Kondisioner banyu akuarium

Iwak butuh banyu resik kanggo urip

Kondisioner banyu iku prelu banget kanggo nyuceni banyu sing langsung teka saka keran lan wenehi pas supaya iwak sampeyan bisa urip tanpa wedi klorin lan unsur liyane sing ana ing banyu keran sing mbebayani banget kanggo kesehatan.

Ing artikel iki, kita bakal ngomong babagan produk kondisioner banyu paling apik, saliyane kanggo ngandhani apa kondisioner, nalika perlu digunakake lan cara nggunakake. Kajaba iku, disaranake sampeyan maca artikel liyane iki banyu apa sing bakal digunakake ing akuarium dadi ahli sejati.

Kondisioner banyu sing paling apik kanggo akuarium

Apa kondisioner banyu akuarium lan kanggo apa?

Kondisioner siyapke banyu kanggo iwak sampeyan

Kondisioner banyu, kaya sing diandharake, yaiku a produk sing ngidini ngobati banyu keran, sing umume mbebayani kanggo iwak, lan kondisine bisa malih dadi habitat sing bisa dipanggoni.

Dadi, kondisioner banyu minangka komplong sing diisi cairan sing, yen dibuwang menyang banyu (mesthi tindakake pandhuan produk, mesthi) tanggung jawab ngilangi unsur kasebut, kayata klorin utawa kloramin, sing mbebayani kanggo iwak sampeyan.

Kondisioner banyu sing paling apik kanggo akuarium

Iwak nglangi ing mburi gelas

Ing pasar sampeyan bakal nemokake akeh kondisioner banyu, sanajan ora kabeh padha karo kualitas utawa tumindak sing padha, mula penting banget sampeyan milih produk sing paling apik kualitas (sawise kabeh babagan kesehatan iwak sampeyan). Kita wis nyiyapake pilihan kanggo sampeyan kanthi paling apik:

Kondisioner banyu lengkap banget

Seachem minangka merek sing apik banget kanthi salah sawijining kondisioner banyu paling lengkap ing pasar. Wis ora ana maneh lan ora kurang saka patang ukuran sing bisa sampeyan pilih gumantung saka jumlah banyu sing ana ing akuarium (50 ml, 100 ml, 250 ml lan 2 l), sanajan nyebar akeh, amarga sampeyan mung kudu nggunakake 5 ml (sak tutup) produk kanggo saben 200 liter banyu. Seachem Conditioner mbusak klorin lan kloramine lan detoksifikasi amonia, nitrit lan nitrat. Kajaba iku, sampeyan bisa nggunakake macem-macem langkah, miturut indikasi produk, kanggo adaptasi karo masalah banyu. Contone, yen duwe kloramine sing akeh banget, sampeyan bisa nggunakake dosis dobel, sanajan yen kurang banget, setengah dosis bakal cukup (kita mekso sampeyan kudu ndeleng spesifikasi produk sadurunge nindakake apa-apa).

Tetra Aqua Aman kanggo banyu keran

Produk iki praktis banget, wiwit ngidini sampeyan nggawe banyu keran dadi banyu aman kanggo iwak. Operasi kasebut padha karo produk liyane saka jinis iki, amarga mung ngemot produk menyang banyu (mengko, ing bagean liyane, sampeyan bakal nuduhake langkah-langkah carane nggawe). Sanajan ora wiyar kaya Seachem, amarga proporine 5 ml saben 10 liter banyu, duwe formula sing apik banget kanggo nglindhungi insang lan membran lendhut iwak. Kajaba iku, kalebu campuran vitamin sing mbantu nyuda stres kanggo ingon-ingon.

Kondisioner kanthi akeh panggunaan

Sawetara kondisioner, kayata Fluval iki, ora mung dirancang kanggo kondhisi banyu nalika owah-owahan banyu, nanging uga uga bisa digunakake kanggo acclimatize iwak sing lagi wae teka ing akuarium, kanggo ngganti sebagean banyu utawa kanggo ngeterake iwak menyang akuarium liyane. Gampang digunakake kaya model liyane, mbusak klorin lan kloramine, netralake logam abot sing bisa ana ing banyu lan nglindhungi sirip iwak. Kajaba iku, rumus kalebu campuran herbal sing nyenengake sing bisa nyuda stres.

Pemurni Akuarium Air Tawar

Ing antarane pembersih utawa kondisioner kanggo akuarium banyu tawa, kita nemokake produk sing apik iki, Biotopol, kanthi rasio 10 ml produk per 40 liter banyu tanggung jawab mbusak klorin, kloramine, tembaga, timah lan seng. Sampeyan bisa nggunakake pangowahan banyu kanthi lengkap lan sebagean, saliyane kanggo nambah pertahanan iwak sing lagi wae pulih saka penyakit, kalebu kalebu produk liyane, campuran vitamin sing uga bisa nyuda stres.

Pemurni banyu iki ana botol setengah liter lan bisa digunakake ing akuarium sing urip iwak lan penyu banyu tawar.

