Iwak ngisor

Tokoh iwak abyssal

Sajrone sejarah planet kita, wis ana akeh jinis kewan sing nglewati. Nanging, ora kabeh terus dina iki, amarga musibah utawa mung amarga durung entuk mekanisme evolusi sing dibutuhake kanggo urip kanthi lumaku wektu lan evolusi kasebut dhewe. Iki ora kaya salah sawijining iwak paling unik ing kana. Dakkandhani iwak telenging.

Iwak ngisor minangka salah sawijining titah sing paling bisa adaptasi karo urip ing banyu, nganti luwih dawa. Kewan iki wis nggawe papan akuatik paling adoh ing omah sing paling kepenak.

Mesthi, akeh sampeyan bisa uga ora nate krungu bab dheweke sadurunge utawa mung ora ngerti jeneng dheweke. Pramila ing artikel iki, kita bakal nemokake iwak sing aneh lan narik kawigaten iki, nuduhake ciri khas, habitat lan solah tingkah, uga macem-macem jinis iwak jurang sing ana.

Habitat

Gambar iwak jurang

Kaya sing wis diandharake ing wiwitan, iwak abyssal wis ngowahi kemampuan adaptasi karo lingkungan dadi seni. Wis kaya ngono, yen iwak iki urip ing wilayah segara lan segara, sing umure langka banget.

Minangka aturan umum, iwak telenging dikembangake ing dasar laut sing jerone luwih saka 1000 meter. Kasunyatane, ing wilayah kasebut sinar matahari minimal, yen ora nol, lan tekanane dhuwur banget. Akeh macem-macem jinis iwak laut jero wis bisa urip ing wilayah segara jerone 6000 nganti 9000 meter.

Ing antarane papan sing wis disorot minangka papan iwak abyssal, kita kudu negesake manawa bisa nduwe predilection kanggo perairan anget ing samodra Pasifik lan India.

Ciri-ciri iwak jurang

Skeleton Netherfish

Urip ing kahanan sedheng lan tekanan dhuwur nyebabake pengaruh lan karakteristik iwak abyssal, sing bisa ditemokake praupan macabre sing nggawe kita ndeleng minangka makhluk saka jagad liyane. Organ lan jaringan awak sampeyan nyedhiyakake akeh banyu kanggo padha karo tekanan eksternal, lan ora ngerteni rangsangan cahya nggawe bau minangka salah sawijining indra sing paling maju.

Kira-kira, sing paling nggegirisi babagan iwak abyssal yaiku endhas gedhe sing adhedhasar utamane ing cangkeme sing amba lan gedhe, ditambah karo untu sing dawa banget. Kabeh iki beda karo awak liyane sing biasane rada cilik. Minangka aturan umum, macem-macem jinis iwak abyssal umume umume ora ngluwihi 20 sentimeter.

Mripat cilik banget, lan ora ana gunane kanggo sampeyan. Pigmentasi kulit awake angel banget, lan uga ana iwak jurang sing bisa nggambarake cahya utawa meh transparan.

Panganan

Iwak lumba-lumba Nether

Diet sing ditindakake iwak abyssal bisa diklasifikasikake kanthi macem-macem cara, amarga ing wilayah sing ora nyenengake ing planet iki, turah pangan ora kalebu kabecikan.

Zooplankton lan macem-macem kewan mikroskopik wis dadi bahan bintang ing menu iwak abyssal.. Nanging, iwak iki uga dadi predator lan nuduhake teknik mburu tartamtu (kayata organ sing sumunar sing narik kawigaten, sing diarani fotofor) sing ngidini sampeyan nyekel minnow cilik sing saliyane sawetara moluska lan krustasea. Dheweke uga bisa nguntal iwak liyane sing luwih gedhe amarga elastis ing kulit lan kulit weteng sing jembar.

Amarga ora kakehan dheweke ora bisa menehi panganan saben dina, mula duwe metabolisme sing alon banget.

Reproduksi iwak telenging

Pasangan iwak segara jero

Kaping pirang-pirang kedadeyan, ana sing angel lan mbedakake ing iwak yaiku bedane spesimen lanang lan wadon. Ing kasus iwak ngisor, dimorphism seksual pinunjul banget.

Sing lanang umume luwih cilik tinimbang sing wadon, udakara sepuluh kurang presis, mula pakulinan reproduksi apik banget lan kaget. Sing lanang nyakot weteng wadon lan secara harfiah dadi jinis ekstensi awake. Sawise kedadeyan kasebut, wanita ngirimake panganan menyang sing lanang, nalika dheweke males menehi sperma kanthi terus-terusan. Semono uga simbiosis sing kepengin weruh paling ora.

Tumindak reproduksi ora kedadeyan kanthi rutin, iki dadi salah sawijining sebab umure iwak iki rada dawa.

Spesies iwak abyssal

Kaya sing wis diandharake ing saindhenging artikel, iwak abyssal minangka klompok iwak sing kalebu macem-macem spesies sing duwe ciri, prilaku lan gaya urip sing padha.

Antarane kabeh, kita nyorot Iwak pelikan (pelypanoides Euryphaynx), sing dawane 8000 meter lan duwe cangkeme amba; ing Iwak Naga (Stomias boa) sing urip ing ambane 4500 meter lan ditandhani karo untu sing kuat; lan ing Iwak Spiny (Himantolophus appelii) sing ukurane mung 4 sentimeter.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Marianito perales ngandika

    Apik banget kiriman sampeyan, mung gambar pisanan minangka model monster saka film Star Wars Episode I
    regards