Keong pink utawa keong ratu

keong
Ratu keong utawa keong ratu, sing jeneng ilmiahe yaiku keong strombus, saka kulawarga Strombidae, yaiku keong sing bisa dipangan gedhe. Iki minangka salah sawijining invertebrata sing ditemokake ing banyu sing bening lan cethek lan dununge ana ing wilayah sing pasir lan suket segara. Udakara 25 cm.

Umume siput bisa nyawiji ing klompok gedhe kanthi ukuran sing padha golek perlindungan. Ing tahap bocah sing kalebu taun pisanan lan kaloro, dheweke bakal dadi panganan lobster lan iwak sinar. Sawise padha duwe tekan pangembangane, mula bakal urip ing karang terumbu karang lan tebing pasir kanggo ngasilake. Ing tahap iki, gurita lan konsumsi manungsa bakal dadi predator utamane.


Sawise diwasa, cangkang keong kasebut duwe lambe sing khas. Ing zona anterior kanal siphonal saiki ana lan ing zona mburi spines mbentuk giliran. Koil kasebut bakal berkembang sekaligus keong.

Keong dibentuk nganggo mantel, mripat sing metu minangka ciri keong. Nduwe tambahan tubulus sing ana ing endhas sing digunakake kanggo menehi feed sing dikenal minangka proboscis. Rampungake nganggo operculum kanggo nutupi lawang ing cangkang.

Pangopènan ing akuarium

Iki dianggep a invertebrata kanthi resistensi sing cukupMula, dheweke ora butuh ati-ati banget, sanajan tetep njaga parameter kualitas banyu sing cukup. Amarga ukurane gedhe, dheweke butuh substrat sing akeh. Amarga alasan iki, ukuran akuarium kudu duwe kapasitas luwih saka 200 l saben bekicot, dadi akuarium kanthi volume luwih dhuwur yen pengin duwe luwih saka siji spesimen.

Minangka detrivore, bakal menehi sisa-sisa substrat sing wis bosok, saengga bisa njaga sisih ngisor tangki iwak dadi resik lan ora sehat, bisa uga panganan sayuran kayata ganggang filamen.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.