Iwak sing mbebayani kepunahan (II)

Iwak sing bahaya bakal punah

Kita bakal terus ngomong saka macem-macem jinis iwak sing ana ing bebaya kepunahan.

Lele raksasa

Iwak raksasa o Pangasianodon gigas Iki minangka spesies liya sing ana ing bebaya, padha uga bisa dideleng ing Thailand, wis diumumake minangka spesies sing kaancam ing Mei 1970.

Sampeyan isih bisa ndeleng sawetara spesimen ing Kali Mekong. Iki minangka salah sawijining iwak banyu tawa paling gedhe ing saindenging jagad, udakara nganti 3 meter lan bobote udakara 300 kilo. Wiwit bendungan hidroelektrik dibangun ing Mekong ing taun 1994, masarakat saya mudhun saka 256 dadi 96 iwak.

Hiu paus
El Typus Rhincodon Dawane udakara 12 meter. Saiki durung dingerteni persis apa jumlah hiu putih sing urip ing jagad iki. Sing dingerteni yaiku, ing dasawarsa pungkasan, jumlah spesimen nyuda amarga asil saka overfishing.

Salmon Chinook
Yen jeneng ilmiah yaiku Oncorhynchus tshawytscha. Spesies iki penting banget kanggo budaya wong-wong India Amerika. Ing jaman saiki dingerteni manawa pedunung wis saya mudhun, lan bisa uga katon ing wilayah Pasifik Lor Amerika Serikat.

Nganti durung suwe spesimen 45 kilo nanging bisa dicekel. Ing taun 1998 mung 5 iwak sing dietung ing Kali Ula. Kira-kira spesies kasebut, yen ora ditindakake kanthi drastis, bakal ilang ing taun 2016.

Informasi luwih lengkap - Iwak sing bahaya bakal punah


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.