Kondisioner Urip Gampang

Kondisioner banyu sederhana iki, sing kasedhiya ing botol 250 ml, nindakake apa wae sing dijanjekake: ngisi banyu keran lan siyap kanggo iwak kanthi mbusak klorin, kloramine lan amonia. Pengoperasine mung gampang kaya sing liyane, amarga sampeyan mung kudu nambah jumlah produk sing dituduhake ing liter banyu sing wis dituduhake. Sampeyan bisa nggunakake kalorone ing pangowahan banyu pisanan lan ing parsial, lan uga bisa digunakake ing akuarium ing endi kura-kura.

Kapan kudu nggunakake kondisioner banyu akuarium?

Kondisioner bisa digunakake nalika nindakake pangowahan banyu sing kebak utawa sebagean

Sanajan banyu keran biasane aman kanggo diombe manungsa (sanajan ora mesthi utawa ing endi wae), jumlah barang sing ora aman kanggo iwak ora ana enteke. Saka klorin, kloramin nganti logam abot kaya timah utawa seng, banyu keran dudu lingkungan sing aman kanggo iwak kita. Mula, terus mikir babagan karaharjan, luwih becik nggunakake kondisioner banyu wiwit wiwitan.

Kondisioner banyu ngidini iki dadi kedadeyan. Kanggo menehi conto, dheweke ninggalake banyu keran minangka kanvas kosong sing bisa urip iwak kanthi aman. Banjur, sampeyan malah bisa nggunakake produk liyane sing nambah biologis (yaiku, umpamane, nyebabake bakteri "enak" nyebar) banyu ing akuarium lan kanthi mangkono ningkatake kualitas urip iwak lan tanduran sampeyan.

Pungkasan, uga penting sampeyan ora matesi panggunaan kondisioner kanggo pangowahan banyu sing pertama. Tindakake pandhuan babagan produk, sing bakal menehi katrangan babagan cara nggunakake, biasane kanthi dosis sing luwih murah, ing pangowahan banyu parsial, utawa malah kanggo kondhisi iwak sing lagi teka, nambah sistem kekebalan awak sawise lara utawa nyuda stres.

Cara nggunakake kondisioner banyu akuarium

Iwak oranye ing cangkang iwak

Operasi banyu kahanan akuarium ora gampang, nanging, biasane nyebabake sawetara keraguan manawa kita bakal ngilangi.

  • Pisanan, kondisioner bisa digunakake kanthi nambah menyang banyu akuarium, bisa uga kanggo owah-owahan banyu utawa kanggo pangowahan parsial (contone, sawise ngesot sisih ngisor).
  • Salah sawijining keraguan sing paling umum yaiku kondisioner bisa ditambahake nalika iwak ana ing akuarium. Wangsulane yaiku, kanthi kondisioner sing paling apik, bisa rampung, amarga nyebar liwat banyu sedhela. Nanging, wong liya tumindak kanthi cara sing luwih alon, mula luwih becik, priksa manawa kabeh bisa mlaku kanthi lancar, iku nyisihake iwak ing wadhah sing kapisah nalika nambah kondisioner banyune.
  • Sampeyan bisa ngasilake iwak menyang banyu ing limalas menit, dawane wektu biasane supaya kondisioner luwih alon nyebar lan bisa mlaku ing saindenging banyu.
  • Umumé, kondisioner banyu aman kanggo iwak, nanging bisa nyebabake yen sampeyan ora tetep karo spesifikasi produk. Amarga, sampeyan kudu tetep spesifikasi lan ora nambah dosis kondisioner.
  • Pungkasan, ing akuarium anyar, sanajan sampeyan ngobati banyu karo kondisioner, sampeyan kudu ngenteni sewulan kanggo nambah iwak. Iki amarga kabeh akuarium anyar kudu ngalami proses bersepeda sadurunge omah-omah iwak.

Endi sing tuku kondisioner banyu akuarium sing luwih murah

Sampeyan bisa nemokake kondisioner banyu ing pirang-pirang panggonan, utamane ing toko khusus. Contone:

  • En Amazon Sampeyan ora mung bakal nemokake kondisioner berkualitas tinggi, nanging uga rega sing beda banget lan fungsi sing beda (kondisioner murni lan hard, anti-stres ...). Sing apik babagan toko mega iki yaiku, yen sampeyan wis entuk pilihan Perdana, sampeyan bakal entuk ing omah sedhela. Kajaba iku, sampeyan bisa nuntun komentar supaya ngerti sing paling cocog karo sampeyan.
  • En toko pet khususKaya Kiwoko utawa Tíanimal, sampeyan uga bakal nemokake kondisioner sing akeh. Kajaba iku, versi kasebut duwe versi fisik, mula sampeyan bisa langsung nemoni pitakon sing bisa uga ana.
  • Sanajan, tanpa mangu-mangu, sing duwe rega ora bisa dikalahake yaiku Chain supermarket Mercadona lan perawatan kanggo banyu taping Dr. Wu, saka merek Tetra. Sanajan ukurane, disaranake kanggo tank cilik lan tank iwak, ora kanggo amatir sing wis duwe tank ukuran Lake Titicaca, sing merek lan format liyane luwih disaranake.

Kondisioner banyu akuarium minangka dhasar sing ngidini banyu dadi lingkungan sing aman kanggo iwak kita. Kandhani, apa perawatan sing sampeyan gunakake kanggo banyu? Apa ana merek tartamtu sing sampeyan seneng, utawa sampeyan durung nyoba nggunakake kondisioner?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.