Keong banyu tawar

  Keong banyu tawar

La Neritina Natalensis, Punika a spesies keong banyu seger, utawa banyu sing rada payu. Ukurane ukurane cukup sithik antara 2 lan 3 sentimeter, lan kaya siput liyane ing kulawargane sing ngenggoni banyu uyah, duwe operculum. Cangkang saka keong iki wernane oranye kuat banget, lan striasi vertikal kanthi nada peteng kayata ireng lan coklat.

Saiki, kita uga bisa nemokake jinis keong saka kulawarga sing padha, sing duwe varietas ing cangkang kanthi garis-garis kandel, utawa luwih alus lan akeh, utawa malah tanpa garis, sing nilai hias lan ekonomi rada luwih dhuwur tinimbang macem-macem alam bébas . Penting, dicathet yen keong iki kalebu kulawarga asri lan sebabe para anggotane diarani neritine utawa neritas.

Este keong banyu tawar, Asale saka bawana Afrika, ing endi bisa ditemokake ing negara kayata Kenya, Mozambik, Somalia, Tanzania, utawa Afrika Selatan. Nanging, sawetara nganggep manawa ana keong sing morfologi padha lan dheweke urip ing negara-negara ing bawana Asia, kayata India, sanajan isih durung ana data kanggo ngonfirmasi curiga kasebut.

Umume iki jinis keong, Sampeyan dihargai dening para aquarist sing golek keong sing mangan ganggang kanggo ngilangi hama tartamtu ing akuarium banyu tawar. Ngramut jinis keong iki cukup gampang, sampeyan mung kudu menehi kondhisi sing cocog lan paramèter banyu sing dibutuhake, ditambahake ing panganan sing apik banget supaya tetep ing kondisi sing sampurna. Contone, sampeyan bisa menehi panganan nganggo rumput laut, kanthi pasta krasan sing digawe saka sayuran rebus, bubur, panganan beku, lan liya-liyane.

Informasi luwih lengkap - Keong

Sumber - Neritin Natalensis 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.