Keong Tanduk Ram

  Keong Tanduk Ram

Keong sungu ram, uga dikenal minangka Marisa Cornuarietis, kalebu kulawarga Mesogastropoda, lan kulawarga Ampullariidae. Kaya spesies liyane sing kalebu kulawarga iki, keong iki duwe bentuk insang lan paru-paru sing ana, uga dilengkapi siphon sing bisa njupuk hawa langsung saka permukaan. Keong jinis iki, beda karo kewan liya saka spesies sing padha, duwe cangkang sing luwih sempit lan bentuk disk.

Kanthi cara sing padha keong iki tanduk ram raseksa Ditondoi kanthi duwe warna sing cukup beda-beda, warna utamane kuning utawa emas, sanajan bisa uga duwe warna coklat kanthi spek peteng. Malah ana uga siput spesies iki sing ora ana garis apa-apa.

Keong Marisa Cornuarietis, asli saka bawana Amerika, utamane saka Amérika Kidul lan Amerika Tengah, dadi luwih bisa ditemokake ing negara-negara kanthi iklim tropis lan subtropis. Nanging, iki jinis keong ing sawetara negara ing Asia lan Amerika Serikat, wiwit disebarake kewan iki, dadi spesies predator saka jinis keong liyane sing dadi hama lan dadi operator penyakit lan parasit sing bisa ngrusak iwak lan malah kita manungsa.

ing kahanan banyu Dheweke ora nuntut supaya keong iki, nanging kudu dielingi manawa kewan iki mbutuhake kalsium lan magnesium tartamtu supaya cangkang bisa bentuke kanthi cara sing paling apik. Iki sebabé keong iki kudu urip ing banyu sing rada atos, kanthi pH sing netral utawa rada alkalin.

Informasi luwih lengkap - Keong banyu tawar

Sumber - AquaNovel


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.