Substrat kanggo akuarium

Jinis substrat kanggo akuarium

Nalika wiwit nggunakake akuarium, kita kudu ngerti manawa ana bahan tartamtu sing penting. Salah sijine yaiku landasan akuarium. Milih substrat iki kanthi becik bisa dadi salah sawijining kahanan sing penting kanggo miwiti nggunakake akuarium. Yen sampeyan miwiti ing jagad iki, sampeyan mesthi bakal ragu-ragu. Lan ana macem-macem jinis pangobatan kanggo akuarium lan saben wong kanthi ciri khas.

Mula, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan landasan akuarium lan sing paling apik ing pasar.

Substrat kanggo akuarium

JBL 202120 100 Aquabasis Plus 200-XNUMX

Iki minangka jinis substrat kanggo akuarium sing cukup nutrisi sing mbantu tanduran tuwuh sehat ing saindenging lingkungan. Efek tuwuh saka tanduran iki tahan 5 taun. Substrat iki ngemot nutrisi penting kanggo tuwuh tanduran kayata wesi lan lempung. Iki nggawe efektif kanggo ngrangsang tuwuhing tanduran lan nyegah tuwuh ganggang.

Sampeyan mung kudu nyelehake landasan nutrisi lan nutupi lapisan landasan sing wis dicuci. Sampeyan bisa tuku produk iki kanthi ngeklik Kene.

JBL Mando

Iki minangka jinis substrat alami sing bisa nyaring kabeh impurities saka banyu. Bisa ngresiki area akuarium sing akeh kanggo nambah kualitas banyu. Struktur kasebut luwih milih pembentukan bakteri pemurnian sing bisa nindakake kegiatan iki. Kajaba iku, mbantu pangembangan oyot tanduran sing apik. Iki nyegah tuwuhing ganggang sing ora dikarepake nalika uwal lan nyerep pupuk saka banyu sing akeh.

Bentuk substrat iki dibunderaké kanggo nglindhungi barel sensitif iwak ngisor. Wis cukup jumlah kanggo akuarium kanthi volume 50 liter. Yen sampeyan pengin tuku substrat iki kanggo klik akuarium Kene.

Fluval 12694 Substrat Tanduran & Udang

Iki minangka substrat sing dikoleksi ing bukit vulkanik sing paling akeh mineral. Bukit vulkanik kasebut ditemokake ing Gunung Aso ing Jepang. Minangka substrat sing becik kanggo ngrangsang tuwuhing tanduran banyu ing akuarium banyu tawa. Bahan kasebut supaya oyot bisa gampang nembus lan nyebar ing kabeh permukaan akuarium kanggo entuk nutrisi luwih akeh sing bakal ngasilake tanduran. Ngeklik Kene sampeyan bisa tuku produk iki.

JBL Substrat kanggo akuarium Sansibar

Kajaba nindakake fungsi substrat akuarium uga cukup hiasan. Bisa digunakake ing terrarium. Jinis bahan kasebut ora ngetokake zat beracun saka banyu dadi luwih becik kanggo iwak. Panganggone kudu nyingkiri yen akuarium duwe kabel kanggo dadi panas ing akuarium iwak tropis kasebut. Ana sawetara iwak tropis sing mbutuhake suhu banyu sing luwih dhuwur lan butuh kabel pemanas kanggo nambah suhu kasebut. Ing kasus kasebut, substrat iki ora disaranake.

Iki dianggep minangka salah sawijining perawatan sing paling realistis kanthi lemah alami lan ana lebu. klik Kene kanggo tuku produk iki.

JBL ProScape 67080 kanggo Lemah Tanduran Aquascaping coklat

Iki minangka salah sawijining substrat paling lengkap ing level nutrisi kanggo tanduran akuarium. Disaranake kanggo tank sing ukurane udakara 30-40 sentimeter lan sing duwe volume 12-25 liter. Iki nduweni rasio nutrisi lan mineral sing apik banget kanggo iwak lan tanduran. Kanthi mbantu tetanduran akuarium berkembang, oksigen optimal sing dibutuhake bisa diwenehake menyang lingkungan. Sampeyan bisa klik Kene kanggo tuku landasan iki.

Apa substrat ing akuarium?

