Nyiyapake akuarium kanggo iwak skalar

skala iwak
Siapke akuarium sing cocog kanggo iwak skalar biasane rampung kaya-kaya kanggo liyane iwak tropis. Mung bedane yen dadi iwak sirip amba sampeyan kudu duwe akuarium sing cukup dhuwur. Akuarium ora bakal kurang saka 50 sentimeter. Kita bakal ujar manawa luwih gedhe saya apik.

Saya luwih gedhe akuarium luwih gedhe

Sampeyan kudu njupuk iwak skalar sing pengin dilebokake ing akuarium. Keanehan utama yaiku yen kita entuk cilik utawa medium, mula kudu ujar suwe-suwe bakal diwasa. Mula dimensi sing dibutuhake luwih gedhe. Kanggo ngetung kapasitas ing liter, kita bakal njupuk referensi ing liter, ora kurang saka 15-20 liter kanggo saben iwak.


Umume ing iwak skalar iku wilayah banget. Menawi mekaten, nalika nyiyapake akuarium kita kudu netepake wilayah. Kanthi tanduran sing ora bisa ndeleng sesanti, ukuran sing beda-beda lan ing macem-macem titik akuarium utawa kanthi watu bunder. Elinga yen skalar kaya stream banyu alon, arus sing kuat stres.

Mula saringan eksternal lan saringan piring nganggo pompa sentrifugal kudu sirkulasi kanthi aliran minimal, ngasilake arus alon. Yen saringan eksternal digunakake, dianjurake kanthi sistem udan ing permukaan banyu.

Dene banyu, sanajan skalar aklimatis banget, kudu ngetutake sawetara paramèter kanggo entuk sing apik ekosistem laut sing sehat lan luwih-luwih nalika ngadhepi pamijahan. Nilai banyu kanggo njaga bisa beda-beda ing sawetara derajat pH, atose lan uga suhu. Babagan pamijahan, kudu dijaga ing parameter sing luwih ketat kanggo reproduksi.

El banyu kudune empuk, kanthi pH cedhak karo 7 lan suhu 25-26º C ing musim salju lan 27-28º C nalika musim panas. Lampu kasebut ora kudu berlebihan, lan disaring karo iyub-iyub tanduran dhewe.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.