Iwak piso

ing Iwak piso, uga dikenal kanthi jeneng Apteronotus Leptorhynchus, kalebu spesies sing kalebu kulawarga Apteronotidae, lan asale saka kali lan tlaga ing bawana Amerika Selatan. Sanajan jenenge iwak piso, akeh sing ngerti dheweke minangka memedi ireng, lan wis modis banget suwene wis pirang-pirang taun, mula gampang banget ditemokake ing toko-toko pet khusus.

Kewan iki ditondoi kanthi duwe awak ireng kanthi sepasang garis putih ing mburi awake, nanging bentuk khas sing nggawe iwak cilik iki kewan sing apik banget. Kanthi cara sing padha, cukup tentrem sanajan bakal dadi wong sing seneng banget predator saka tetras cilik.

Penting, dicathet manawa kewan iki bisa ukuran nganti 50 sentimeter, dadi iwak sing ora cocog kanggo ana ing akuarium omah, kajaba sampeyan duwe kolam sing cukup gedhe supaya bisa tetep ana, sanajan aku nyaranake sampeyan ora duwe ing omah nanging luwih akeh ing fasilitas pameran lan ing kebon binatang. Kanthi cara sing padha, kewan iki ora sosial banget, mula disaranake njaga spesimen siji spesies kasebut supaya ora ana masalah wilayah.

Akuarium sing cocog kanggo kewan iki udakara 30 galon banyu, nalika isih enom, nalika wis diwasa, paling ora butuh 55 galon. Aja lali yen iwak iki dipangan larva serangga, kanthi krustasea cilik, panganan garing lan uga cacing cilik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)