Iwak potlot abang

iwak potlot abang
Salah sawijining fitur sing paling istimewa ing iwak potlot abang minangka pewarnaan. Uga telung garis horisontal peteng ing latar mburi emas. Tambah intensitas iki gumantung saka iwak. Yen lanang diwasa, warna abang bakal saya kuat. Kaya spesies sing padha genus, ora duwe sirip adipose.

Iki minangka iwak sing diwenehake supaya bisa manggon ing akuarium domestik bebarengan karo spesies liyane. Nalika sampeyan kudu ngati-ati ing musim kawin. Minangka lanang cenderung dadi teritorial banget lan ora kompromi karo liyane lanang. Dheweke beda banget karo wanita. Sing lanang ana ing antarane rong garis ndhuwur sing ana warna abang sing diwiwiti nalika lair saka mripat lan nganti pucuk buntut.

Iwak sing urip ing komune

Iwak potlot abang minangka spesimen sing mung 4 cm, mula bisa urip kanthi sampurna ing akuarium sing ora luwih saka 60 liter. Dheweke iwak banget grapyak karo siji lan liyane dheweke kudu urip ing komune saka, sekitar, rolas iwak supaya ora krasa depresi lan bisa nglayang. Iki minangka habitat alami lan iki kudu diwenehake ing akuarium.

Banyu kasebut kudu netral rada asam. Nganti 6,5º Ph. Alus banget nganti rada angel. Ing suhu akuarium kudu udakara 24 derajat. Filtrasi kudu efisien tanpa partikel lan filtrasi sing disaranake kanthi gambut dianjurake. Pangowahan banyu périodik uga disaranake. Kira-kira saben limalas dina.

Iwak potlot kalebu spesies omnivora. Mula bakal nampa kabeh jinis panganan tanpa ana masalah yen wis diadaptasi karo akuarium. Nalika lagi ana ing tahap adaptasi, panganan urip kayata larva abang lan putih, siklops utawa sing padha kudu diwenehake.

Akuarium kudu duwe tanduran supaya iwak potlot bisa ndhelikake bebarengan dadi papan perlindungan. Dheweke seneng nglangi ing permukaan lan ngisor.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.