Lampu UV kanggo akuarium

lampu UV akuarium

Ana macem-macem aksesoris kanggo akuarium, nanging Lampu UV kanggo akuarium iku salah siji sing paling migunani. Lan bisa mbantu kita njaga kualitas banyu supaya iwak duwe kahanan sing becik supaya bisa dikembangake. Iki dudu aksesoris sing isih akeh digunakake, amarga isih anyar ing pasar. Akeh pabrikan saringan akuarium sing nyawiji menyang saringan, sanajan durung jelas manawa pilihan kasebut paling apik, amarga para profesional ora setuju karo panggunaan terus utawa mung sawetara jam. Nanging, ing saringan kolam, arang ditemokake filter tanpa lampu UV internal.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani endi lampu UV sing paling apik kanggo akuarium, cara kerjane lan apa sing kudu dipikirake.

Lampu Akuarium UV Paling Apik

Apa lampu UV ing akuarium

daya lampu uv kanggo akuarium

Lampu UV akuarium migunani banget kanggo ngilangi ganggang sing ditanggepi. Dheweke bisa nyegah lan ngobati sawetara penyakit khas akuarium seger lan banyu asin, kayata bintik putih.

Intine, sinar UV "mateni" macem-macem bakteri, virus, utawa sel ganggang. Bisa mateni jinis bakteri, sanajan bakteri nitrifikasi sing migunani banget kanggo proses pembersih akuarium.

Kaluwihan duwe lampu UV ing akuarium

Duwe lampu UV akuarium bisa uga migunani. Iki minangka macem-macem kaluwihan:

  • Cepet lan efektif nyuda bakteri lan ganggang ing banyu akuarium.
  • Uga bisa ngilangi mendhung saka banyu sing disebabake alga lan bakteri.
  • Reflektor internal njamin disinfeksi efektif banget.
  • Sampeyan bakal oleh asil sing apik banget kanthi konsumsi energi sing sithik.
  • Iki minangka sistem sing luwih efektif kaping pindho tinimbang sterilisasi tradisional.
  • Iki ora bakal mengaruhi kekuwatan saringan akuarium sampeyan.
  • Yen sampeyan tetep driji, iku bakal nyuda resiko infeksi.
  • Uga, ora bakal ngrusak koloni bakteri sing migunani ing filter.
  • Instalasi gampang banget lan ana tombol shutdown otomatis nalika lampu UV-C diganti.

Kepiye cara kerja

Lampu ultraviolet ngasilake radiasi ultraviolet utawa radiasi UV. Salah sawijining aplikasi cahya UV yaiku sterilisasi (lampu UV sing digunakake ing akuarium). Ing dawa gelombang tartamtu, bakal ngrusak DNA mikroorganisme (kayata bakteri utawa virus) sing ana ing banyu akuarium tanpa ninggalake jinis residu lan nyegah supaya ora ngasilake.

Lampu UV kanggo akuarium biasane diisolasi, mula mung banyu sing bakal kena radiasi. Penting, kanggo elinga, aja nganti langsung ndeleng cahya amarga bisa mengaruhi kita.

Lampu UV akuarium kudu pirang-pirang jam?

lampu uv kanggo akuarium

Iki minangka debat terbuka lan ora ana standar siji. Profesional, hobi, lan pabrikan ora setuju babagan suwene lampu UV akuarium. Sanajan sawetara wong ngira manawa supaya mlaku nganti 3 nganti 4 jam saben dina wis cukup, wong liya mikir yen kudu mlaku sedina muput tanpa ana masalah lan ora bakal mengaruhi saldo akuarium.

Nalika ngalami alga ing akuarium, iku normal lampu bisa digunakake 24 jam saben dina amarga bisa ngatasi masalah kasebut. Nomer dina sing kudu digunakake gumantung saka derajat gangguan. Ana wong sing mikir manawa ora bisa mlaku 24 jam saben dina. Ana akeh amatir sing ngira yen gelembung bisa digawe ing akuarium lan yen infeksi minimal bisa nyebabake ambruk tangki iwak.

Apa sampeyan kudu ngganti bohlam lampu UV akuarium?

bakteri sterilizer

Saben bohlam duwe umur tartamtu, ditulis sajrone panggunaan sajrone jam. Pabrikan biasane nuduhake umur bohlam supaya bisa ngerti uripe. Yen setengah umur bohlam Wis 1.000 jam, yen sambungake 3 jam saben dina, bisa nganti udakara 333 dina.

Ing bolam UV, ilang efektivitas kaya sing digunakake, mula dianjurake kanggo ngganti sadurunge pungkasan umur migunani, sanajan ora diobong.

Apa lampu UV bisa digunakake ing akuarium sing ditandur?

Dheweke isih ora setuju karo konsensus iki. Ana sawetara amatir sing ujar manawa lampu kasebut bisa disterilake kompos sing digunakake kanggo tanduran. Akeh pupuk sing digawe saka chelates lan iron lan bisa disterilake kanthi radiasi UV. Kosok baline, ana sing nganggep yen supaya ora nyebar alga, luwih becik kudu duwe lampu iki.

Apa lampu UV bisa digunakake ing akuarium laut?

aksesoris tank iwak

Stop operasi gumantung kabeh karo jinis banyu sing ana ing akuarium. Bisa digunakake ing akuarium banyu asin lan akuarium banyu tawa. Efektivitas padha. Sawetara nganggep manawa piranti kasebut pancen ora perlu, amarga protokol karantina kanggo ngenalake iwak menyang akuarium luwih saka cukup. Nanging, lampu UV bisa njamin karusakan saka bakteri sing bisa nyerang iwak sampeyan.

Nganggo tuku lampu UV akuarium sing luwih murah

  • Amazon: Kaya sing kita ngerteni, Amazon duwe salah sawijining portal tuku aksesoris akuarium paling apik kanthi rega sing larang. Dheweke uga duwe kualitas dhuwur lan kemungkinan ngerti pendapat saka pangguna liyane sing wis tuku produk sadurunge.
  • Kiwoko: Iki toko pet sing penting. Ora mung duwe toko virtual, nanging sampeyan uga bisa duwe toko fisik. Sanajan rega toko fisik bisa uga luwih larang, sampeyan bisa entuk pendapat saka profesional sing makarya kanthi pasuryan.
  • Zooplus: Zooplus ora duwe macem-macem aksesoris kanggo akuarium, dadi bisa uga dudu papan sing paling apik kanggo golek lampu UV kanggo akuarium.

Kaya sing sampeyan ngerteni, iki minangka aksesoris sing cukup migunani nanging isih ngasilake kontroversi ing antarane para profesional lan hobi akuarium. Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan lampu UV kanggo akuarium lan ciri khas kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)