Substrat kanggo akuarium yaiku pasir, kerikil utawa bahan organik sing biasane dilebokake ing sisih ngisor tank iwak lan duwe fungsi sing beda. Salah sijine yaiku nyengkuyung pangembangan bakteri sing mbantu ngrampungake siklus nitrogen. Sampeyan kudu mikir manawa ekosistem akuarium uga kudu biasa. Ana wong sing mikir manawa substrat minangka area sing paling fokus kanggo konsentrasi rereget ing akuarium. Iki pancen ora gampang. Apa sing katon kaya sumber rereget kanggo kita yaiku sumber nutrisi kanggo tanduran.

Apa substrat akuarium sing bakal dipilih?

Ing pasar, kita bisa ndeleng macem-macem jinis perawatan, sanajan dipérang dadi telung klompok utama: inert, nutrisi lan lempung. Ayo goleki ringkes apa substrat kasebut.

  • Substrat inert: Yaiku sing digawe kanthi kerikil lan pasir lan duwe macem-macem ukuran lan warna. Sampeyan penting mbuwang wedhi lan kerikil sing wernane artifisial amarga bisa duwe produk beracun kanggo iwak. Substrat kasebut duwe kaluwihan utama yaiku Iki pengaruhe kanggo kualitas banyu lan ngidini kontrol luwih gedhe kanggo paramèter akuarium. Kerugian utamane yaiku sampeyan ora bisa nyelehake tanduran akuarium sing dikutip ing landasan supaya bisa urip amarga ora ana gizi.
  • Substrat lempung: substrat iki ngemot akeh nutrisi kayata zat besi, aluminium oksida utawa magnesium lan diluncurake dening akuarium sajrone sawetara wektu. Uga nduweni kemampuan kanggo ijolan ion. Iki nggawe tanduran luwih gampang nyerep nutrisi. Keuntungan utama substrat iki yaiku mbantu ngasemi banyu, nambah sirkulasi lan oksigen, mbantu nyekeli oyot tanduran lan nggampangake tampilan bakteri. Kerugian utamane yaiku nggawe akeh lam yen landasan lempung dianyarake. Banyune gampang dadi mendhung. Kajaba iku, anané bisa mengaruhi paramèter akuarium.
  • Substrat nutrisi: yaiku sing bisa ngowahi paramèter akuarium lan ngemot pirang-pirang bahan organik. Dheweke nyedhiyakake nutrisi kanggo tanduran. Nalika nggunakake jinis substrat iki, sing paling becik yaiku nyelehake lapisan kerikil ing sisih ndhuwur.

Pira substrat sing kudu dilebokake ing akuarium?

Substrat akuarium didol kanthi liter lan dudu kilo. Kanggo ngerti sepele substrat sing bakal dilebokake ing akuarium, kita kudu ngetung jumlah liter materi sing bakal dibutuhake gumantung saka dimensi tangki iwak.

Sepira kerepe sampeyan kudu ngowahi?

Kita kudu sinau ngganti substrat nalika ana sawetara kahanan sing kondhisi. Salah sijine yaiku limbah lan nitrat sing akeh diklumpukake. Liyane yaiku kesuburan substrat wis mudhun. Iki bisa dideleng saka pangembangan tanduran lan tampilan. Kita uga bisa duwe parasit sing gedhe banget sing nggawe substrat kudu diganti.

Apa sampeyan bisa nambah landasan menyang akuarium lengkap karo iwak?

Kanggo nambah landasan menyang akuarium sampeyan kudu ngilangi banyu sabisa uga iwak. Kita uga kudu nyopot filter lan pemanas banjur lebokake ing wadhah. Amarga wis ngilangi iwak, kita kudu njupuk kauntungan saka ngresiki kabeh akuarium. Sawise mindhah iwak maneh kanthi akuarium sing wis resik lan substrat diganti, mula ora ndadak tekan akuarium maneh yen ora ngenteni sawetara dina. Iki amarga bakteri kudu duwe wektu kanggo nyebar maneh.

Cara ngresiki landasan akuarium

Kanggo ngresiki landasan akuarium sampeyan kudu ngganti. Kanggo nindakake iki, kita bakal mbusak iwak, nyaring lan pemanas lan ngganti substrat kanthi lengkap nanging dudu banyu. Banyu kudu lan ganti antara 10-20% saben minggu. Kanthi cara iki, kita njamin bakteri kasebut bisa duwe pangembangan sing luwih apik.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan landasan kanggo akuarium.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.