Cara ngenali iwak sing lara

iwak lara

Umume iwak sing ana ing akuarium, sampeyan bisa ngerti yen lara mung dening sesanti lan tingkah lakune padha. Sanajan mengko ana pratandha sing jelas, kanthi penyakit kasebut bisa diidentifikasi. Nalika ngomong babagan iwak sing lara, amarga kita wis ngerti yen wis ngowahi prilaku sing biasane, lan saka kana, kita terus ngenali penyakit kasebut kanggo mulihake kesehatan iwak.

Werna, cara renang, voracity utawa ora ana, penarikan, sirip terlipat, isolasi shoal, nglangi ora teratur, nemtokake, ora normal lan mula kita kudu ngobati, miturut spesies iwak.


Ana prilaku sing ora normal sing nuduhake manawa iwak lara lan bisa uga ana umume ing kabeh iwak. Penolakan panganan sing biasane, sirip lempitan, nglangi ora teratur utawa isolasi ing sudhut akuarium, gerakan bolak-balik, nggosok watu, obyek utawa lantai akuarium, ambegan sing gelisah lan kurang reaksi nalika nyoba nyekel jala.

Nalika iwak ganti warnaYen pangowahan kasebut ora sengaja, aja kuwatir, nanging yen tetep, kita bakal ngomong babagan penyakit lan ngerteni iwak kanggo ndeteksi. Kita bisa ngomong babagan anemia, amarga ngasilake warna ing iwak, amarga ora ana oksigen ing akuarium utawa cahya sistem kasebut utawa parasit sing wis ana ing kulit.

Yen iwak duwe weteng cekungKita bakal ngomong babagan kekurangan gizi, ricket lan tuberkulosis. A weteng buncit Bisa uga sembelit usus, ascites, utawa dropsy. Rong penyakit pungkasan yaiku serius, amarga diasilake saka serangan bakteri, kadang-kadang digandhengake karo myxobacteria, sing nular banget lan angel ditambani.

Penting, dicathet yen ana anomali sing ana ing iwak, kita kudu ngerti isolasi saka sisa iwak nganti sampeyan ngerti diagnosis lan ngobati penyakit kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.