Iwak paling langka ing donya

Iwak badut kuning

Alam iku ora bisa diprediksi. Sajrone wektu, planet iki wis dipanggoni makhluk sing ora biasa. Makhluk penasaran sing, saiki, ora nate mbayangake ana. Akeh-akehe ana ing lingkungan akuatik.

Saiki, isih akeh kewan sing apik sing urip bareng karo kita ing segara, kali, segara, lsp. Katon apik, prilaku aneh, lsp. Lan ora pati ngerti, mula sejatine.

Sabanjure, kita bakal nuduhake sampeyan a dhaptar spesies, khusus iwak, sing ditemokake ing planet kita lan sing bisa uwal saka umum.

Chimeras

Chimera kalebu kulawarga iwak balung, lan pancen raket banget karo hiu.

Habitat alame cocog karo jerone samodra, nganti 4000 meter. Kahanan kasebut ndadekake kewan-kewan kasebut minangka enigma nyata kanggo ilmu pengetahuan, amarga angel banget ditliti.

Iwak chimera

Babagan morfologi, dheweke duwe kepala sing terkenal lan buntut sing dawa lan sempit. Katoné bisa mirip, njaga jarak, uga tikus. Ikan jinis iki bisa nganti udakara meter lan setengah, nanging umume ora umum.

Kulite ditutupi karo sisik cilik sing menehi warna abu-abu coklat dadi ireng. Dheweke ora duwe untu, nanging piring sing mbantu dheweke ngremuk cangkang moluska lan krustasea, sing dadi dhasar panganan.

Ing sirip punggung duwe tulang belakang sing beracun sing dadi mekanisme pertahanan. Dheweke nemokake mangsane liwat tangkapan medan magnet sing ringkih sing dipancarkan, amarga sensor sing ana ing endhas.

Minangka penasaran, minangka siji-sijine vertebrata sing nuduhake pratandha saka pasangan anggota awak sing kaping telu.

Sunfish

Sunfish

Iwak sunfish minangka salah sawijining iwak balung paling abot ing saindenging jagad, rata-rata udakara ton. Individu ditemokake udakara 3 meter lan kg 2000. Iki kalebu kulawarga Tetraodontiform, bebarengan karo iwak puffer, landhes laut lan pos kursi.

Umume urip ing perairan tropis lan sedheng ing saindenging planet iki. Awaké dirata, nganggo sirip punggung lan ventral. Apike, iku iwak yen dawa dawane.

Diet utamane saka zooplankton, sing dikonsumsi kanthi jumlah gedhe banget. Wanita bisa nganti 300 yuta endhog, angka sing ora bisa digayuh karo vertebrata liyane sing saiki wis dingerteni.

Viperfish Sloane

Viperfish Sloane minangka salah sawijining predator saka segara lan samodra sing misuwur lan misuwur banget.

Ukurane cilik, udakara 25-30 sentimeter. Warnane bluish, dikombinasikake karo nada perak lan ijo.

Jinis iwak ular

Ciri khas utamane yaiku cangkeme gedhe, dihiasi untu kaya taring gedhe sing katon apik. Ciri khas liyane yaiku tulang punggung dawa sing pungkasan dadi a fotofor (organ sing ngetokake cahya), sing dadi mekanisme kanggo narik kawigaten mangsa. Photofore iki ora mung khas balung mburi, nanging uga duwe fotone liyane ing loro-lorone awak.

Kita bisa nemokake jinis iwak ing banyu tropis lan sedheng, udakara 3000 meter.

Iki minangka iwak sing, kanthi bebas lan ing lingkungan alam, bisa urip 30 taun.

Iwak gulung Iwak gulung

Iwak gulung kasebut khas banyu sing jero lan sedheng pesisir Australia lan Tasmania, ing kisaran 600 lan 1200 meter.

Iku kalebu kulawarga iwak kalajengking. Dawane dawa nganti 30 cm. Awak ora duwe struktur otot sing wis ditemtokake, nanging katon, kira-kira, kaya massa gelatin kanthi kapadhetan rada kurang saka banyu. Kasunyatan kasebut ngidini ngambang lan pindhah tanpa mbuwang energi.

Diet saka kewan iki kurang banget. Iki minangka bahan panganan sing bisa ditanggepi ing banyu. Mesthine, duwe predileksi tartamtu kanggo krustasea.

Batfish lambe abang

Batfish lambe abang

Batfish lambe abang kasebut manggon ing perairan Kapuloan Galapagos, ambane udakara 30 meter. Iku kalebu genus saka Iwak Ogcocephalus.

Yaiku kewan cilik, udakara 40 cm. Awak ringkes lan rata, kanthi lumps knobby ing saindenging permukaan lan endhas endhas gedhe. Werna coklat pucet.

Nyatane, endhas kasebut khas banget, amarga duwe struktur sing diarani khayalan, sing digunakake kanggo narik mangsane. Umume panganan kanggo iwak cilik lan krustasea. Uga wigati yaiku lambe abang, mula jenenge.

Iwak Goblin

Jinis iwak iki disebarake ing saindenging segara Pasifik, Atlantik lan India. Iki uga dikenal minangka "Ikan kepala transparan". Urip ing jero banyu sing udakara udakara 2000 meter.

Ukurane ukurane cilik banget, cedhak 5 sentimeter. Iki minangka salah sawijining sing diarani iwak pipa. Ndhuwur sirah sing transparan lan mripate sing ayu, sing nganggo lensa sing cukup gedhe kanggo njupuk cahya akeh lan obah periferal.

Dheweke dudu kewan sing aktif banget, nanging nglangi kanthi tenang kanggo nggoleki bisa dimangerteni (krustasea) sing bisa dipangan.

Iwak kapak Pasifik

Iwak kapak tinemu ing telenging abyssal lan perairan tropis ing Samodra Pasifik, Atlantik lan India, ing endi cahya kasebut sithik.

Kewan iki duwe awak sing cilik banget, udakara 8 cm, padha karo endhas, lancip lan rata ing sisihane, mula katon kapak. Dheweke duwe mripat sing bentuk tabung sing gedhe banget, lan dheweke bisa ndeleng saben wektu.

Jinis iwak kapak Werna biasane ijo utawa ungu padhang. Ing area weteng duwe band sing mbukak liwat awak lan warnane peteng. Kuning dominasi ing dada kewan unik iki. Menarik, siripine ora duwe pigmentasi, mula transparan sejatine.

Jebule, rupane ala. Nanging, iwak iki kalem banget lan ora mbebayani.

Iki kalebu sawetara makhluk aneh sing manggon ing dawa lan jembaré ekosistem laut sing beda ing planet Bumi. Makhluk sing ora asring utawa gampang diawasi, ya iku menehi kekayaan gedhe tumrap keanekaragaman hayati kita.

Nanging prekara iki ora rampung ing kene, amarga ing macem-macem eksplorasi ilmiah, uga akeh kewan unik liyane sing dideteksi morfologi, prilaku, kebiasaan panganan, lan liya-liyane, ora nggawe wong ora peduli.

 

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.