Kepiting pertapa

Dipakani Kepiting

Dina iki kita bakal ngomong babagan kewan sing duwe kemampuan kanggo mulih kanthi harfiah ing endi wae. Babagan babagan kepiting pertapa. Sanajan crabs, nanging luwih akeh tinimbang lobster tinimbang jinis liyane. Dheweke ora duwe cangkang keras kaya liyane, nanging duwe cangkang sing bisa nglindhungi awake. Sing kepengin weruh kewan iki yaiku, nalika tuwuh, dheweke njupuk cangkang keong kosong kanggo nglindhungi awake dhewe. Uripe kalebu golek omah sing luwih kepenak nalika tuwuh lan dadi cilik banget kanggo dheweke.

Ing artikel iki, kita bakal menehi katrangan babagan kepiye pertapa kepiting pertapa lan ciri khas apa.

Karakteristik utama

Kepiting pertapa

Kepiting pertapa uga dikenal minangka kepiting prajurit. Iki minangka krustasea sing kalebu kulawarga decapod lan ana udakara 500 spesies kepiting iki ing saindenging jagad. Sanajan umume kepiting pertapa akuatik, uga ana sawetara spesies sing darat.

Gunakake cangkang keong utawa moluska liyane kanggo nutupi weteng, amarga ora duwe cangkang kaya crustacea liyane. Luwih lembut lan mula luwih rentan tumrap kemungkinan serangan predator. Bisa diarani manawa kalebu spesies pemulung, nanging ora mangan mayit kewan liya, nanging nggunakake cangkang kasebut kanggo urip ing njero.

Sampeyan biasane bisa ndeleng mlaku ing sadhuwure lemah, nalika mangan lan saya gedhe. Yen ana keong sing ana ing dalan, kewan iki ninggalake cangkang lawas kanggo adaptasi karo cangkang kosong anyar. Mung kedadeyan yen cangkang anyar duwe kapasitas sing luwih gedhe kanggo menehi sampeyan kepenak tinimbang sing lawas. Yen nemokake keong sing luwih cilik, dheweke ora bakal nyekel. Fenomena adaptasi alami iki nyebabake dheweke ora berkembang lan entuk cangkang dhewe. Kanthi mesthi milih cangkang kewan liyane, sampeyan ora nggawe bentuk waja sing luwih gedhe minangka perlindhungan, kaya macem-macem kewan spesies sing padha mekar.

Sanajan ilmu pengetahuan durung mbuktekake, sampeyan bisa mirsani tumindak kepiting pertapa nalika ndeleng keong langsung lan ngerti manawa cangkang kasebut bisa dadi omah potensial. Iki wis dikatutake amarga ditliti klompok kepiting ing mburine molusk sing ngenteni mati.

Descripción

Paguroidea

Biasane warnane abrit utawa coklat. Iki gumantung karo lingkungan sing dipanggoni lan umure yuyu kepiye. Sing paling normal yaiku beda-beda ing antarane warna oranye, abang padhang, coklat abu-abu, lsp. Ndhuwur sikil 10, ing antarane loro sing pertama katon, yaiku tang. Tengen luwih gedhe tinimbang kiwa lan kalorone duwe permukaan tekstur sing kasar lan kasar.

4 pasang sikil sabanjure digunakake kanggo mlaku lan sisane kanggo ditahan lan tetep ana ing njero cangkang kasebut. Nduweni rong struktur sing padha banget karo antena sing digunakake supaya bisa ngrasakake kabeh lingkungane lan nggawe lingkungan.

Sisih ngarep kepiting yaiku sing bisa dideleng ing njaba cangkang. Bagean iki ditutupi exoskeleton kaku, dene weteng lan bagean mburi luwih alus. Iki sebabe kenapa kita bisa ndeleng kepiting pertapa memutar wetenge kanggo mlebu cangkang kasebut. Mangkene carane sampeyan njupuk kauntungan saka proteksi. Nalika dirasa bebaya, sikil lan pincer bisa digunakake supaya panyerang ora bisa mlebu cangkang lan nyerang sisih paling ringkih.

Diet lan habitat kepiting herit

Hutan kepiting pertapa

Kepiting iki bisa mangan apa wae. Akeh wong sing ngarani vakum segara amarga bisa mangan meh kabeh. Diet iki akeh omnivora lan kalebu kerang, keong, cacing, larva, tanduran, lsp. Uga, minangka sipate kanggo njupuk kauntungan saka cangkang moluska sing mati, uga bisa menehi panganan kewan sing wis mati. Kaya ing kepiting biru Bisa entuk panganan dhewe kanthi nyaring kabeh partikel organik sing bisa dadi panganan.

Babagan habitat lan area distribusie, kita bisa nemokake wiyar banget. Lan iku bisa ditemokake ing saindenging planet. Amarga kahanan banyu lan pantai sing luwih apik, mula bisa urip ing sisih segara sing paling jero lan ing karang, wilayah sing pesisir lan pasir ing pinggir pantai. Biasane sing paling jero wis katon udakara 140 meter.

Yen lagi ing darat, dheweke luwih seneng urip ndhelik ing watu, nanging kudu cedhak karo pesisir supaya bisa duwe banyu. Babagan distribusi, bisa diarani luwih milih wilayah kasebut kanthi iklim tropis. Biasane urip akeh banget ing bawana Amerika lan Eropa. Gampang ditemokake salah sawijining kepiting kasebut yen sampeyan lunga saka Alaska menyang Meksiko utawa saka Guatemala menyang Chili.

Reproduksi kepiting pertapa

Reproduksi kepiting pertapa

Kewan kasebut duwe reproduksi oviparous. Yaiku, reproduksi saka endhog. Wanita biasane duwe rong reproduksi setaun. Pengaruh utamane antara wulan Januari lan Februari, ing ngendi populasi pertapa urip ing pinggir segara. Wong-wong sing urip ing jero wis diklaim manawa wanita bisa nggawa endhog ing rahime nganti meh setaun.

Sawise wis disalin, yaiku wanita sing nggawa endhog ing sangisore weteng nganti pirang-pirang wulan. Banjur dheweke ngeculake menyang segara lan ing kana ana larva, kanthi gaya urip pelagic, tetep mundur sawetara minggu. Sawise wis bubar, dheweke muncul ing wilayah sing diarani kebun binatang sing kalebu bagean saka plankton.

Nalika lagi tuwuh, kulit asring banget ngeculake. Mung nganti sampeyan duwe 4 antena lan 2 klem sampeyan bakal bisa nemokake cangkang sing ngidini sampeyan nglindhungi sisa awak.. Thanks kanggo perlindungan iki, saiki dheweke bisa ninggalake pantai lan miwiti nggawe topi diwasa.

Muga-muga informasi iki mbantu sampeyan sinau babagan crab pertapa.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.