The Aeromonas


Aeromonas Iki minangka bakteri sing mengaruhi kesehatan iwak banyu tawar kanthi negatif.

Ana rong jinis aeromonas: aeromonas salmonicida lan aeromonas hydrophila.

  • Aeromonas salmonicida: Jenis bakteri iki ditondoi kanthi nyebabake getihen ing otot iwak lan pembengkakan kulit kewan. Kajaba iku, iwak bisa uga ngalami ngalami getihen ing bangku. Penting, kita kudu ati-ati khusus karo iwak sing nandhang penyakit iki, amarga yen ora diobati, bisa mati ing wektu maksimal 2 nganti 3 dina.
  • aeromonas hydrophila: Aeromonas jinis iki ora mung bisa nggawe iwak sing urip ing akuarium lara, nanging uga bisa nandhang lara reptil, amfibi lan mamalia, mula kudu waspada karo gejala sing ana ing penyakit iki. Ana rong jinis infeksi: infeksi internal sing ana ing awak kewan, umpamane ing ginjel, ing endi ana retensi cairan sing nyebabake distensi weteng; lan eksternal sing diwujudake kanthi bosok sirip sing katon dhewe, wiwitane kanthi fraying saka sirip nganti total disintegrasi.

Kanggo nambani jinis bakteri, penting kanggo nambah kahanan banyu ing endi kewan kita. Kepiye cara ngapikake? Pangowahan banyu sebagean lan cukup asring bisa ditindakake, nyoba menehi panganan kewan kanthi panganan urip lan nggunakake suplemen vitamin. Kajaba iku, ing kasus ekstrem, antibiotik bisa digunakake kanggo ngobati iwak. Perlu dielingi yen bakteri iki tahan karo penisilin, mula luwih becik nggunakake antibiotik jinis liyane sing kalebu sulfonamides, oxytetracycline utawa chloramphenicol.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.