti suwene umure iwak jinis iki? Ketik link sing nembe ditinggalake lan sampeyan bakal ngerti.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.