Lumut jawa

Lumut jawa

Dina iki kita bakal ngomong babagan tanduran sing akeh digunakake ing akuarium. Yaiku lumut Jawa. Jeneng ilmiah yaiku Dubyan vesicularia lan kangelan ngrawat iku kurang. Iki kalebu kulawarga Hypnaceae lan asale saka Asia Tenggara.

Yen sampeyan pengin ngerti kabeh ciri lan kabutuhan tanduran akuarium iki, iki kiriman sampeyan 🙂

Karakteristik utama

Ciri lumut jawa

Tanduran iki tuwuh ing alur banyu tropis sing luwih alon Jawa Sumatra, Kalimantan lan kepulauan sekitare. Luwih seneng wilayah sing paling cendhak lan bisa urip kanthi jeru sing beda. Biasane katon ing gisik tlaga lan lepen.

Yen tuwuh kanthi optimal lan kondhisi apik, tanduran iki bisa nggayuh ukuran nganti nutupi kabeh akuarium. Wiwitane angel yen dheweke tuwuh luwih akeh amarga proses aklimatisasi. Nanging, yen wis digunakake kanggo lingkungan akuarium, tingkat pertumbuhane saya cepet.

Iki minangka tanduran kanggo nutupi kanthi bantalan sing cukup kandhel lan tuwuh ing bentuk filamen. Dheweke cukup dawa lan ditutupi godhong runcing ngelawan cilik. Godhonge dijalin kaya sisik lan digandheng karo batang liyane. Iki nambah kerapatan tanduran lan mbentuk massa spons.

Struktur khas iki ndadekake papan sing cocog kanggo nyelehake lan ngembangake larva cilik saka pirang-pirang spesies iwak. Godhong duwe ukuran udakara 1,5mm lan dawa 5mm, bentuke ora teratur. Dene warna kasebut, sing paling umum ditonton yaiku ijo cahya utawa ijo sing kuat. Nada sing rada peteng uga bisa diamati, nanging iki dudu perkara sing biasa.

Syarat perkebunan sampeyan

Iwak ing saubengé Java Moss

Supaya tanduran iki tuwuh ing kahanan sing optimal, sawetara syarat kudu dipenuhi sajrone tahap taneman. Ora prelu ditandur ing landasan. Dheweke luwih seneng ngembangake obyek dekorasi sing dilebokake ing akuarium. Thanks kanggo iki, menehi kita kauntungan nalika milih substrat sing cocog. Rooting tanduran gampang dicapai nganggo benang jahit. Tanduran iki bisa "dijahit" menyang aksesoris akuarium.

Sawise lumut Jawa ditandur, suwe-suwe bakal nyebar liwat obyek sing wis ditetepake. Kita bakal bisa ndeleng evolusi tanduran kanthi ngamati manawa obyek kasebut wis katutup kabeh. Yen pengin, kita bisa prune tanduran supaya nduwe bentuk sing padha karo obyek sing dimaksud. Kanggo iki, kita nggunakake gunting utawa langsung nganggo tangan. Yen kita nindakake kanthi bener, dekorasi bisa ngasilake.

Saliyane, yen pengin nyelehake tanduran langsung ing sisih ngisor akuarium nggunakake watu cilik banjur tahan menyang landasan. Wektu iki, kita kudu "naleni" watu kasebut supaya bisa nutupi kabeh.

Kabut lumut jawa

Detil saka godhong filamen

Tanduran iki butuh sawetara faktor supaya tuwuh sing bener. Sing pertama yaiku lampu. Amarga luwih seneng teduh ing habitat alami, mula ora ana bedane ing kene. Luwih seneng panggonan mgayomi utawa kanthi cahya gawean adhedhasar tabung sing nguntungake fotosintesis. Yen lampune akeh banget, bisa ngrusak kesehatane lan nyebabake ganggang ijo tuwuh lan nyepetake.

Morfologi khusus nyedhiyakake invasi karpet utawa alga filamen sing angel dikontrol lan dibasmi. Yen ana serangan ganggang, kita kudu nyopot sadurunge klelep lumut kita. Kanggo iki, sampeyan ora nggunakake produk algaecide, amarga bisa mengaruhi lumut. Sing ideal yaiku mbusak bagean sing paling akeh sing kena pengaruh supaya sisa-sisa ora kena infeksi.

Nalika defecate iwak, dheweke nyimpen rereget ing akuarium. Iki ngrusak dekorasi sing digawe alga lan tanduran ing latar mburi. Salajengipun, tanduran iki angel diatasi kanthi siphoning. Iki amarga depresi sing diasilake dening ekstraksi lapisan kotor nyeret filamen tanduran.

Yen ora dipotong nalika gedhe, teksture kaya benang bisa nyebabake nyaring saringan. Kanggo nindakake iki, sing paling apik yaiku prune supaya bisa entuk bentuk obyek sing dijahit.

Babagan kahanan banyu, Sampeyan butuh suhu sing antara 18 lan 26 derajat. Kanthi cara iki padha karo suhu sing urip ing habitat alami. Kanggo ngenalake tanduran iki karo iwak, sampeyan kudu mikir manawa kisaran suhu kasebut kompatibel. PH banyu kudu ana ing antarane 6,5 lan 8 lan atose antarane 10 lan 12.

Reproduksi saka Dubyan vesicularia

Reproduksi dening stek

Kanggo ngasilake tanduran iki, digunakake teknik motong utawa reproduksi vegetatif. Kanggo nindakake iki, sawetara filamen dipisahake saka massa utama lumut. Kudu cukup gedhe lan cukup diwasa supaya bisa ditandur maneh lan tuwuh.

Bisa ditanam maneh ing akuarium sing padha utawa liyane, gumantung karo kabutuhan. Motong bisa diselehake ing saubenging obyek kayata tanduran ibu utawa ing wedhi cedhak watu sing bakal digunakake kanggo nggulung. Penting, yen banyu sing ditandur maneh ora anyar, butuh konsentrasi klorin sing luwih sithik. Yen ora, bisa mati ing dina pisanan sawise ditanem maneh.

Lumut jawa tuwuh banget ing cangkang klapa, alas fosil lan watu vulkanik. Iki bisa menehi akuarium sentuhan sing luwih tropis. Kajaba iku, minangka tanduran amfibi sing bisa terus tuwuh kanthi oyot ing obyek sing muncul.

Pungkasan, tip kanggo wong sing pengin duwe tanduran ing akuarium yaiku, sanajan gampang dirawat, bisa nggawe perawatan akuarium umum dadi angel. Yen sampeyan isih anyar ing jagad akuarium, luwih becik nggunakake tanduran plastik lan pilih iwak kanthi perawatan sing gampang. Sawise ngatur perawatan, sampeyan saiki bisa miwiti ngenalake lumut Java 🙂


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Laura DeSales ngandika

    Informasi sing apik banget.