Iwak Swordtail


ing iwak pedhang, uga dikenal kanthi jeneng Xipho, Portaespada utawa kanthi jeneng ilmiah Xiphophorus Helleri, kalebu kulawarga famili Poecillidae lan urutan Siprinodontiformes. Iwak cilik iki asale saka lepen, kali lan tlaga kanthi banyu kaya kristal sing duwe arus alus, umume ditemokake ing kali ing Amerika Tengah. Iwak cilik iki ditondoi kanthi duwe buntut sing kuat, dene sinar ngisor sirip buntut iwak lanang iku wujud pedhang, mula dheweke entuk jeneng aneh iki.

La pewarna kewan iki, yen lagi ana ing habitat alami, iku ijo, nanging nalika ana ing panangkaran, yaiku ing akuarium lan kolam, dheweke cenderung ilang warna kasebut. Sanajan ngono, nalika ana ing akuarium, dheweke entuk warna sing beda-beda, wiwit saka warna abang ing saindenging awake, nganti jeruk kanthi buntute ireng ing buntute. Kanthi cara sing padha, sampeyan bisa nemokake albino, ireng neon lan liya-liyane.

Perlu dielingake yen iwak pedang lanang bisa ngukur nganti 8 sentimeter tanpa dietung buntute, dene wanita biasane luwih gedhe ukurane nganti 12 sentimeter. Kewan iki duwe a dimorphism seksual, lanang duwe pedhang ing sirip buntute, dene sing wadon ora duwe. Nanging, sing terakhir cenderung luwih gedhe lan luwih kuat tinimbang pria.

Yen sampeyan pengin duwe iwak ing akuarium, penting sampeyan elinga yen suhu banyu akuarium Udakara antara 20 lan 28 derajat Celcius, dene pH antara 7 lan 8,3. Kanthi cara sing padha, iwak cilik iki mbutuhake papan sing akeh supaya bisa berkembang kanthi bener, saliyane vegetasi sing akeh lan ngisor sing kurang luwih.

Dene kanggo dipakaniElinga yen kreta pedhang iku omnivora, mula panganan bisa uga luwih macem-macem, nyorot panganan garing, lan panganan tanduran, kayata bayem.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.